Adana'da, Kurtlar Vadisi'nin ünlü karakterleri "Polat Alemdar" ve "Memati"nin adlarının verildiği 140'ar kilogram ağırlığındaki 2 koç, kurban pazarında 650'şer YTL'ye satışa çıkarıldı.

Kayseri'nin Sarız ilçesinden Adana'ya kurbanlık satmak için küçükbaş hayvan getiren ve "Kurtlar Vadisi" dizisinin hayranı olan 32 yaşındaki Cuma Kocakaya koçlarını da dizinin karakterleri "Polat Alemdar" ve "Memati" ile özdeşleştiriyor. Dizinin başrol oyuncuları Necati Şaşmaz ile Gökhan Uygun'un canlandırdığı "Polat Alemdar" ve "Memati" karakterlerini çok beğendiğini söyleyen Kocakaya, 140 kilogram ağırlındaki koçlarından birinin sırtına sprey boya ile "Polat Alemdar" diğerine de "Memati" yazdı. 2 gün önce getirdiği kurbanlıklar arasındaki koçlarından birine, çok ağır olduğu ve ahırda bulunan bütün koçları dövdüğü için "Polat Alemdar" ismini verdiğini anlatan Kocakaya, "Polat'ı kantara koydum, kantar tartmadı. Bu ağır abi. Kantar 100 kilodan fazla tartmıyormuş. Kantara koydum Polat'ı dediler ki yan tarafa da kilo koy. Yan tarafa da kilo koydum ama yine de tartmadı. Çünkü Polat'ın ağırlığı tam 140 kilogram. Polat'ı 650 YTL'den aşağı satmam" dedi.

Dizide, Polat'ın sağ kolu Memati'yi de unutmayan Kocakaya, "Dizide olduğu gibi Polat'ın her zaman yanında olan bir koçum var. Ona da Memati adını verdim. Çünkü o olmadan Polat rahat kavga edemiyor. Memati, Polat'a destek oluyor. Memati, Polat'ın sağ kolu, sol kılıcı. Ayrıca Memati adını verdiğim koçun kafa ve burun yapısı gerçek Memati ile aynı. Bunların dışında koçun sertliği, bakışları bile gerçek Memati ile aynı. Polat'tan bile daha sert bakıyor" diye konuştu.

0 Comments:

Post a Comment