'Kamplaşmaya neden olabilir' tartışmaları nedeniyle yayından çekilen Kurtlar Vadisi Terör dizisinin yayınlanmayan bölümü şehit ailelerine destek için ekrana gelecek. Yapımcı, 'olumsuz etkisi olmayacağı görülecek' diyor. Tartışmalar bu kez yayından sonra.



Kurtlar Vadisi-Terör: Yayınlanmayan bölüm ekranda

Şubat'ta 'toplumsal beraberliği olumsuz etkileyebileceği' endişeleri üzerine yayından kaldırılan Kurtlar Vadisi Terör dizisinin yayınlanmayan ikinci bölümü yarın akşam ekranda olacak. Bölümün tüm reklam geliri de Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak. Yapımcı firma, bu tek bölümü izleyenlerin, toplumsal beraberliğe yönelik bir tehdit içermediğini görecekleri görüşünde.



'Polat'ın teröristler ve destekçilerine yönelik çabalarının anlatıldığı dizide, 'teröristler ve destekçileri'nin kapsamının geniş tutulabileceği, güvenlik organlarının dışındaki sivil halkın da kendi anlayışına göre 'terörle mücadeleye' kalkışabileceği endişeleri nedeniyle başlayan tartışma sonrası kaldırılan dizinin tek bölümle de olsa yayına verilmesi, endişeleri de yeniden canlandırdı.



Kuzey Irak' sınır ötesi askeri operasyon, çatışma ve şehit haberlerinin gündemde olduğu bir zamanda dizinin yayınlanmasını sakıncalı bulanlardan biri de psikolog Prof. Arif Verimli. Prof. Verimli, dizinin düşmanlıkları keskinleştirebileceği uyarısında bulunurken, dizinin yapımcısı Pana Film'in ortaklarından Bahadır Özdener, bölüm yayınlanmadığında endişelerin yersiz olduğunun görüleceği inancında.



1 MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ



Dizinin senaristliğini de yapan Bahadır Özdener, “Önceki tartışmalar sırasında bize haksızlık yapıldı. Bu nedenle en azından ikinci bölümünü yayınlamak bizim için bir vicdan borcu oldu. Bu bölümde, yabancı güçlerin Güneydoğu üzerinden Türkiye'de çevirdiği dolapları deşifre edeceğiz. Bu ülkenin başına kimler çorap örüyorsa Polat'ın yeni hedefi onlar olacak” dedi. Bölümün tüm reklâm ve SMS gelirlerinin terör mağdurlarına bağışlanacağını vurgulayan Özener, “bir milyon dolar gelir beklediklerini” söyledi.


0 Comments:

Post a Comment