Hafta sonu yapılacak Kıbrıs seçimlerinde kıran kırana bir yarış var. Yarışın son dönemecinde ortaya sürpriz bir aktör çıktı. Kurtlar Vadisi'nin renkli karakteri Muro...

KKTC'de pazar günü yapılacak seçimlere Ergenekon damgasını vurdu. Ergenekon iddianamesinden yola çıkarak Denktaş hakkındaki iddiaların araştırılması için talimat veren iktidar zor durumda.

Denktaş'ın izinden giden muhalefet partisi UBP yapılan son anketlere göre yüzde 46 ile önde giderken iktidar partisi CTP'nin oyları ise yüzde 25 olarak görülüyor.

Bu avantajı kaybetmek istemeyen UBP ise seçim afişleriyle konuyu gündem düşürmüyor. CTP ve ÖRP’liler yerden yere vuruluyor. KKTC Başbakanı Soyer’ın hedef alındığı "Muro" afişinde "Nalet olsun içimdeki yalan sevgisine, Nalet olsun içimdeki urum (Rum) sevgisine" ifadeleri kullanılıyor.

SON ANKETE GÖRE SEÇİM TAHMİNİ

Pazar günkü seçimlerde HİS ve BKP’nin barajı aşması beklenmiyor. AKP’nin desteğini alan ÖRP de sürpriz peşinde.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP): Genel Başkan ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in partisi. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın eski partisi. AB’ye üyelik ve 2009 yılının sonunda Kıbrıs sorununa çözüm vaat ediyor.

Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP): Hükümetin küçük ortağı. Dışişleri Bakanı Turgay Avcı liderlik ediyor. TOKİ’yle işbirliği yaparak evsizlere ev vereceklerini ve KKTC’de tahsis edecekleri arazilerde küçük sanayicilere dükkan vereceklerini belirtiyor. AKP tarafından desteklendiği iddia ediliyor.

Ulusal Birlik Partisi (UBP): Genel Başkan Dr. Derviş Eroğlu iktidar olmaları durumunda KKTC’yi serbest bölge haline getireceklerini, sürdürülebilir ekonomi için çalışacaklarını ve tarih kitaplarını tekrar ele alacaklarını kaydediyor.

Demokrat Parti (DP): Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu Genel Başkan Serdar Denktaş, KKTC’yi yaşatmak için mücadele edeceklerini, ülkeyi ekonomik krizden kurtaracaklarını söylüyor.

Halk İçin Siyaset Partisi (HİS): Parti başkanı Ahmet Yönlüer’in Başbakan Tayyip Erdoğan’la üniversiteden arkadaş oldukları biliniyor.

Yasemin Hareketi (BKP): Genel Başkanı İzzet İzcan, “Ankara karar verir, Lefkoşa uygular” dönemine son vereceklerini ifade ediyor.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP): Sosyal Demokrat çizgide. Genel Başkan Mehmet Çakıcı, partisinin avuç açmayan ve kendi ayakları üzerinde duran bir yapı oluşturmak istediğini belirtiyor.

0 Comments:

Post a Comment