İstanbul Polisi, Bandrolsüz Korsan Cd Üreterek İç Piyasaya Dağıtan 12 Kişiyi Gözaltına Aldı. Vizyondaki Dizi Filmlere Yönelen Korsancıların Dikkat Çekmemek Kullandığı Yöntemler Polisi Bile Hayrete Düşürdü.



İstanbul polisi, bandrolsüz korsan CD üreterek iç piyasaya dağıtan 12 kişiyi gözaltına aldı. Vizyondaki dizi filmlere yönelen korsancıların dikkat çekmemek kullandığı yöntemler polisi bile hayrete düşürdü.
Eminönü'nde bir iş merkezine baskın düzenleyen Güvenlik Şube Müdürlülüğü Ekipleri binlerce korsan CD ve DVD ele geçirdi. Operasyonda aralarında daha önceden benzer suçtan sabıka kayıtları bulunan kişilerin de yer aldığı 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonda baskın yapılan bazı iş yerlerinin dış görünümlerine dikkat çeken yetkililer, korsancıların dikkat çekmemek için iş yerleri camlarını gazete kağıdı ile kapattıklarını ve 'kullanılmıyor' görüntüsü vermeye çalıştıklarını tespit etti. Her türlü konforun yer aldığı İşyerlerinde korsan üretim yapan kişilerin daha rahat üretim yapmak için klima bile kullandıkları dikkat çekti.


Baskında, sadece sinema filmlerinin değil çok izlenen yerli ve yabancı dizi filmlerin de korsan kurbanı olduğunu ortaya çıkarılmış oldu. Lost, Kurtlar Vadisi, Hatırla Sevgili, 24 gibi reyting rekorları kıran dizilerin tek tek kopyalandığı belirlendi.

Gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılar arasında bulunan M.A. isimli kişinin ise başka bir suçtan aranmasının olduğu tespit edildi.

0 Comments:

Post a Comment