Lost, Türk yapımı olsaydı!

Okan Bayülgen'den Türk dizilerine ilginç eleştiri. İşte Bayülgen'in o sözleri...

"Bizdeki dizilerde öyle bir yarış var ki ilk 15 dakikada karakterler sapasağlam oturmazsa zaten seyirci devam etmiyor" diyen Bayülgen, dünyada büyük yankı uyandıran ve ülkemizde de hayli izlenen Lost dizisini örnek göstererek şöyle konuştu:


"Düşünsenize Lost dizisi gibi. 4-5 sene olmuş hala adamın karakteri net değil, Ben diye bir adam var hala ne idüğü belirsiz. Bunun herhangi bir ulusal kanalda yayınlandığını düşünün yani ilk 15 dakikada adamın karakteri belli olmak zorunda: Kötü adam! Bitti!"

DİZİLERDEKİ ENDİŞE VERİCİ DURUM

Bayülgen, Türk dizilerinde, günlük yaşamdaki bir çok gelişmenin de verilmesini eleştirerek "Beni endişelendiren bir konu var, bu sektöre bir hıncım olduğundan değil ama endişelendiren şey şu: Bizde Ramazan Bayramı geliyor, dizilerde de Ramazan Bayramı var. Yılbaşı geliyor, dizide de yılbaşı kutlanıyor. Biz de bakıyoruz falan, bu izlediklerimiz gerçek! Niye gerçek? Çünkü hakikaten orada da gece gündüz var, orada da bizim yediklerimizi yiyorlar, halka yakın yapılacak ya..." diye konuştu.

Bu özdeşleştirme durumunun dizilerdeki kahramanlara özenen insanlar ortaya çıkardığına gönderme yapan Bayülgen, "Yani şimdi, Kurtlar Vadisi'nin kahramanlarıyla özdeşleşmiş arkadaşları, kardeşleri sokakta hemen tanıyoruz zaten. Bu Polat Alemdar, bu şu falan gibilerden. Yani bu endişe verici bir dünya gibi geliyor bana" ifadesini kullandı.

0 Comments:

Post a Comment