6 ayda 2 milyon YTL vurgun yapan sahte kredi kartı çetesi çökertildi. Güzellik yarışmasıyla adını duyuran İranlı manken Elnaz Pırayesh de yakalanan çetenin komisyonlu üyeleri arasında yer alıyor.

İstanbul'da, uluslararası suç şebekelerinden yurtdışında faaliyet gösteren banka müşterilerine ait hesap bilgilerini satın alarak, bu bilgilerle Türkiye'de sahte kredi kartı imal eden ve bu kartlarla alışveriş yapan 4'ü kadın 14 kişilik şebeke çökertildi.

HACKER'IN KARISI

Bir ihbar üzerine 2 ay boyunca takip başlatan Bilişim Suçlarıyla Mücadele ekipleri, 2 Aralık'ta İstanbul ve Manisa'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Çetenin Beyoğlu Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki merkezi başta olmak üzere Kartal, Üsküdar, Pendik, Sarıyer ve Şişli'de 7 adrese baskın yapan polis, 4'ü kadın 14 zanlıyı gözaltına aldı. 6 ayda 2 milyon YTL vurgun yapan çetenin üyeleri arasında ise, 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde 'Polat' rolündeki Necati Şaşmaz ile adı aşk dedikodularına çıkan İranlı manken Elnaz Pırayesh de yer alıyor.

Sahte kredi kartı çetesinin ele başılığını ise, 2006 yılında Antalya Shereton Otel'de yakalanıp cezaevine konulan ve 302 yıl hapis cezasına mahkum olan ünlü bilişim dolandırıcısı Veysel Balkan'ın eşi Deste Balkan'ın yaptığı belirlendi.

GÜZELE YÜZDE 30 PAY

Çetenin, bastığı sahte kredi kartlarıyla daha çok pırlanta ve altın gibi ziynet eşyalarını satın alıp tekrar satarak paraya çevirdiği öğrenildi. Çetenin alışverişlerde yakalanmamak için de 2005 yılında Marmaris'te düzenlenen Miss Pearl of the World Yarışması'na İran adına katılan ünlü manken Elnaz Pırayesh'i kullandığı tespit edildi. Çetenin yüzde 30'luk kazanç payıyla alışverişlerde kullandığı İranlı manken ile kardeşi Ali Pırayesh ve çetenin alışveriş organizasyonu lideri Mustafa Akkoyun Kadıköy'deki evlerinde yakalandı.

6 ayda 2 milyon YTL vurgun yapan şebekenin tatil için Dubai'ye gitme hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Dubai tatili öncesi çökertilen çetenin 14 üyesi işlemlerinin ardından Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildi.

Evinden pırlanta ölçer alet çıktı

İngilizce, İtalyanca ve Türkçe bilen, Arkeoloji eğitimi almak için geldiği Türkiye'de magazin dünyasının gündemine oturan Elnaz Pırayesh, Kurtlar Vadisi dizisinin 'Polat' karakterini oynayan başrol oyuncusu Necati Şaşmaz ile 2006 yılında yaşadığı iddia edilen aşk dedikodularıyla adını duyurdu. Elnaz, yazdığı ve internette yaşadığı sanal aşkları anlattığı "İnternette Aşk Dedikoduları" kitabıyla da isim yapmıştı. Aşk dedikoduları Şaşmaz tarafından yalanlanan Pirayesh'in sevgilisi için bir dizi estetik ameliyat geçirdiği basında yer alırken, çetenin daha çok altın ve pırlanta gibi ziynet eşyalarının alımında kullandığı Pirayesh'in evine yapılan baskında ise pırlanta ayar ölçer alet bulundu.

Elektronik eşya almışlar

Sahte kartlarla elektronik eşya alımı yaptığı da tespit edilen çete üyelerinin evlerinde yapılan aramada ise 2 adet kart basım makinesi, 1 adet kart kopyalayıcı, 64 adet manyetik şeritli beyaz plastik kart, 25 adet sim kart, 52 adet DVD ve CD, 5 adet sürücü belgesi, 7 adet sahte nüfus cüzdanı ile 6 adet sahte pasaport ele geçirildi.

0 Comments:

Post a Comment