Kurtlar Vadisi Pusu dizisi gündemdeki konuları izleyicilere farklı açılardan sunmaya devam ediyor. Vadi’de bu sefer Emin Çölaşan’ın kovulma sürecini anımsatan bir sahne dikkatleri çekti
Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin son bölümünde Amerikan istihbaratı kendi yanlarına çektikleri Vural’ı Türk istihbaratının başına geçirmek için çeşitli yollar denerken, gelişen olaylar Emin Çölaşan’ın Hürriyet’ten kovulma aşamasını da hatırlattı.

Medyanın büyük çoğunluğunu kontrol altında tutan Davut Tataroğlu’na başvuran Amerikalı, bazı köşe yazarlarının yazılarından rahatsız olduğunu söyleyerek, bazılarının da kovulmasını talep etti.

Davut Tataroğlu, bu istekleri yerine getirirken yazarlara, Amerikan alehtarlığı yapmamaları mesajını gönderdi. Ayrıca bazı televizyon programlarının da hissettirilmeden değiştirilmesi talimatını verdi. Bu arada aile içinde yapılan toplantıda, haberlerin magazinleştirilmesi vurgusu yapıldı.

Dizideki bu vurgular aslında Emin Çölaşan’ın Hürriyet Gazetesi’nden kovulma sürecini akıllara getirdi.

Çölaşan, AKP hükümeti ile birlikte, yıllarca çalıştığı gazetesindeki değişimi, açıklamalarıyla gözler önüne sermiş ve Ertuğrul Özkök’ün magazine ağırlık verilmesi kararını anlatmıştı. Çölaşan, üzerindeki baskılar iyice arttıktan sonra kendisine yapılan uyarıları dinlemeyerek üslubunu sürdürmüş ve neticede işinden kovulmuştu.


0 Comments:

Post a Comment