Bir dizide kullanılınca gündeme gelen Murat 124lere yönelik talep arttı

Bir Zamanların Gözde Otomobili Murat 124'ler "Kurtlar Vadisi Pusu" Dizisinde "Muro" Karakteri Tarafından Kullanılınca Yeniden Talep Görmeye Başladı.

Beyşehir Sanayi Sitesi'nde vinç operatörü olarak çalışan Mevlüt Karakullukçu da tutkunu olduğu Murat 124 model otomobilinden vazgeçmeyen az sayıdaki isimlerden birisi. 1976 model otomobiline gözü gibi bakan Karakullukçu, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde ekranlara gelince 'Hacı Murat'lara olan ilginin yeniden arttığını söyledi. Dizi filmde "Muro" karakterinin Murat 124'ü kullanması üzerine kendi aracının camına da "Hacı Muro" yazdıran Karakullukçu, bu yüzden aracına olan talebin arttığını dile getirdi.


Diziyle birlikte bu modellerin yeniden gözde haline geldiğini anlatan Karakullukçu, "Beyşehir'de de çok sayıda Murat 124'ün hurdaya ayrılması nedeniyle az sayıda kullanıcısı var. Bu kullanıcılardan bir tanesi de benim. 1976 model otomobilime gözüm gibi bakıyorum. 32 yaşına rağmen nazar değmesin, hala 'tık' demiyor. Biniyorum ve satmayı düşünmüyorum. Ama, dizi filmiyle bu modeller yeniden gündeme gelince alıcısı arttı. Ben de aracımın camına diziden etkilenip 'Hacı Muro' yazdırınca, talep ikiye katladı.

'Satılık mı?' sorularından bunalınca çareyi aracımın camına ikinci bir yazı yazmakta buldum. 'Talep çok satılık değildir' yazısını görenler artık böyle bir soru yöneltmiyor" dedi.

Murat 124 tutkunu Karakullukçu, geçtiğimiz yıl satın aldığı ve bir yıldır bindiği aracının piyasada 1,5-2 bin YTL arasında satılmasına rağmen dizi filmde ekranlara gelmesinin ardından piyasasının yükseldiğini belirtti. Aracını satması halinde 5 bin YTL fiyat verenlerin olduğunu da belirten Karakullukçu, "Benim gözümde değeri çok büyük. 10 bin YTL de verseler satmayı düşünmüyorum. Otomobilim orjinalliğini muhafaza ediyor, benimle birlikte yaşlanmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Beyşehir Sanayi Sitesi'nde oto kaportacılığı yapan Musa Şahin, hurdaya ayrılmasına rağmen hala Konya ve ilçelerinde binilmeye devam edilen Murat 124 model otomobillerin zaman zaman tamirini yaptığını belirterek, "Meraklıları hala bu model otomobillere binmeye devam ediyor. Günümüzde nostalji olmasına rağmen bu model otomobillere binmeyi ayrı bir zevk olarak gören tutkunları var. Onlara tavsiyemiz; aracını modifiye ettirmeyip orijinal hali ile binmeleridir. Şu anda 'Hacı Murat' olarak da bilinen bu modellerin tamirinde karşılaştığımız en büyük sıkıntı; yedek parça sorunudur. Yedek parçası artık piyasada olmadığı için bu modeller arızalandığında çaresiz kalıyoruz, ama bir yolunu bulup soruna çözüm bulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.



İhlas Haber Ajansı

0 Comments:

Post a Comment