KURTLAR VADİSİ DEĞİL TURPLAR VADİSİ


Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde Adına Festivaller Düzenlenen ve Türkiye'nin Yüzde 70 İhtiyacını Karşılayan "Turp" İçin Sülemiş Köprüsü Üzerine Asılan "Turplar Vadisi" Tabelası Vatandaşların Dikkatini Çekiyor.



Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde adına festivaller düzenlenen ve Türkiye'nin yüzde 70 ihtiyacını karşılayan "Turp" için Sülemiş Köprüsü üzerine asılan "Turplar Vadisi" tabelası vatandaşların dikkatini çekiyor.
Vatandaşlar, Kadirli Belediyesi tarafından Devrişpaşa Caddesi üzerinde bulunan Sülemiş Köprüsü'ndeki tabelanın dikkat çekme nedenlerinden birisinin bölgenin en önemli geçim kaynağı olan turpun tanıtımı için çekilen dizi olduğunu söyledi.


Kurtlar Vadisi dizisinden esinlenerek yönetmenliğini Osman Mırnav'ın yaptığı 2006 yılında çekimi yapılan ve oyuncularının tamamının Belediye personelinin oluşturduğu "Turplar Vadisi" dizisi herkes tarafından çok beğenilmişti.

Dizi çekimleri sırasında asılan tabela yerinden sökülmeyerek köprüde takılı kalmış ve tanıtım amaçlı olarak da Belediye tarafından sökülmemesine karar verilmişti.

Herkes tarafından dikkat çeken "Turplar Vadisi" tabelası turpun anavatanı olan Kadirli'ye ayrı bir görünüm kazandırmaya devam ederken, vatandaşlar Turplar Vadisi adlı bir sinema filminin çekilmesiyle turpun tüm dünyaya tanıtılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, turpun tanıtımı için ellerinden gelen her türlü tanıtımı bu zamana kadar yaptıklarını, bundan sonrada yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Türkmenoğlu, "Turpun tanıtımı için adına festivaller düzenliyoruz.Halkımızın geçim kaynağı olan turp için en son 7 Mart'ta düzenlediğimiz 8.Uluslararası Kültür ve Sanat Turp Festivali'yle Kadirli turpunu tüm dünyaya duyurmaya çalıştık." diye konuştu.


0 Comments:

Post a Comment