Kuşadası'nda eski uçak korsanının kurduğu çete, haraç almak istedikleri işadamlarına gözdağı vermek için iki masum genci katletti

TÜLAY AKSAY (KUŞADASI)

Aydın'ın Kuşadası ilçesi, televizyon dizisi "Kurtlar Vadisi"ndeki gibi cinayetlere sahne oldu. Uçak korsanı Nusret Akmercan'ın (34) kurduğu çete, işadamlarının korumasını üstlenmek, karşılığında haraç almak için senaryo hazırladı, iki kimsesiz genci, "İşte sizi tehdit eden kişiler" diyerek gözlerini kırpmadan katletti. Tireli Gürkan Yılmaz ile Diyarbakırlı Dino lakaplı Hüsrettin Özçelik'in cesetleri bulundu, çetenin lideri ve 7 üyesi yakalandı. Akmercan'ın 26 Nisan 1997 yılında İzmirli işadamına zorla senet imzalattığı, bu olaydan iki ay sonra 9 Haziran 1997 tarihinde de İstanbul-Malta seferini yapan uçağı Almanya'nın Köln kentine kaçırdığı ortaya çıktı.

PEŞ PEŞE KAYBOLDULAR
Kuşadası'nı sarsan cinayetlerin ilki ve çetenin ilk kurbanı, Diyarbakırlı Dino lakaplı Hüsrettin Özçelik (22), 25 Ağustos'ta kayboldu. Kuşadası'nda yaşayan, matbaalarda çalışan gencin ailesi günlerce karakolun önünde sabahladı, ancak talihsiz gencin izine rastlanamadı. Ardından 18 Ekim günü Tireli Gürkan Yılmaz (28) kayboldu. Kuşadası'nda bir markette temizlik görevlisi olarak çalışan ve evlenebilmek için para biriktiren Gürkan Yılmaz'ın ailesi polise başvurdu.

KOD ADI ORGANİZE 1
Hüsrettin Özçelik'in kaybolması üzerine Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ve Asayiş Büro Amirliği tarafından 26 Ağustos'ta "Organize 1" kod adlı operasyon başlatıldı. Özçelik'in en son, kullanılmayan kapalı bir otelde Nusret Akmercan ve bazı şüphelilerle görüldüğü belirlendi. 19 Ekim'de, kayıp Gürkan Yılmaz'ın da en son şüpheli Nusret Akmercan ile görüldüğü, bir işyerine ait kamera kayıtlarından saptandı. Akmercan'ın evine baskın düzenlendi. Yapılan aramada 18 mermi, 4 telefon sim kartı, 2 cep telefonu, 3 uyuşturucu hap, tapu senedi, vekaletnameler, 55 bin YTL ve evde kan izleri bulundu. Evde bulunan S.S. ve M.A ile eve sonradan gelen N.A, Y.B. ve A.A. gözaltına alındı. Şüpheli M.K.K. 09 K 1990 plakalı otomobiliyle yakalandı. Araçta bir ruhsatsız silah, 7 mermi ile bagajda kan izleri bulundu. G.O. ve O.K. de daha sonra ele geçirildi. Şüphelilerden yedisi Kuşadası'nda, biri İstanbul'da yakalandı.

NASIL İŞLENDİ
Zanlıların ifadelerine ve elde edilen bilgilere göre çete lideri Nusret Akmercan ve çete üyeleri sahipsiz, çalışmak zorunda olan, paraya ihtiyaç duyan gençleri belirleyip arkadaşlık kurdu, onlara otelde iş bulacağını vaat etti. Çete üyeleri, bu arada kimliklerini gizleyerek zengin işadamlarını telefonda ölümle tehdit edip, korkuttular. Ardından bu işadamlarına ulaşıp, "İsterseniz sizi koruyabiliriz. Sizi tehdit eden kişileri buluruz" dedi. Çete lideri Nusret Akmercan, daha sonra işadamlarını arayarak, "Sizi tehdit eden kişiyi bulduk" dedi. Önce derici M.N'yi bir otele çağıran Akmercan ve çete üyeleri, buraya getirdikleri elleri ve ayakları bağlanmış Hüsrettin Özçelik'i "İşte seni tehdit eden adam" dedi. Çete, Özçelik'i otelin hamamında, dericinin gözleri önünde bıçak darbeleriyle öldürdü. Özçelik'i öldüren kişinin, bıçağı önce boğazına dayayıp, "Önce sana bir şekil yapalım" diyerek boğazını kestiği, ardından da vücudunun değişik yerlerine darbeler indirdiği öğrenildi. Çete üyelerinin, "Kurtlar Vadisi" adlı televizyon dizisinde gördükleri sahneyi uyguladıklarını söyledikleri öğrenildi. Özçelik'in cesedi, Davutlar yolu üzerinde bir araziye gömüldü.

SIRA 2. KURBANDA
Geçen pazar günü de bu kez restoran ve bar işletmecisi C.D, çete lideri Nusret Akmercan'ın evine çağrıldı, "İşte seni tehdit eden adam" denilerek herşeyden habersiz, elleri ayakları bağlı Gürkan Yılmaz gösterildi. Çete, talihsiz Yılmaz'ı da aynı şekilde bıçak darbeleriyle katletti. Gürkan Yılmaz, Kirazlı Köyü yolunda dağlık bir bölgeye gömüldü. İki cinayette de sanıklar tehdidi ortadan kaldırdıklarını belirtip karşılığında para ve işyerine ortaklık istedi. Cinayetlere tanık olan derici 160 bin YTL ödedi ve işyerine Akmercan'ı ortak etti. Diğer işadamının ise henüz ödeme yapmadığı öğrenildi.
Çete lideri Nusret Akmercan üyeler S.S, M.A, H.K, A.A, M.K.K, G.O. ve O.K. adliyeye sevkedildi. Bir lider, iki yardımcı, dört tetikçi, bir para transferi yapan sekiz kişi sorgulanırken firardaki iki kişinin arandığı bildirildi. H.K'nin, Y.B. adına sahte kimlik kullandığı İstanbul'da hırsızlık ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten sabıkalı olduğu ve aynı suçlardan arandığı öğrenildi.

KAYMAKAM: SONUÇ ALINDI
İki aydır yürütülen operasyonu değerlendiren Kuşadası Kaşmakamı Mustafa Esen, "Kuşadası güvenli bir yer. Bu güveni devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Gece gündüz her türlü şartta suçlularla mücadelemiz sürecek" dedi.

DOSYASI KABARIK ÇIKTI
Önce İzmirli işadamını sonra uçağı kaçırmıştı
Kuşadası'nda tüyler ürperten cinayetin sanığı Nusret Akmercan'ın suç dosyasının kabarık olduğu ortaya çıktı. Akmercan, 9 Haziran 1997'de Malta Havayolları'na ait uçağı Almanya'nın Köln kentine kaçırarak, Abdi İpekçi suikastinin kilit ismi ve Papa suikastinin sanığı Mehmet Ali Ağca'nın serbest bırakılmasını talep etmişti. Alman polisine teslim olan Nusret Akmercan'ın, 26 Nisan 1997'de de İzmirli tekstilci ve gelinlikçi Tahsin Kahyaoğlu'nu kaçırdığı ortaya çıkmıştı.
Akmercan, Kahyaoğlu'nun askerdeki oğlu Ahmet'i ziyaret için gittiği İstanbul'da 4 arkadaşı ile kaçırıp işkence sonucunda toplam 16 milyar lira değerinde 13 senet imzalattı belirlendi. Zorbalar, işadamına ait Mercedes otomobilin kayıtlarını da zorla üzerlerine geçirip, sessiz kalması için aile fertlerini de tehdit ettikleri tespit edildi.

0 Comments:

Post a Comment