“Kurtlar Vadisi” veya “Kurtlar Vadisi Pusu”yu yazanların nasıl öngörü sahibi olduklarını defalarca gördük.

Ergenekon” sürecinde insanları şaşırtan işler ve ilişkiler ortaya çıktıkça, “Kurtlar Vadisi Pusu” izleyicileri her seferinde “Biz bu filmi görmüştük” dedi.
“Kurtlar Vadisi Pusu”nun yaratıcıları bir kez daha müthiş öngörü sahibi olduklarını gösterdi.
Malum şu günlerde televizyon kanalları, ekonomik krizi gerekçe gösterip dizi yapımcılarından dizi fiyatlarında indirim talep etti.

Pana Film, bunu çok önceden görmüş olacak ki “Kurtlar Vadisi Pusu” gibi bir aksiyon dizisinin son bölümünü birkaç mekânda çekip ekrana getirdi.
Dizinin son bölümünün çoğu da “Polat Alemdar”ın hücresinde geçti.

“İskender”in adamları “Polat” konuşturmak içi ona habire ilaç içirtti. Onların her hücreden çıkışında da, “Polat” ilaçları ağzından çıkardı ve “İskender”in hapını yutmadığını gösterdi.

Şimdi bunu anlatmak için aynı görüntüleri defalarca tekrarlamanın bir alemi var mı?

O zaman hücreye sabit bir kamera yerleştirin, o kameranın elde ettiği görüntüleri de “Hücrede 1. Gün”, “Hücrede 2. Gün”, “Hücrede 22. Gün” diye yayınlayın.

Ayrıca “Polat” günlerdir hücre hapsinde, ama sakalları hep aynı, bir milim bile uzamıyor.
Bir hafta önce yaptırdığınız tıraşla “Polat”ın köse olmadığını gösterdiğinize göre günlerdir aynı sakal niye?

Dizinin sponsoru sıralı otogaz sistemleri satan Atiker diye “Kurtlar Vadisi Pusu”nun karakterlerine, benzinle çalışan otomobiline tüp taktırınca ekonomik olarak nasıl da rahatladığını anlatan karakterler yerleştirmeyi akıl eden senaristlerin bunları aklına getirmediklerini sanmıyorum.
Ancak “Biz yaparsak olur”la her şey olmuyor.
Şimdiye kadar defalarca yazdım, ekranda oturup izlediğim tek dizi “Kurtlar Vadisi” diye.
Ve ilk defa “Kurtlar Vadisi Pusu” beni sıktı ve uyuttu.
Pana Film, bunu maliyet düşürmek için yapıyorsa eyvallah...
Ama sebep başkaysa onu da bilelim.

“Halo”nun eşi değişti

“Kurtlar Vadisi Pusu”nun önemli karakterlerinden biri olan Sönmez Atasoy’un canlandırdığı “Halo Dayı”, sürpriz bir şekilde eş değiştirdi. Diziyi izleyenler bilir, “Halo Dayı”nın kızı yaşında bir eşi var. “Halo”nun eşi “Elvan”ı oynayan Zeynep İrem Aslan, sürpriz bir karar diziden ayrıldı. Pana Film onun yerine Esra Harmanda’yı alıp “Halo’nun eşi” yaptı.

Bilim adamlarının açıkladığına göre baypas olanların eş değişikliğine gitmesinin makul ve mantıklı sebepleri var, ama kansere yakalananlar için henüz böyle bir şey söz konusu değil. O halde hapisteyken kanser olduğu anlaşılan “Halo Dayı”nın çıkınca eşi niye değişti?

Bu değişikliğin sebebini Pana Film yetkililerine sordum, aldığım yanıt şu oldu:
“Zeynep İrem Aslan aynı zamanda bir tiyatro oyuncusu. Şu sıralar onun tiyatro çalışmaları bir hayli yoğunlaştı. Bizim çekimlerimiz de çoğunlukla sabahlara kadar sürdüğü için takvimler uyuşmadı, o yüzden ayrıldı.” “Halo’nun karısı” sürekli görünen bir rolde olsa eyvallah, ama değil.

Kızcağız 40 yılda bir görünüyordu “Kurtlar Vadisi Pusu”da... O sahnelerin çekimleri de tiyatrosuyla çakıştıysa pes doğrusu. Zeynep İrem Aslan’da da çölde ağaç bulup çarpan Bedevi şansı var
demek ki.

0 Comments:

Post a Comment