Bu bölümde yine Polat’ ın üstün zekası ile karşı karşıyaydık. Operasyon sırasında 2 dk. da tasarlayıp uygulamaya koyduğu fikirler işe yarıyor.Çok zekice. Bölümde en çok dikkatimi çeken Yıldız’ ın anlattıkları. Acaba İskenderin arkasındakiler kim? Ve Yıldızın şu sözüde “Seni seçenler İskenderide yok ettiler.Onu yok edip tünelin sonuna geldiğinde, tünelden çıkınca yine seni seçenlerin yanına çıkarsın” dedi ve kafalar bir soru işareti bıraktı.

Örgütte artık bağımsız çalışmıyor. Güçlü kimse onun yanındalar. Peki örgüt başkanının Muroya verdiği eylemler gerçekleşirmi? Muro pek gerçekleştirmekten yana değil.Ancak başkan üstüne giderse gerçekleştirebilir.Başkanlığın elinden gitmemesi için yapar bunları.Ama faturanın kendisine kesileceğini anladı.

Polatın okuduğu kitaba dikkat edenler odlumu peki. “ PSİKOLOJİK SAVAŞ” .Arkadaşlar bu kitabı okumanızı tavsiye ederim çünkü çok muhteşem bir kitap biraz içeriğinden ve kitab arkasındaki yazıdan bahsedelim.
Türkiye Psikolojik Harp Teşkilatı Kurucusunun Kaleminden
Psikolojik Savaş nedir? Küresel güçler, Devletler ve Örgütler psikolojik savaş yöntemini neden ve nasıl kullanır. Psikolojik Savaş hakkında bilmeniz gereken her şey bu kitapta
Son yıllarda en çok duyduğumuz tanımlardan birisidir “Psikolojik Savaş”. Ancak bu konuda derinlemesine ele alınmış, nasılı ve nedenleri araştırılmış bir eser bulunmuyordu. Elinizdeki bu kitap, tam zamanında bir çıkış yaparak, hem de uzmanından yazılıp kütüphanelerdeki yerini aldı.
Uzmanından diyorum, çünkü Dr. Tahir Tamer Kumkale, Türkiye’de Psikolojik Harp Teşkilâtını kuran 3 kişiden birisidir. Kurulduğu yıllarda büyük tartışmalar yaratan bu teşkilat şimdilerde kaldırıldı. Ama, dünyada birçok ülke bu yöntemi asla kaldırmadı, kaldırmayı dahi düşünmedi.
***
Ülkemizin büyük bir “Psikolojik Savaş” tehdidi altında olduğunu görüyoruz. Artık savaşlar; tank, top ve tüfekle yapılmıyor. Bu kitapta yeni savaş stratejisi olarak karşımıza çıkan “Psikolojik Savaş”ın hangi argümanlarla özellikle ülkemizi nasıl sardığını açık bir dille görüyoruz.

Türkiye’de psikolojik savaş alanında uygulanan stratejileri, ulusal ve uluslararası teknikler ışığında anlatarak kaleme alınan kitap, Türkiye’nin, dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yapılandırmaya çalışan küresel güçlerin doğrudan hedefi olduğunu ve çok yönlü psikolojik savaş tehdidi ile karşı karşıya bulunduğunu, ancak 24 ülkenin psikolojik savaş saldırısı altındaki Türkiye’nin bu saldırıları karşılayacak teşkilatının ne yazık ki kaldırıldığını ve insanlarımızın savunmasız bırakıldığını anlatarak özellikle son günlerde ülkemizde oluşturulmaya çalışılan etnik ayrımcılıkta, uygulanan ‘psikolojik savaş’ tekniklerinin ne kadar etkili olduğunu çarpıcı bilgilerle anlatıyor
Arkadaşlar kısaca, Küresel Güçler’in yayılmacı politikaları hakkında “ezber bozacak” bir kitap okuyacaksınız.

Ve İSKENDER sonunda Polatın elinde…

Peki Polat iskender’e ne yapacak.İskenderi aldı ama iskenderin bu bölümde yapacağı şeyler yarım kalacak. İskenderin o odada konuştuğu asker ve diğer adam ile birlikte protokolde düzenleyecekleri bir eylem vardı.

Ve bu bölümün eğlencesi Muro Muro….

Muro ve ekibi başkanlık basamaklarını tırmandı ve başkan oldu.Ancak başkanın verdiği eylemler yüzünden muro ne yapar. Muro ve ekibinin evde geçen olayları da çok muhteşem.Çeto nun bulgur ayıklaması gibi.Her bölüm de diziye renk katıyorlar.

Finale yaklaşırken yine senaristler izleyici meraklandırmaya başladı.Bakalım ileriki bölümlerde neler olacak….


0 Comments:

Post a Comment