Teravih namazlarında camileri dolduran cemaattekilerin sayısı Perşembe günleri azalıyor. Nedeni ise Kurtlar Vadisi dizisi... İmamlar, namaz alışkanlığı olmayanların TV programı için teravihten vazgeçebildiğini belirtti.

Manevi duyguların zirveye ulaştığı Ramazan Ayı'nda kılınan teravih namazlarında camileri dolduran cemaat sayısı Perşembe günleri azalıyor. Bunun nedeni ise, kitleleri ekrana bağlayan Kurtlar Vadisi Pusu dizisi. İmamlar, namaz alışkanlığı olmayan vatandaşların ilgiyle izledikleri dizi filmler ya da futbol maçları olduğu günlerde teravih için camiye gelinmemesinden yakınıyorlar. Kalabalığın en az olduğu günün ise Perşembe olduğunu belirtiyorlar.

ALIŞIK OLMAYANLAR...

Ümraniye Birlik Camii İmamı Cüneyt Coşkun, teravih namazı saatinde perşembe günleri cemaatin diğer günlere göre daha az olduğunu söyledi. Kurtlar Vadisi dizisinin bunda etkili olabileceğini anlatan Coşkun, Şampiyonlar Ligi maçlarının olduğu günlerde de sayının azaldığını belirtti. Coşkun bu durumu şöyle açıkladı: "Camiye sadece Ramazan Ayı'nda değil diğer günlerde de gelen cemaat, teravih namazı vaktinde maç ya da dizi izlemek için evinde oturmuyor, camiye geliyor. Namaz alışkanlığı olmayan vatandaşlarımız izlemek istediği program için namazdan vazgeçebiliyor."

MAÇLAR DA ETKİLİ

Karaköy Yeraltı Camii İmamı Ümit Aydın da, başta Kurtlar Vadisi olmak üzere, Kavak Yelleri, Zoraki Koca gibi bazı dizi filmler nedeniyle cemaatin teravih namazlarına olan ilgisinin azaldığını söyledi. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan Ayı'nın ilk günlerinde insanlar şevk ve heyecanla teravih namazlarına yoğun olarak geliyorlar. Sonraları ise sayı azalıyor. Bunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları ve özellikle Fenerbahçe'nin maçları cemaat sayısını etkiliyor. Bazı vatandaşlarımız da iftarla teravih arasının 2 saat olması dolayısıyla yemekten sonra uyuyup kalabiliyor."

ESKİDEN AZALMAZDI

2005 yılında emekli olan emekli İmam Cemil Tamar ise, görev yaptığı dönemde dizi ya da spor karşılaşmaları nedeniyle cemaatin hiç azalmadığını kaydetti. Tamar, "İstanbul Keçeci Piri Camii'nde uzun yıllar görev yaptım. Özellikle teravih namazlarına ilgi çok yoğundu, biraz geç kalınsa yer bulunmazdı" dedi. Beş vakit namaz kılan cami cemaatinin namazlarını aksatmadığına değinen Tamar, belirli günlerde cemaat sayısında yaşanan azalmaları ise; devamlı namaz kılmayan ve genç vatandaşlara bağladı.


0 Comments:

Post a Comment