Kurtlar Vadisi’nin önceki günkü bölümünde adı konmadan ama aynı mizanpaj ve haberlerle, üstelik Ergenekon’u öfkeden kendinden geçiren çizgisiyle Taraf gazetesi vardı

TARAF GAZETESİNİN AÇIKLAMASI

Kurtlar Vadisi’nin önceki günkü bölümünde adı konmadan ama aynı mizanpaj ve haberlerle, üstelik Ergenekon’u öfkeden kendinden geçiren çizgisiyle Taraf gazetesi vardı. Dizide Taraf’ın 29 kasım tarihli sayısı kullanıldı.

Kurtlar Vadisi’nin TARAF ’ı

Türkiye gündemindeki olaylara ve kişilere çok benzeyen olay ve karakterlerin konu edildiği Kurtlar Vadisi dizisinin, Polat Alemdar’ın Ergenekon ile mücadelesinin işlendiği Kurtlar Vadisi-Pusu bölümünün son sezonunda artık Taraf da var.

Demokrat yeni görüş

Kurtlar Vadisi‘nin son bölümlerinde diziye Yeni GÖRÜŞ adlı bir gazete girdi. İki hafta önceki bölümde dizideki işadamları grubundan Turan Kaçgar, yardımcılarıyla yayın politikasını konuştuğu yeni gazetenin çizgisini “Her görüşe yer verecek; Türkiye’nin çok kültürlü, çok kimlikli, çok dinli, çoğulcu bir toplum olarak, Avrupa’nın bir parçasısı olduğunu savunacağız” diyerek anlatmıştı.

Ciner’in gazetesi mi

İki hafta önceki bölümde dizi senaryosuna eklenen gazetenin Ciner grubunun çıkaracağı yeni gazete olduğu da iddia edilmişti, tarif edilen yayın politikasına atıfla Taraf olduğu da.

Dizinin önceki akşam Show TV’de yayınlanan 49. bölümünde ise Yeni GÖRÜŞ gazetesi olarak Taraf’ın sadece logosu ve manşeti çıkarılmış 29 Kasım nüshasının neredeyse aynen kullanılması dikkat çekti.

Polat’ı da şaşırtan gazete

Dizinin son bölümünde yayınlarıyla Ergenekoncu olarak gösterilen karakterleri kızdıran Yeni GÖRÜŞ elden ele dolaşıyor. Kitap kampanyası duyurusunun bile çıkarılmadığı “çakma” Taraf’ı okuyan Polat Alemdar “Muro Polat’ın Elinde” başlıklı haberi görünce “Bunlar nereden biliyor Muro’nun benim elimde olduğunu” diye söyleniyor.

Bir sonraki karede, gazete, bu defa da Ergenekon’a yakın medya grubunun dizide Ergenekon’un başındaki isim olarak gösterilen İskender Büyük’ün etkisinde gösteriyor.

“Herkese çakmışlar”

Gazete İskender Büyük’ü çok kızdırıyor ve “Çıldırmış mı bunlar” diyerek telefona sarılıp Yıldız’ı arıyor: “Yıldız, gördün mü bu Turanlar’ın gazetesinin yediği haltı” diye soruyor ve aralarında şu ilginç diyalog geçiyor:

Yıldız: Ben de ona bakıyordum efendim.

İskender: Adamlar gazetecilik değil, resmen ajanlık yapıyor.

Yıldız: Efendim, adamların kimden yana oldukları da belli de değil. Bize çakmışlar, Polat’a giydirmişler, size giydirmişler...

İskender: Şimdi buna tarafsız habercilik mi diyeceğiz Yıldız? Düpedüz savaş bu.

Kürt açılımı da Vadi’de

Milliyetçi senaryosuyla eleştirilerin hedefi olan dizinin Kurtlar Vadisi Pusu versiyonunda ise Polat Alemdar’ın Ergenekon ile mücadelesi konu ediliyor.

Dizinin ideolojisindeki değişime en iyi örnek PKK’lı Muro ile Polat Alemdar’ın karşılatığı sahnedeki diyaloglar.

“Halkımız eziliyor yalan mı? Niye barış yok? Nerede adalet” diye soran Muro’ya Polat

“Bu topraklarda herkes ezildi. Müslüman diye aşağılandı, Kürt diye aşağılandı, özgürlük isteyen aşağılandı, Alevi diye aşağılandı” diyerek karşılık veriyor.

0 Comments:

Post a Comment