Bunun ayak sesleri son haftalarda belirgin şekilde hissediliyordu. Çünkü Kurtlar Vadisi Pusu, altı haftadır reytinglerini düzenli olarak yükseltiyordu. Ve sonunda bu sezonun başından beri hiç geçemediği Binbir Gece’yi, Tüm Kişiler’de altına almayı başardı. Kurtlar, AB Grubu’nda da Binbir Gece ile arasındaki farkı biraz daha kapattı.

Karayılan liste dışı

Atv’nin büyük umutlarla gösterime soktuğu büyük bütçeli dizisi Karayılan, üçüncü haftasında dibe vurdu ve liste dışı kaldı.

Show’un Dudaktan Kalbe’si ciddi bir atak yaptı. 8.10 gibi önemli bir reytingle listemizde haftalardan sonra tekrar yer aldı. Bıçak Sırtı’nda da bariz bir yükseliş hissediliyor. Bu durum, Karayılan’ın reytinglerini de hızla eritiyor. Avrupa Yakası’nda da belirgin bir seyirci kaybı var. AB Grubu’nda listeye ancak sekizinci sıradan girebilen dizi, bu hafta Tüm Kişiler’in en yüksek reyting alan ilk 15 yapımı arasında yine kendisine yer bulamadı. Bu senenin yeni dizi yayınlama rekorunu elinde bulunduran atv, gösterime soktuğu 17 yeni diziden sadece Elveda Rumeli’de umduğu reytingleri yakaladı.

Yaprak Dökümü artık çoğu zaman Binbir Gece’nin önünde, diziler liginin tartışmasız tek birincisi görünümünde. Bu hafta her iki reyting kategorisinde birden 20’li rakamları gördü. Bunun örneği bu sezon başka hiçbir dizide görülmedi.

Haftanın en önemli olayı ise Zülfü Livaneli’nin konuk olduğu ve adeta büyük ustaya saygı gecesi havasında geçen Beyaz Show’un, gecenin o saatinde topladığı müthiş reytingdi.

Beyaz üçüncü sırada

İzlenme paylarına göre cuma gecesi ekrana gelen, son zamanların enerjisi ve kalitesi en yüksek Beyaz Show’u 37.80’lık bir rakam ile Yaprak Dökümü, Binbir Gece ve Kurtlar Vadisi Pusu dışındaki bütün dizileri geçmeyi başardı.

Yani Beyaz ve konukları, bir canlı yayında, dizilerin haftalık reyting karnesi listesine, üstelik de üçüncü sıradan girmeye hak kazandı. Az iş değil, bu gerçekten de az iş değil. Beyaz’ın aynı kanalda 11. yılındaki bu müthiş başarısı gerçekten de takdir edilmelidir. Elbette ediyoruz ve hepinize iyi haftalar dileyerek bugünkü Bizim Ekran’ı bitiriyoruz.

0 Comments:

Post a Comment