Alanya Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen toplum hizmeti ödülü sahibini buldu. Ufuk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun 'Medya Okuryazarlığı Projesi' birincilik ödülüne layık görüldü.

Mehter ve Sema gösterilerinin gerçekleştirildiği törende konuşma yapan RTÜK Başkanı Zahid Akman, kendilerini ödüle layık görenlere teşekkür etti. RTÜK Başkanı Akman'ın ödülünü Lefkoşe Belediye Başkan Yardımcısı Celal Cin verdi.

Medya Okuryazarlığı Projesi'nin medyayı doğru okutan, yaşadığı çevreye duyarlı, ülkesinin sorunlarını bilerek medya mesajlarını akıl süzgecinden geçirebilen nesiller yetiştirmeyi amaçladığını kaydeden Akman, proje kapsamında ilköğretim okullarında medya okuryazarlığı dersleri verildiğini ifade etti. Toplantı sonununda Cihan muhabirinin sorularını cevaplayan Akman, özellikle televizyon yayınlarının gençler ve çocukları çok fazla etkilediğini aktardı. Akman, "Yapılan araştırmalara göre gençler en çok 'Kurtlar Vadisi' dizisindeki Polat Alemdar'ı örnek alıyor. Onun gibi olmak istiyor. Yayınların gençlerimiz üzerindeki etkisinin bilincindeyiz. Televizyonda yayınlanan bir kesit gerçek hayata dönüşebiliyor. Kişi kendine o rolü örnek alabiliyor." dedi.

Ekranlara sürekli sınırlamalar getirilerek ve yapılan yayınları sürekli denetleyerek televizyonun etkisinden korunmanın tek başına yeterli olmadığını anlatan Akman, yayını tüketen seyircinin belli bir bilince kavuşması gerektiğine işaret etti. Ailelere tavsiyelerde bulunan Akman, anne ve babaların medyadan gelen mesajların doğru ya da yanlış olduğunu algılayarak programları çocuklarına izletmesi gerektiğini aktardı. Çocuklarının seçtiği programlara ailelerin süzgeçten geçirmesi gerektiğini belirten Akman, televizyondan etkilenerek yetişen çocuklardan oluşan bir toplumdan korkulması gerektiğini vurguladı.


0 Comments:

Post a Comment