Evet ciddi bir iddia.Ve bu iddiamı doğrulayacak birçok delilim var eski dizi ile bu dizi arasında.Zaten Karahanlı ile İskender’in amaçları aynıydı diyenler olucaktır ancak ben sadece amaçtan değil yaptıklarından,günümüzde davası sürmekte olan Ergenekondan bahsediyorum.
Lütfen yazıyı baştan sona kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz.Anlatıcaklarımı,eski dizi ile bu dizi arasındaki benzerlikleri iyi anlayınız.Hepiniz şaşırıcaksınız !

Eski Kurtlar Vadisinde de Ergenekon olayı işleniyordu ancak o zamanlar Ergenekon nedir bilmediğimizden dolayı kimse ne olduğunu anlamıyordu.Şimdiki Pusu serisinde anlamamızın nedeni ise devam etmekte olan Ergenekon davası ve dizide Ergenekonun siyasi boyutunun işlenmesidir.Eski dizide Ergenekonun maddi boyutu,şimdi ise siyasi boyutu ele alınmıştır.
Bu örgütün maddi kaynağı nedir ? Uyuşturucu,silah kaçakçılığı,şantaj,borsa … Örgütün kimleri kullandığı ? Bütün bunlar eski dizide izleyiciye aktarıldı.Tamamen maddi kaynağı anlatıldı izleyiciye.Mehmet Karahanlı’nın başında bulunduğu konsey ve Pusu serisindeki Derin Konsey,İskender Büyük ile Mehmet Karahanlı arasında büyük benzerlikler var.Bu benzerlikleri yaptığı icraatlar ve amaçları takip ediyor.

Evet,Mehmet Karahanlı ile İskender Büyük aynı yapılanmaya hizmet eden aynı kişiyi temsil ediyor ! Sadece karakterler arasındaki özel detaylar hariç.Mesela İskender emekli bir asker,ancak Karahanlı bir iş adamı.Bu tür ince detayların konumuzla ilgisi yok.Önemli olan bu iki karakterin dizideki tamamen örtüşen yanlarıdır.
Umarım kimse ; ‘Ama Mehmet Karahanlı öldü….İskender yaşıyor…Hayır ikisi de aynı kişi olamaz…
Mehmet Karahanlı’yı İlluminati öldürdü,o zaman İskender’i de İlluminati öldürücek….
Madem bu Ergenekonun maddi kaynakları eski dizide uyuşturucu,silah kaçakçılığı,şantaj,borsa şeklinde anlatıldı o zaman İskender yeni dizide ortaya çıktığı zaman örgüt başkanından niye maddi destek istedi ? Bu yüzden İskender ile Karahanlı aynı kişi değildir..… ’ gibi basit fikirlere kapılmaz.Bunlar dizi için sadece senaryodan ibarettir ..

Dikkat edilmesi,üzerinde yoğunlaşılması gereken nokta şahıslar değil,şahısların yaptıkları,bağlantıları,amaçları ve çevresinde gelişen olaylardır ..

Karahanlı’nın Konseyi İle İskender’in Yapılanmasının Amacı Aynı !

Karşılaştırmalara ilk dizinin başından,1.bölümünden başlamak istiyorum.Kurtlar Vadisinin 1.bölümünde Aslan Akbey,Ali Candan’a Mehmet Karahanlı’nın başında bulunduğu konseyi tanıtıyor.Konsey ile ilgili bilgileri aktardıktan sonra ;

Ali Candan:Bu güne kadar bundan çok daha az bilgiyle birçok örgütün üstüne gidildi.
Aslan Akbey:Doğru.Ancak onların hiçbiri devleti ele geçiricek kadar güçlü değildi. (!!!)

Aslan Akbey’in bu cevabı herkesin aklına İskender’in yapılanmasının amacını getiriyor.
Karahanlı’nın konseyinin amacı da aynı !

Her İki Yapılanmanın Özellikleri Aynı ! Hücre Sistemi İle Çalışıyor Ve Yurtdışı Bağlantıları Var !

Aslan Akbey konuşmasına devam ediyor ve konseyin hücre sistemi ile çalıştığını,yurt dışı bağlantılarının olduğunu ve bu konseyin yer altı dünyasını kontrol ettiğini söylüyor.Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde de İskender’in yapılanması hücre sistemi çalışıyor,yurt dışı bağlantıları,dış güçlerle ilişkisi var.Kurtlar Vadisi 66.bölümünde Karahanlı’nın Feraye isimli kişinin suikastinden son anda kurtulması üzerine Polat bu olayı araştırmak için Karahanlı’nın ofisindeyken açılan bir konu üzerine bütün yabancı istihbarat servislerinin Karahanlı’ya destek olduğu Karahanlı tarafından belirtiliyor.Bu durumun aynısı İskender’de de mevcut.Eski istihbarat başkanını bu konuyu görüştükten sonra öldürmüş ve daha sonraları Polat İskender’i sorgularken yabancı servislere uşaklık ettiğini açıkça söylemiştir.Karahanlı ile İskender arasında bu açıdan da benzerlik var.

Yeraltı Dünyasını Her İki Örgüt te Kontrol Ediyor !

Gerçekte Ergenekon örgütünden gördüğümüz üzere yer altı dünyasını onlar kontrol ediyormuş.Örneğin Alaeddin Çakıcı,Sedat Peker,Nuri-Vedat Ergin kardeşler Ergenekon sürecinde göz altına alınan isimler.Bu kişiler eski dizide Karahanlı’ya hizmet ediyordu.Bunları Karahanlı seçiyordu.Mesela Aleaddin Çakıcı’yı Süleyman Çakır,Nuri-Vedat Ergin kardeşleri ise Cerrahpaşalılar olarak izledik.Bunu Kurtlar Vadisinin 1.bölümünde Aslan Akbey Ali Candan’a konseyi çökerme görevini verirken başlayacakları yer için ; ‘Piramidin en dibinden,konseyin kontrol ettiği yer altı dünyasının en alt biriminden.’diyor.Buradan yine anlıyoruz ki ilk dizide mafyayı konsey yönetiyor.Halbuki şimdi medyadan öğrendik ki bütün bu kişiler aslında Ergenekona hizmet ediyormuş.Yani hem Karahanlı’nın konsey hem de İskender’in konseye hizmet etmediğinden dolayı bu iki yapılanma aslında tek bir yapılanmayı ifade ediyor.Yazının başında söylediğim ve genelinde söylecek olduğum İskender ile Karahanlı aynı kişilerdir !

Özal Suikastini Planlayan İlk Dizide Karahanlıydı,İkinci Dizide İse İskender !

Kurtlar Vadisinin son bölümlerinde Polat Alemdar kripteksi okuduğunda Özal suikastini Karahanlı’nın planladığını öğrenmiştik.Ancak Pusu serisinde Özal suikastinin İskender ve yapılanması tarafından organize edildiği geçiyordu.Kurtlar Vadisi Pusu 1.bölümde Polat Alemdar,Tuncay Kantarcı’ya Özal’ı kimlerin öldürmek istediğini sorduğunda Tuncay ‘Büyük bir konsorsyum.’ Şeklinde cevap vermişti .. Sözü edilen bu konsorsyumun dizinin ilerleyen bölümlerinde İskender ve yapılanması olduğunu gördük ..

İlk Dizide Abdi İpekçi Cinayetini Azmettiren Karahanlı Ve Konseyi,İkinci Dizide İse İskender Ve Oluşumu Olarak Lanse Edildi !


Kurtlar Vadisinin ilk serisinde Abdi İpekçi cinayetini planlayan kişi Karahanlı olarak işaret edilmiş,ikinci dizide ise bu cinayeti planlayanın İskender olduğunu izledik.
Kurtlar Vadisi 25.bölümde Aslan Akbey ile Polat Alemdar kütüphanede konuşuyor ve konuşmanın devamında şu diyaloglar geçiyor ;

Aslan Akbey:Abdi İpekçi cinayetinde de 2 ihtimal var.Ya baron,ya ben ..
Polat Alemdar:Yok,onu biliyorum ..

Bu konuşmadan anladığımız üzere İpekçi cinayetini organize eden kişi olarak Karahanlı işaret ediliyor.Ancak Kurtlar Vadisi Pusu’nun 46.bölümünde,İskender Sadi Paşa suikastini Muro’nun üzerine yıkma ile ilgili Yalçın Yıldız ile konuşurken,Yıldız toplumda İskender ve yapılanmasının gercekleştirdiği önemli suikastlerle ilgili bir değinme yapıyor.Uğur Mumcu suikasti ile ilgili olarak insanların kafasında hala soru işaretleri oldugunu sölüyor ve ;
‘Ama bence hem Abdi İpekçi işi hem de Dink işi daha başarılı oldu kamuoyuna sunuş itibarı ile.’ Diyor.Buradan da anlaşıldığı üzere İpekçi cinayeti için ikinci dizide İskender işaret ediliyor ..

Karahanlı’nın da,İskender’in de Devleti Ele Geçirmek İçin İzledikleri Yol Aynı ! İkisi de Umutsuzluk Yaratıp Parti Kurmayı İstiyor


Her iki dizide de belli bir yapılanma var ve bu yapılanmalar Devleti ele geçirmek istiyor.İkisinin de bunun için izledikleri yol aynı.
Kurtlar Vadisi 1.bölümde Aslan Akbey ile Ali Candan Karahanlı ile ilgili konuşuyor ;

Aslan Akbey:Siyasi partilerin kilit noktalarında Baronun adamları var.Sağ sol farketmiyor.Bu gidişin sonu nedir tahmin et.
Ali Candan:Mevcut partileri çökertir umutsuzluk yaratır.Sonunda siyasete el atar.Öbür partilere yerleştirdiği adamları saflarına katıp umut olarak ortaya çıkar.
Aslan Akbey:Ve iktidar olur.

Buradan Karahanlı’nın Devleti ele geçirmek için planını öğreniyoruz.Ayrıca aynı durumu Kurtlar Vadisi 46.bölümde konsey toplantısında Nasibim-1 eroin gemisi görüşülürken Nizamettin; ‘Dün parti kurucak durumdayken,bugün bunlarla uğraşıyoruz.’ Şeklinde belirtiyor ..
Kurtlar Vadisi Pusu 47.bölümünde ise Yıldız ile İskender konuşuyor ;

Yıldız:Aman efendim siyasete vurmayalım.Siyaset mi kaldı.Parti başkanı yapıcak adam bulamıyoruz.Herkesin gözü korktu.
İskender:Onları yıpratırken beni de inceden küçükten övmeye başla.
Yıldız:Neden
İskender:Korku yaratmak iyidir.İnsanları umutsuzluğa sevkeder.Ama umutsuzlugun sonunda bir umut ışığı yakabilmek için birilerinin korkusuz olduğunu söylemesi lazım.

İskender ile Yıldız’ın konuşmasından da anladığımız üzere İskender’in de izleyeceği yol Karahanlı ile aynı …

Karahanlı’da,İskender’de Darbeci !

Kurtlar Vadisi Pusu’da İskender’in darbe yapmak,darbeye ortam hazırlamak amacı içinde olduğunu gördük.Gerçekte sürmekte olan davada da bu böyle.Ancak eski Kurtlar Vadisinde ufak bir ayrıntı var. Mehmet Karahanlı’nın ölümünden sonra 78.bölümde Kılıç,Nergiz ve Safiye konuşurken,Kılıç Karahanlı’nın Türkiye’de ne zaman büyük olaylar olsa ortadan kaybolduğunu söylüyor ve bunun için 12 Eylül darbesini örnek veriyor..
Eski dizideki bu olayda gördüğümüz üzere 12 Eylül darbesini yaptıran Karahanlı.Ancak medyada devam etmekte olan davada ve Kurtlar Vadisi Pusu’da da anladığımız üzere 12 Eylül darbesini gerçekte Ergenekon,Pusuda ise İskender yapmış ..

İskender’in de Karahanlı’nın da İstihbaratın İçinde Adamları Var !

Dizide her iki ismin de istihbarat kurumlarının içinde adamları olduğunun göstergesi var.Aslan Akbey’in ilk bölümlerde sorguladığı bir karakter var devletin istihbaratına çalışan.Bu kişinin Karahanlı ile ilişkisi olduğu ortaya çıkıyordu.Ayrıca Kurtlar Vadisi 66.bölümde Doğu Bey Esat’a İstihbaratın başındaki Mito’nun Karahanlı’nın adamı olduğunu söylüyor.Karahanlı adına Mito ilişkisini Samuel Vanunu yürütüyordu.Mito Samuel ile sürekli kontak halindeydi.İskender’de de bu durum aynen mevcut.

Devletin Önemli Yerlerinde İki İsmin de Adamları Var !

Kurtlar Vadisi Pusu’da İskender ve yapılanmasının Devletin önemli noktalarında adamları olduğunu gördük.Hatta Sadi Paşa bu konuyu araştırıyor ve bunun için J211 kodlu bir görevli vardı.Ancak Kurtlar Vadisinde de aynı durum mevcut.Bildiğimiz gibi Tuncay Kantarcı eski bir bürokrat ve Tuncay’ı bulunduğu noktaya getiren kişi Karahanlı.Bunun için Kurtlar Vadisi 50.bölümde Polat’a,kendisini bulunduğu yere Karahanlı’nın getirdiğini,Onun sayesinde Bakanlıkta görev aldığını kendi de belirtiyor ..Ayrıca Kurtlar Vadisi 81.bölümde Nizamettin Polat’a konseyi tanıtırken Devletin her biriminde adamları olduğunu söylüyor.

Her İki İsmin de Oluşumunda Toplumda İnfihal Yaratacak Baskı Grupları Var !

Kurtlar Vadisi Pusuda İskender’in darbeye ortam hazırlamak için toplumda baskı oluşturduğunu,bunun için grupların olduğunu izledik.Kurtlar Vadisinde de aynı durum mevcut.Kurtlar Vadisi 81.bölümde Nizamettin Polat ile konuşurken toplumun her kesiminde baskı grupları olduğunu,istediği an istediklerini yapabileceklerini açıkça söylüyor ..

İki Oluşumun da Vazgeçilmezi,Şantaj CD leri !

Kurtlar Vadisi Pusu’da İskender’in yapılanmasının elinde toplumun önemli yerlerindeki kişilerin cd leri vardı.Bunlar ile şantajda bulunuyordu ve hatta Polat mekana baskın yapmış,olaya el koymuştu.Kurtlar Vadisinde de Karahanlı’nın kontrol ettiği yer altı dünyasında Fröd Fethi isimli kişinin elinde de toplumda nüfuz sahibi tanınmış kişiler için şantaj cd leri vardı.Fröd Fethi bu cd leri gerektiği yerde kullanıyordu.Tıpkı İskender’in oluşumu gibi …

Nasibim-1 Ve Şanslı-S İsimli Eroin Yüklü Gemiler İlk DizideKarahanlı’nın İken,Şimdi Ergenekona Ait Olduğunu Öğrendik !

Kurtlar Vadisinde Nasibim-1 ve Şanslı-S gemilerini hatırlarsınız.Bunlarda yüklü olan eroin konseyin malıydı.Ancak şimdi Ergenekon Davası sürecinde,haberlerde bu gemilerin gerçekte işaret edildiği gemiler Veli Küçük ile bağdaştırılmış eroinin Ergenekonun malı olduğu söylenmişti.Veli Küçük’ü Kurtlar Vadisi Pusu’da İskender Büyük temsil ediyor ..

Çakır’ın Tutklanması Ve Dava Süreci Mevcut Olan Ergenekon Davası İle Aynı !

Kurtlar Vadisi dizisinde kararlı bir savcı Ergenekondaki Zekeriya Öz gibi bir dava açmış,bu davada Çakır’ı tutuklamıştı.Polat ve ekibi de kaçak durumdaydı.Bu davanın devam ettiği sürece dikkat !

-Bir çetenin devleti ele geçirmek istediği iddiaları var.
-Çakır’ın ofisi ve evi aranıyor.Dosyalar incelenip bilgisayarlara el konuluyor.
-Telefon dinlemeleri yapılıyor.
-Medyanın bu davayı sulandırdığı iddia ediliyor.
-Çeşitli çevrelerce bu davanın kapanmayacağı görüşü dile getiriliyor.
-Davada gizli tanıklar mevcut ..
-Polat ve Memati kaçak durumdayken mezarlıkta konuşuyorlar.Polat Memati’ye,bu davanın sonucunda bütün faili meçhul cinayetlerin kendilerine yüklenebileceğini söylüyor ve aynı durumu dizinin 30.bölümünde Tuncay Kantarcı,Abidin ile konuşurken dile getiriyor ..

İşte bütün bunlar günümüzde yaşanmakta olan dava ile birebir örtüşen özellikler.Türkiye’de bu özelliklerden birkaçının geçtiği başka davalar da olmuştur ancak hepsinin tek bir davada görülmesi insanın aklına ciddi soru işaretleri getirmektedir ..

Kurtlar Vadisinin Sonlarında ‘Temiz Toplum’ Adına Başlatılan Operasyonda da Ergenekon İzleri Var !

Kurtlar Vadisinin sonlarında konsey üyelerine operasyonlar düzenlenip tutuklanıyor ve bu olay kamuoyunda şok etkisi yaratıyor.Operasyon çerçevesinde Laz Ziya,Tuncay Kantarcı ve İplikçi Nedim gözaltına alınıyor.91.bölümde Laz Ziya ile Tuncay konuşuyor ve birbirlerine bu operasyondan duygukları rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.Terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından gözaltına alındıklarını belirtip sitem edip bu Devlete uzun yıllar hizmetlerinin olduğunu belirtiyorlar.Bütün bunlar Ergenekon Davası ile aynı ve gözaltına alınan kişilere yapılan suçlamalar,onların savunmalarına kadar benzerlikler var.Laz Ziya dava ile ilgili olarak ‘Devlet bir fotoğraf çekti,bizi o fotoğrafa yerleştirdi.’ Diyor.Bu da Ergenekon Davasının yalan,bir oyundan ibaret olduğunu söyleyenleri Kurtlar Vadisi senaryosuna göre haklı çıkarıyor …

Çakır’ın tutuklandığı dava oluşumun kontrol ettiği yer altı dünyasına yapılıyor.Laz Ziyaların tutuklandığı dava ise oluşumun en tepesine yapılıyor.Buna göre Çakır olayını Susurluk davası,konseye yapılan operasyonu ise Ergenekon olarak örneklemek yanlış olmaz.Çakır’ın tutuklandığı zamanlarda da Susurluk kazasının bir benzeri dizide canlandırılmıştı …

Gördüğünüz gibi anlattıklarımın hepsi her iki dizide de geçen somut olaylardır.Bunları toplu bir şekilde özetlemek için maddeleyecek olursak ;

1-Karahanlı’nın Konseyi İle İskender’in Yapılanmasının Amacı Aynı !
2-Her İki Yapılanmanın Özellikleri Aynı ! Hücre Sistemi İle Çalışıyor Ve Yurtdışı Bağlantıları Var !
3-Yeraltı Dünyasını Her İki Örgüt te Kontrol Ediyor ..
4-Özal Suikastini Planlayan İlk Dizide Karahanlıydı,İkinci Dizide İse İskender ..
5-Dizide Abdi İpekçi Cinayetini Azmettiren Karahanlı Ve Konseyi,İkinci Dizide İse İskender Ve Oluşumu Olarak Lanse Edildi ..
6-Kahanlı’nın da,İskender’in de Devleti Ele Geçirmek İçin İzledikleri Yol Aynı ! İkisi de Umutsuzluk Yaratıp Parti Kurmayı İstiyor ..
7-Kahanlı’da,İskender’de Darbeci ..
8-İskender’in de Karahanlı’nın da İstihbaratın İçinde Adamları Var ..
9-Devletin Önemli Yerlerinde İki İsmin de Adamları Var ..
10-Her İki İsmin de Oluşumunda Toplumda İnfihal Yaratacak Baskı Grupları Var ..
11-İki Oluşumda da Vazgeçilmezi,Şantaj CD leri ..
12-Nasibim-1 Ve Şanslı-S İsimli Eroin Yüklü Gemiler İlk DizideKarahanlı’nın İken,Şimdi Ergenekona Ait Olduğunu Öğrendik ..
13-Çakır’ın Tutklanması Ve Dava Süreci Mevcut Olan Ergenekon Davası İle Aynı ..
14-Kurtlar Vadisinin Sonlarında ‘Temiz Toplum’ Adına Başlatılan Operasyonda da Ergenekon İzleri Var ..

Bütün bunlardan sonra insanın aklında tek bir soru kalıyor.Eski Kurtlar Vadisi zamanında bütün bunlar nerden biliniyordu ?

Zo®ß€y
KurtlarVadisi-Pusu.Com

0 Comments:

Post a Comment