Kurtlar Vadisi bitmeyecekKurtlar Vadisi, iki aydır zorunlu tatilde. İzleyici merakta. Dizinin fenomeni Deli Hüsnü Haber7.com'a kendisini anlattı, 'Ne olacak bu Vadi'nin hali' sorusuna ise...Bu çocuk kadın oldu



Sohbet çok spontane gelişti. Planlı bir röportaj değildi. Dizideki patronu Tuncay Kantarcı'nın deyimi ile "Hüsnü Bey kardeşimizi" Ünal Tanık'ın odasında görünce kayıt cihazımı alıp yanına gittim. Röportaj teklifimizi ""Siz nası tensip buyurursanız efendim" diye kabul edince başladı sohbet. O kendini anlattıkça ben açıldım ve ardından sorular geldi.

Bu röportajda Adnan Erdoğan'ın, Kurtlar Vadisi dizisini, halkın diziye bakış açısını, dizinin Ergenekon davası ile bağlantılarını, Deli Hüsnü karakteri üzerine çok ilginç tespitlerini okuyacaksınız.

Ama önce Adnan Erdoğan'ın çok renkli fakat kendi halinde olan geçmişine şöyle bir göz atalım...

Kurtlar Vadisi Pusu dizisi yaklaşık iki aydır tatilde. Yüksek reytingine rağmen ekonomik krizle birlikte geçici bir süre için 'rafa kaldırılan' Vadi'nin oyuncularına da canlandırdıkları karakterlerden sıyrılıp kendilerini yaşama fırsatı buluyorlar. Bunu dizide Hüsnü Yalınkılıç'ı (Deli Hüsnü) canlandıran Adnan Erdoğan'ı tanıyınca anladım.

Malatya Doğanşehir'li. (Doğduğu köyün adı dizi ile çok ilginç bir paralellik taşıyor. Bu kadar da olmaz diyeceksiniz) Eskişehir Üniversitesi iktisat bölümü muzunu olan Adnan Erdoğan'ın gerçek işi yazılımcılık. Yazılımcı değil ama. Yazdırıyor sadece. Askere giden ağabeyinden kalan fotoğraf makinesi ile hayatının uğraşını kazanmış. Üniversiteyi fotoğrafçılık yaparak bitirmiş.

Ailesinden 1'inci sınıfın dışında kuruş para almamış. Kampusta "gülümseyin" demiş basmış deklanşöre. Hem fotoğrafçılığını geliştirmiş hem de ilgi ve alakasını.

Şimdilerde tam bir kültür sanat ve tarih hastası Vadi'nin Deli Hüsnü'sü... İstanbul'da tarih adına fotoğraflamadık yer bırakmamış neredeyse. Tarihimizde önemli bir yeri olan 'kuş evleri'nin peşine düşmüş bu günlerde. İstanbul, Amasya, Kayseri, Niğde Tokat... Nerede kuş evi varsa çekimlerden arta kalan zamanda düşüyor yollara.

En büyük hayali elinden düşürmediği fotoğraf makinesi ile Anadolu'yu karış karış gezmek zaten. Şimdilerde bu çektiği resimleri arkadaşları ile kurduğu luzumsuzmanzaralar.com isimli internet sitesinde bir arada topluyor.

Ama Deli Hüsnü karakterini canlandırdığı oyunculuğunun dışındaki meziyetleri bunlarla sınırlı değil Erdoğan'ın. 90'lı yıllarda TRT'de çekilen "Bizim Ev" adlı dizinin kamera arkası ekibinde çalışmış. Aynı zamanda gazeteci Ahmet Tezcan ve Kurtlar Vadisi dizisinin senaristlerinden yazar Ömer Lütfe Mete ile birlikte Çağrışım dergisini çıkarmış.



Bir de sesi var. Türküleri ile ünlü Kurtlar Vadisi'nde sesini duymasak da Deli Hüsnü Adnan Erdoğan, Üsküdar Musiki Cemiyeti üyesi. Türk Sanat Müziği ve eski türküleri kendisi için okuyor. Çok ısrar ettik ama bize okumadı. Kor halinde sahneye çıkmış ama tek başına sadece kendine okurmuş. Gitar, bağlama, ney gibi enstrümanları da kendi çapında çalıyor.

Erdoğan, 90'lı yıllara iz bırakan Çağrışım dergisini çıkaran ekipten ayrıca... Okul yıllarında kendi çapında tiyatro da yapmış. Deli Hüsnü karakteri ile bir arkadaşı ile bir arkadaşı vasıtası ile bütünleşmiş... Hüsnü Yalınkılıç'ın bu kadar fenomen olacağı ise Erdoğan'ın aklının ucundan bile geçmemiş...

Canlandırdığı karakter kadar ilginç birisi. Ama farklı yönlerde bu ilginçlik. Delilik namına eser yok. Deli Hüsnü'den taşıdığı tek belirgin iz; ketumluğu.

İki aydan fazladır kriz tatilinde olan dizinin önümüzdeki günleri için sorduğumuz sorular cevapsız bırakıyor. Yapımcı şirket olan Pana Film dizinin akibeti hakkında kendilerine bir bilgi vermemiş. "Ne olacak bu Vadi'nin hali, hangi kanalda başlayacak, ne zaman yayınlanacak, bitecek mi?" şekklindeki sorularımızın sadece sonuncusa kendinden emine şekilde cevap verdi; "Bitmeyecek... Bu kadar izlenen bir diziyi sona erdirmek çok mantıksız olur..."

sonsayfa

0 Comments:

Post a Comment