Polat, Robin Hood gibi
İngiliz halk kahramanı Robin Hood, zenginden alıp fakire vermesi ile tüm dünyada bilinir. Türkiye’de de bir Robin Hood efsanesi var... Bu efsanenin kahramanı Polat Alemdar...

TÜRKİYE’NİN ROBİN HOOD’U POLAT ALEMDAR

Show TV’de yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Polat Alemdar’ın zenginden ve çetelerden aldığı paraları fakirlere ve hayır kurumlarına bağışlaması Robin Hood’u hatırlatıyor.

Polat Alemdar, düşmanları için kâbus olurken, yoksullar ve zavallılar için de bir yardım meleği..Kahramanımız, büyük patronlardan, para babalarından ve çetelerden arakladığı paraları hayır kurumlarına bağışlayarak, hayır işleri yaparak Türkiye’nin modern Robin Hood’luğuna soyundu.

Bir çeteden çaldığı 49 milyon doları 1’er milyon dolar olarak 49 hayır kurumuna bağışladı... Türkiye’ye kaçak yollarla getirilen çeşitli milletlerden insanları yedirdi, yatırdı... Yani zenginden aldığını fakirlere, düşkünlere harcıyor.

Acaba Kurtlar Vadisi senaristleri Polat Alemdar’ı bir Robin Hood gibi halk kahramanı mı yapmaya çalışıyor?

ROBIN HOOD KİMDİR?

Robin Hood, İngiliz halk hikayelerinde mevcut olan, belki gerçek olan bir hayduttur. İngiltere’nin en ünlü ormanlarından biri olan Sherwood Ormanlarında halka zulmedenlerle mücadele eder. Kraldan ve zenginlerden aldıklarını fakirlere, düşkünlere dağıtır.

Robin Hood bir çok film, kitap, çizgi dizi ve oyunlara konu olmuştur.


Televizyon gazetesi


Daha Fazlası ve Yorumlar İçin Tıklayınız

0 Comments:

Post a Comment