İnternet sayesinde Bolu'da yaşayanlar kadar şehrimizi takip edebiliyoruz. Şehrin yerel gazeteleri 3 bin km uzakta yaşasak da bir tık uzaklığında. "Bolu'da yerel basın."linki sayesinde Bolu yerel gazetelerine ulaşmak bir kaç saniyelik iş.
Bolu Olay Gazetesi'nin Perşembe günkü haber başlıklarından biri, "Teksas'ı geçtik.". Haberin detaylarında öğreniyoruz ki, 17 yaşındaki U.S adlı Bolulu gencimiz 15 arkadaşını yanına alıp şehirde haraç toplamaya başlamış. Maşallah!...
Mimar İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi U.S, 6 Ekim'deki bir olayda okulunu bıçakla basmış. Öğretmeni ve sınıf arkadaşlarını bir saat boyunca rehin tutmuş.
Haberi okudukça, "Bolu nereye gidiyor?"deyip endişeye kapılıyorsunuz.
Bıçakla okulunu basın öğrencinin durumundan çıkarılacak dersler var.
Bunlardan birincisi 6 Ekim'de okul basan öğrencinin aradan geçen süre içinde etki alanını daha da genişletip, artık 15 kişiyle şiddet rüzgarları estirmeye başlaması. Bolu'da hiç bir ses, "Oğlum.. Elin kalem, elin kitap tutması gereken yaşta, bu bıçakla işin ne?"diyememiş.
17 yaş kanın kaynadığı bir dönemdir. Bolu'da gençlere yönelik sivil toplum örgütleri bulunsa U.S elinde bıçakla dolaşmazdı. Almanya'da olduğu gibi Gençlik Bilgilendirme Merkezleri (Jugend İnformation Zentrum) olsa elinde bıçakla dolaşmanın aslında utanılacak bir çaresizlik olduğunu bilirdi.
Tam bu noktada aynaya bir de kendimize tutalım.
Bolu'daki okullarımızda gençlerimize sevgiyle yaklaşabiliyor muyuz?
Gençlerimizin omuzuna elimizi koyup, "Sen bizim için önemlisin."diyebiliyor muyuz? Aile içinde ne tür problemler yaşadığını soruyor muyuz?
Bolu'da kaç tane öğretmen problemli bir öğrencisi ile okul dışında sohbet ediyor. Bir çay kahve içiyor. Öğrencisinin dertlerini dinliyor?...
Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği ve şehre yön veren diğer özel ve resmi kurumlar örnek gençleri ne derece destekliyor?..
Son on yılda kaç tane Bolulu genç düzgün bir yaşam sürdüğü için ödüllendirildi?...Aile ve çevresine yararlı olan kaç gencimizin örnek yaşamı yerel basına konu oldu?..
"Kurtlar Vadisi" gibi bir dizinin reyting rekorları kırdığı Bolumuzda gençlerin şiddete yönelmesinden bizler de sorumluyuz.
Şiddetin her hali çirkindir...
Şiddet kabadır...
17 yaşındaki U.S ve benzerlerini kazanmak için Bolu'da birşeyler yapmalıyız.
Anne babalar...!
Bebekken öpmeye kıyamadığınız evlatlarınız eli bıçakla dolaşır hale geldi.
Her an yüzlerinde bir bıçak yarası izi kalabilir.
Ve bu bizlere utanç olarak yeter..!

0 Comments:

Post a Comment