Hürriyet Gazetesi, Show TV`de yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisi ile ilgili haberleri yüzünden sıkıntıya düştü. Dizinin yapımcısı ve senaristi Raci Şaşmaz ve başrol oyuncusu ağabeyi Necati Şaşmaz`ın (Polat Alemdar) askerliğini yapmadığını iddia eden Hürriyet Gazetesi muhabiri Nurettin Kurt, Necati Şaşmaz`ın askerlik yaptığını gösteren belgeleri basına dağıtması üzerine emekliliğini istedi. Yılların muhabiri Nurettin Kurt`u yalan haberinden dolayı emekli eden Hürriyet Gazetesi, konuyu dünkü nüshasında duyurdu. Gazetenin Okur Temsilcisi Doğan Satmış, köşesinde şöyle dedi: `Nurettin Kurt, kendisine gelen istihbaratı yeterince araştırmadan yazmıştır. Şaşmaz kardeşleri konu alan 4 ayrı haber içinde Kurt`un tek hatası Necati Şaşmaz`ın askerlik durumu ile ilgili haberi olmuştur. Bunun üzerine Kurt, 8 Temmuz günü gazeteye verdiği dilekçe ile emekliliğini istemiştir. Bugün itibarıyla Kurt`un Hürriyet Gazetesi ile ilişkisi kalmamıştır.` Raci Şaşmaz, muhabir Nurettin Kurt`un işsiz kalmasından dolayı üzüldüğünü açıkladı. Şaşmaz, `Allah arkadaşın yolunu açık etsin. Onun için üzüldüm. Kendisini tanımıyorum ve bizimle ilgili şahsi bir problemi olduğunu düşünmüyorum.` dedi. Necati Şaşmaz da, Kurt`un haberi ile hata yaptığını belirterek, `Ancak buna rağmen ben ve ailem, bizden ötürü bir çalışanın işsiz kalmasını arzu etmeyiz. Hukuki süreçteki haklarımızdan feragat etme pahasına muhabir arkadaşın emeklilik başvurusunu geri almasını ve Hürriyet Gazetesi`nin de bunu kabul etmesini rica ve temenni ederiz.` dedi.

Hürriyet Gazetesi`nin 6 Temmuz 2004 tarihli nüshasının birinci sayfasından Nurettin Kurt imzasıyla verilen haberde `Polat`a kışla yolu gözüktü` denilmişti. Şaşmaz kardeşlerin asker kaçağı olduğu iddia edilen haberde şu ifadeler kullanılmıştı: `Kurtlar Vadisi`nde Polat Alemdar rolünü oynayan Necati Şaşmaz`ın kendisini ABD`de eğitimde göstererek askerliğini tehir ettirdiği belirlendi.
Yetkililer, Necati Şaşmaz`ın ABD`de eğitim görmek yerine Türkiye`de dizide oynadığını dikkate alarak dosyasını incelemeye aldılar. Şaşmaz`ın eğitim gördüğünü kanıtlayarak erteletmemesi durumunda askere alınabileceği ifade ediliyor.`

0 Comments:

Post a Comment