Yener Yermez'in bugün Yenişafak'ta manşet olan Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili ifadeleri, Kurtlar Vadisi'ndeki Baron cinayetinin aynısı..

Üzeyir Garih ciyayeti yükümlüsü Yener Yermez’in yeni ‘iddia itirafları’ Kurtlar Vadisi dizisinin geçmiş bölümleriyle örtüşüyor.

Vadi’nin işadamı baronu, Yener Yermez’in Üzeyir Garih’in öldürüşüyle ilgili iddialarına çok benzer şekilde öldürülmüştü. Yener’in ‘iddia itirafları’na göre; “Üzeyir Garih, mensubu olduğu tarikatımsı gizli bir yapılanmanın, üst birimi tarafından cinayet tarihinde gizli bir tapınağa davet edildi. Çok özel durumlarda kullanılan tapınaktaki davete icabet eden Üzeyir Garih için tören düzenlendi. Ayin ritüelleri taşıyan bu tören sonrasında garip giysiler içindeki çok sayıda örgüt üyesinin gözleri önünde, esrarengiz kadın Meral ve arkadaşı, farklı bıçaklarla Üzeyir Garih'i vahşi şekilde infaz etti. İnfaz sonrası ise ünlü işadamının cesedi, soruşturma dosyalarında adı geçen Meral'in yanındaki kimliği belirsiz bir kişi tarafından Eyüp Mezarlığı'na taşındı.”

Dizinin senaryosunda da işadamı baron, bağlı olduğu tarikatın ritüelleri eşliğinde tapınakta bıçaklanarak öldürüldü. Ceset ve suç aleti de Sultanahmet Meydanı’ndaki Dikilitaşın dibine bırakıldı. Daha sonra önceden tespit edilmiş madde bağımlısı bir şahıs, bir gecekondu da yakalanarak suç üstüne yıkıldı.

Bu kadar benzerlik, Taraf Gazetesi yazarı R.Ozan Kütahyalı’nın dizinin 2003-2006 yılları arasında yayınlanan bölümleriyle ilgili iddialarına yeni bir boyut kazandıracak gibi gözüküyor.

0 Comments:

Post a Comment