Kurtlar Vadisi `nde geçen hafta, Polat ile Memati `nin helallik istemesi ile oluşan duygusal anlar, dizi izleyicilerinin haftasına damgasını vuruken, dizideki asıl konu Polat `ın derinlerde yaşadığı diyalogtu.


Büyük İskender `in tüm engelleme girişimlerine rağmen, `Ölü balığın dirildiği yere` ulaşan Polat , burada yaşadıklarıyla hem diziye hem de kendisine yen bir yön kattı.


İskender `in de peşinde olduğu Kırımızı Kitabı okuma niyetiyle, ihtiyarlarla buluşan Polat `ın karşılaştığı durum izleyicinin de kafasında soru işaretleri bıraktı.


Kendilerini Polat `a, `dünyanın kalbini korumakla` görevlendirilmiş kişiler olarak tanıtan ihtiyarlar, Türkler için efsane olmuş liderlerle olan bağlarını ve bu liderlerin sonları hakkında verdikleri bilgilerle Polat `ı adeta şoke ettiler.


"Fatih çağ açarken elindeki meşalede biz vardık" diyen ihtiyarların Polat `a verdiği ön bilgi çok ilginçti. "93 harbinden sonra dost düşman herkes anladı ki, Osmanlı son günlerini yaşamakta, Bizim öncelikli Anadolu `yu yani dünyanın kalbini korumak. Kendi sırrımızı saklamak için zaman kazanmaktı. Birinci Dünya Savaşı `ndan sonra Osmanlı yapısı ile yola devam etmek zorlaşınca bizler Musutafa Kemal`i görevlendirdik" diyen ihtiyarlar şimdi de Polat `tan görevi devralmasını istediler...


İşte, Polat Alemdar `a verilen `özel görev öncesi` kırmızı kitabı elinde bulunduran "ihtiyarlar" ile yaptığı görüşmede geçen ilginç konuşmalar...

0 Comments:

Post a Comment