Kurtlar Vadisi’nin kahramanı Polat Alemdar’ı canlandıran Necati Şaşmaz, babasının kendisine verdiği öğüdü hiç aklından çıkarmıyor. İşte o öğüt...


Zaman Gazetesi’nden Nuriye Akman’ın Necati Şaşmaz ile yaptığı röportajda oldukça dikkat çeken bir detay bulunuyor.

Necati Şaşmaz, babasının kendisine yaptığı bir telkini şöyle anlattı:

"Diyor ki: İnsanların sevgisine layık olmaya çalış. Hiç kimseyi hor görme. Sana gelen bir insan, imza almak için olsun, fotoğraf çekmek için olsun, gülümsemeye çalış. O insanların içlerinde birer melek taşıdığını, o meleğin sana selam verdiğini düşün. Birisi seni göklere çıkarıyor, diğeri seni aşağılıyorsa ikisi de aynıdır oğlum. Bunlara aldanma. Hepimiz ölümlüyüz. Hepimiz topraktan yaratıldık. Ve nihayetinde bize üflenmiş olan ruhumuz aslına dönecek. Övdüğümüz de yerdiğimiz de topraktır aslında. Asıl övgüye layık olan, bize üflenen o nefestir. Kimse övülmekle bir kazanım elde etmez. Yerilmekle de bir şey kaybetmez. Biz neysek oyuz. Değişen bir şey olmayacak."

Necati Şaşmaz, "Polat, Necati’nin rol modeli mi?" sorusu üzerine, "Polat ailesinden, sevdiği her şeyden vazgeçip bu görevi yaptı. O noktada evet rol modelim. Ama ben bunu yapabilir miydim bilmiyorum" dedi.

Şaşmaz, Polat’tan nefret eden kişiler de bulunduğunu belirterek, "Polat’tan nefret eden, bu milletin ahlaki değerlerini omuzlamış bir insandan nefret ediyor. Ayrıca sevilmenin getirdiği sıkıntılar da olabiliyor" diye konuştu.


0 Comments:

Post a Comment