TBMM Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu'nda AKP ve CHP'li üyeler arasında "Molla" tartışması yaşandı.

Uyuşturucu Başta Olmak Üzere Madde Bağımlılığı ve Kaçakçılığı Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Necdet Ünüvar Başkanlığında toplanarak uzmanları dinlemeye devam etti. Komisyon bugünkü toplantısında Televizyon Yapımcıları Derneği Başkanı Nuri Çolakoğlu'nu dinledi. Komisyon, uyuşturucu ile mücadelede televizyonlarda "neler yapılabilir" konuları ve görüşleri tartışıldı.

Edinilen bilgilere göre; AKP ve CHP'li üyeler arasında zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı toplantıya "molla" tartışması damgasını vurdu.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, uyuşturucu ile mücadelede Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerekli mücadeleyi göstermediği eleştirilerini getirdi.

Ersin, "Bu konuda bütün yük polisin sırtında. Uyuşturucu kaçakçılığı en fazla çocukları etkiliyor. MEB, Sağlık Bakanlığı ve Kadın ve çocuktan sorumlu Devlet Bakanlığı bu konuda gerekli çabayı göstermiyor" eleştirilerini getirdi.

Ersin, uyuşturucu ile mücadelede polisin yeterli olmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Kadın ve Çocuktan sorumlu Devlet Bakanlığının da adımlar atması gerektiğini savundu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda çalışmadığı suçlamasını getiren CHP'li Ersin, "Ancak, Bakan uyuşturucu ile uğraşma yerine, "bakanlığı nasıl mollalaştırırım' hesapları yapıyor" sözlerine AKP'li üyelerden de aynı sertlikte tepki geldi. AKP Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Siz 12 Eylül öncesindeki MEB Bakanınıza Mustafa Necdet Uğur, bir de intihar eden (Hikmet Uluğbay) bakanınıza bakın. Şimdi biz de kalkıp onların yaptıklarını mı anlatalım" diye karşılık verdi.

AKP'li üyeler Ersin'e, "Burası muhalefet yapılacak yer değil, ille de muhalefet yapacaksan git Genel Kurul'da yap" sözleri üzerine, Ersin, "Uyuşturucu 5-6 yıldır çocukları yoğun bir şekilde etkiliyor. Çocukları korumak ve kollamak MEB'in sorumluluğu altında" dediği öğrenildi.


-MEMATİ NE HALE GELDİ?-


Bu arada CHP'li Ersin ile MHP'li Hasan Özdemir, uyuşturucu kullananları aşağılayıcı programların gençler üzerinde caydırıcı bir rol oynayacağı görüşlerini dile getirerek, ailelerin de bu konuda eğitilmesi gerektiği görüşlerini savundular.

CHP'li Canan Arıtman da, bazı televizyon dizilerinin özendirici olduğunu belirtmesi üzerine MHP'li Özdemir'in, Kurtlar Vadisi dizisi oyuncularından "Memati" karakterinin örnek göstererek, "Televizyonlarda bu tür uyuşturucu kullananları aşağılayan programların caydırıcı olabilir. Gördünüz mü Memati uyuşturucu kullandıktan sonra ne hale geldi ve herkesi üzdü" dediği ifade edildi.


0 Comments:

Post a Comment