Kurtlar Vadisi Pusu'nun yapımcısı Pana Film, Star yazarı Şamil Tayyar'ın "Ergenekoncu Akbabalar" başlıklı yazısı ile ilgili bir düzeltme açıklaması yaptı. Açıklamada Tayyar'a "Oku da gel" dendi.

Star yazarı Şamil Tayyar, 27 Şubat tarihindeki köşe yazısında "Ergenekoncu Akbabalar" başlıklı bir yazı yazdı. Şamil Tayyar'ın bazı ifadeleri, Kurtlar Vadisi Pusu yapımcılarını çileden çıkardı.

İşte, Pana Film'in açıklaması ve Şamil tayyar'ın "Ergenekoncu akbabalar" başlıklı yazısı:

PANA FİLM AÇIKLAMASI

"Şamil Tayyar isimli Star gazetesi yazarı, köşesinde Kurtlar Vadisi'nin adını kaleme almış, ancak maalesef, bahsi geçen haberi doğru okumayıp, yanlışlık yapmıştır. Kendisine Recai Birgün'ün açıklamasını doğru okumasını tavsiye ederiz... Kurtlar Vadisi ile "özel harekattan alınan silahlar"ın bir alakası olmadığı gibi, polislerin figüran olarak kullanılması da söz konusu değildir. O "dizi" biz değiliz...
Pana Film

ŞAMİL TAYYAR'IN STAR'DAKİ YAZISI

Ergenekoncu akbabalar

Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca'dan sonra Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intiharı, kimi Ergenekoncu akbabaları adeta sevindirdi. Hep bir ağızdan ‘onur intiharı' diyerek kendi pisliklerine kalkan yapmaya çalıştılar, Ergenekon'u sulandırma aracı olarak gördüler.

Avuçlarını ovuşturup ‘Keşke bir iki intihar daha olsa' dercesine akbaba gibi bekleşmeye başladılar.

İnancımız gereğidir, ölenin arkasından konuşmayız, yazmayız. Fakat şu aşamada sessizlik daha büyük tehlikeyi beraberinde sürüklüyor. Gelin hiç lafı uzatmayalım, olayı objektif bir gözle irdeleyelim.

Salı akşamı Çankaya'daki Balık Pişirme Evi'nde masa kuruluyor. Masanın etrafında Merhum Behçet Oktay, DSP Milletvekili Mücahit Pehlivan, Ali Rıza Atay, Mehmet Yasak, Ziya Erdoğan ve ismi gizlenen bir işadamı yer alıyor. Yasak ve Erdoğan emekli emniyet mensubudur. Gecenin ilerleyen saatine kadar balıkla birlikte aşırı ölçüde alkol tüketiliyor.

Soru 1: Behçet Oktay'ın otopsisi yapılırken kanında kaç promil alkol bulundu?

Salı'nın Çarşamba'ya bağlandığı dakikalarda, saat 00.30 sularında Oktay, yemekten ayrılıp Dikmen'de Nesrin K'nın evine gidiyor. Bu hanımefendi, Hürriyet'in dünkü haberine göre, Oktay'ın sevgilisi. Üç gündür ondan haber alamıyormuş.

Soru 2: Behçet Oktay, alkollü halde araç kullanıp Hürriyet'e göre sevgilisi olduğu iddia edilen Nesrin K'nın evine mi gitti?

Devam edelim...

Oktay, Dikmen'deki bu meçhul evin zilini çalıyor ama açan yok. Bu esnada Nesrin K'nın kardeşi olduğu belirtilen Halil K, pencereden baktığında Oktay'ı görüyor. Bunun üzerine aşağı inip Oktay'la buluşuyor.

Bu esnada Oktay'ın aracı kara saplanınca ‘Yeter artık her aksilik beni buluyor' deyip beylik tabancasıyla intihar ediyor. Bu lafı duyan kim? Halil K...

Soru 3: Oktay, ‘Yeter artık' derken Ergenekon'la ilgili hakkındaki iddiaları mı kastetti yoksa 3 gündür ulaşamadığı sevgilisine sitem etmeyi mi çalıştı?

Oktay'ın İbrahim Şahin'le telefon görüşmelerinin basına yansıması ve Ergenekon'la ilişkilendirilmesinden rahatsızlık duyduğu söylentisine ayrı bir parantez açmalıyız. Ayrıca Oktay'ın Hürriyet'te yayınlanan bir başka habere göre, Özel Hareket silahlarının Kurtlar Vadisi dizisinde kullanıldığı, kimi polislerin figüran olarak yer aldığı iddialarına çok içerlediğini, DSP Milletvekili Recai Birgün açıkladı.

Soru 4: Oktay'ı intihara sürükleyen bu isyanda, DSP'li Birgün'ün dediği gibi Hürriyet'in bu haberinin rolü sözkonusu olabilir mi?

Yine Hürriyet'teki habere göre, Oktay, 4 yıldır özel hayatında sorunlar yaşıyordu ve eşiyle ayrıydı.

Soru 5: Oktay, özel hayatındaki sorunlar nedeniyle son dönemde görevini aksatıyor muydu?

Oktay hakkındaki bir başka iddia, intihardan bir gün önce görevden alınacağını öğrenmişti! Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, bu iddiayı yalanladı.

Soru 6: TSK'dan üstün cesaret ve feragat madalyası alan Oktay, 7 yılı AK Parti iktidarı olmak üzere aynı koltukta geçirdiği 13 yılın ardından görevden alınacağını öğrenince intihar edecek kadar zayıf karakterli biri miydi?

Bu soruların sayısını daha da arttırmamız mümkündür. Ergenekoncu leş kargalarına tavsiyem, gelin, bir dönem terörle mücadelede önemli görevler üstlenmiş bu şahsın naşına saygı gösterin, Ergenekon enstrümanı haline getirmeyin. Aksi halde ailesine büyük zarar verirsiniz.

Yapacağınızın en hayırlısı, rahmetle anmaktır. Tabi biliyorsanız...

0 Comments:

Post a Comment