Kurtlar Vadisi Pusu'nun 48.bölümde İskender'in yapılanmasının Emniyette de bir uzantısı olduğu konu edildi.Gerçekte de öyleydi.Ergenekon soruşturmasında Emniyetin de parmağı olduğu iddianamede geçiyor,hatta bazı isimler tutuklanıyordu .. Devlet içerisinde yaşanan olayları yıllardır ekranlara taşıyan Kurtlar Vadisinde çeşitli kişilere yönelik karakterler yaratıldı ..

Bunlardan biri 48.bölümde ortaya çıkan Ahmet Serkan Savurgan'dı ..
Ergenekon sürecinde gözaltına alınan İstanbul eski Organize Şube Müdürü ise Adil Serdar Saçan ..

Emniyet içerisindeki yapılanma,bulundukları konum itibarı ile bu iki kişi birbirinin aynısı.Yani Ahmet Serkan gerçekte Adil Serdar Saçan'ı temsil ediyor ..
Gerçekte yaşanan olayları ve kişileri diziye uyarlayan senaristler bu karakterleri gerçektekilere benzetmek için isim yönünden de seçici davranıyorlar bunu biliyoruz.

Ahmet Serkan Savurgan ve Adil Serdar Saçan isimlerini ele aldığımızda her ikisi de 2 isimli .. Ve en önemlisi ad ve soyadlarının baş harfleri aynı .. ASS ...


Adil Serdar Saçan Kimdir ?

Adil Serdar Saçan 1985 yılında Polis Akademisi'ni birinci olarak bitirdi. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi'nde mastır ve doktora yaptı. Ardından Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Saçan bir dönemin hızlı ve korkulu polis müdürüydü.
1998'de İstanbul Organize Suçlar Şubesi'ni kuran ve 2003'e kadar da bu birimin müdürlüğünü yapan Saçan, 600'ün üzerinde operasyona imza attı, 11 bin sanığın ifadesini aldı. Malki cinayeti, Albayraklar Holding, BİT'ler, Akbil, Adnan Hoca, Telekulak ve şike soruşturmalarını yürüttü. Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlar yaptı. Örümcek Ağı operasyonunda işadamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı iddiasıyla meslekten ihraç edildi.

Adil Serdar Saçan, emniyet teşkilatı içinde Gülen cemaatinin örgütlendiği iddiasını ilk olarak dile getiren isimdi. Saçan, Doğu Perinçek'in Aydınlık dergisine verdiği röportajda polis teşkilatı için; "Bunlar devletin değil Fethullah'ın emrinde' demişti. Eski polis müdürü Saçan, "Emniyetteki örgütün adı: F (Fethullah) tipi, yöneten: Ramazan Akyürek, Ben 'F' tipi örgütten bahsediyorum. İstihbarat dairesi, terör dairesi, kaçakçılık dairesi ve eğitim dairesi’nde örgütlenmiş durumdalar ve illerin istihbarat teşkilatları bunların elinde. Teknik dinleme yapan polis birimleri tamamen bunların elinde. Dinlemeyi polis mi yapıyor, yoksa polis üniforması giymiş 'F' tipi adam mı yapıyor? Bunu merak eden savcı varsa ben onları isim isim veririm" demişti.

KurtlarVadisi-Pusu.Com Haber Servisi

0 Comments:

Post a Comment