Kurtlar Vadisi Pusu'da ''Muro''nun kullandığı Murat 124 otomobillere Kayseri'de yeniden ilgi başladı. Fiyatları kaç bin YTL'den kaça çıktı dersiniz...

Kayseri şoförler ve Otomobilciler Odası 2. Başkanı Mehmet Özkılıç, bir TV dizisinde Mustafa Üstündağ'ın canlandırdığı ''Muro'' karakteri tarafından kullanılmaya başlanan Murat 124 otomobiller vatandaşların yeniden yoğun ilgi göstermeye başladığını bildirdi.

Özkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tofaş tarafından üretilen ve halk arasında 'Hacı Murat' diye anılan Murat 124 marka otomobillerin geçmişte gördüğü büyük ilginin, son dönemlerde tekrar görmeye başladığını söyledi.

Özkılıç, ''Bir zamanlar Türk sinema filmlerinin vazgeçilmezleri haline geldikten sonra, önce Cem Yılmaz ile bir reklamda, daha sonra da bir TV dizisinde Mustafa Üstündağ'nın canlandırdığı 'Muro' karakteri tarafından kullanılmaya başlanan Murat 124 marka otomobile vatandaşlar yeniden yoğun ilgi göstermeye başladı'' dedi.

-ÜRETİMİNE 1971 YILINDA BAŞLANDI-

Murat 124 marka otomobillerin 1971 yılında üretimine başlandığını ifade eden Özkılıç, şunları söyledi:

''Bu otomobilin motor gücü bin 200 cc'dir ve 900 kilogram ağırlığındadır. En çok, 1971, 1972, 1975 ve 1976 yıllarında üretilen modelleri tutulan bu otomobillere vatandaşlarımız (Hacı Murat) adını vermiştir. Bu otomobillerin 1973 ve 1974 yılında üretilen modelleri tutulmadı. Çünkü bu yıllarda üretilen otomobillerin diferansiyelinden ses geliyordu.''

1971 ve 1972 yılında üretilen bu otomobillerin tampon ve kapı kollarının krom nikel olduğunu, 1972 yılından sonra üretilenlerinde ise bu aksamların plastikten yapıldığını anımsatan Özçelik, ''Murat 124 otomobiller, yakıt tasarrufu sağladığı ve parçalarının çok ucuz olması nedeniyle uzun yıllar Türkiye'de büyük ilgi gördü. Orta sınıfın otomobili olarak beğeni kazanan bu otomobilin tamiri ucuz olduğu için hala kullanılıyor'' diye konuştu.




-BİN 250 İLE 7 BİN YTL ARASINDA SATILIYOR-

Murat 124 marka otomobillerin 3 sınıfa ayrıldığını ve satıcıların buna göre otomobillerine fiyat verdiğini ifade eden Özkılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Birinci sınıf yani en bakımlı ve parçaları tamamen orijinal olan Murat 124 otomobil, 4 bin YTL ila 7 bin YTL arasında, ikinci sınıf yani biraz bakımlı ve parçalarının bir kısmı değişmiş olan otomobil 2 bin 500 YTL ile 3 bin 500 YTL arasında, üçüncü sınıf yani tamamen bakımsız ve tüm parçaları değişmiş olan otomobil ise bin 250 YTL ile bin 750 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

0 Comments:

Post a Comment