Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ihtiyarların başı olabileceği yorumunda bulunulmasına, Erbakan’ın sert muhalefetine muhatap olan AKP’den misilleme geldi: Polat=Erdoğan


Geçtiğimiz günlerde serigundem.com'da Kurtlar Vadisi’nde ihtiyarların kullandığı bazı ifadelere dikkat çekilerek, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ihtiyarların başı olabileceği yorumunda bulunulmuştu. Erbakan’ın sert muhalefetine muhatap olan AKP’den ise bu yoruma karşı yorum geldi.



Kurtlar Vadisi’nde ihtiyarların kendisine verdiği görevi kabul eden Polat Alemdar, devlet için çalışacağına ve bütün şer güçleri bitireceğine yemin etmişti. Son dönemde Ergenekon çetesine karşı yapılan operasyona vurgu yapan AKP’liler Vadi’deki Polat Alemdar’ı Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile özdeşleştirerek, mail yoluyla bunu yayıyorlar. Daha önce Veli Küçük ile Filmdeki Büyük İskender karakteri arasında benzerlik kurulmuş ve derin ilişkiye dikkat çekilmişti.

Devletin gerçek sahipleri olarak vasıflandırılan, İhtiyarlar isimli yapılanmanın Erbakan’a uzandığı iddiasıyla gündem oldukça meşgul olmuştu. Şimdi ise Erdoğan’ın Polat Alemdar olduğu şeklindeki görüş dizinin takipçileri arasında ciddi ciddi konuşuluyor.

En çok merak edilen ise Erbakan’ın ihtiyarların başı ve Erdoğan’ın da Polat Alemdar olması durumunda ortaya çıkacak olan tablo… Erbakan, Erdoğan’ın yanlış yaptığını ve ülke menfaatlerini gözetmediğini vurguluyor. Erdoğan ise tüm yaptıklarını milliyetçivari bir üslupla vatan-devlet için yaptığını savunuyor. Ancak en dikkat çekici iddia ise Erbakan ve Erdoğan’ın danışıklı dövüş yaptığı üzerine… Eğer ortaya atılan görüşler, yani Erbakan’ın İhtiyarların başı ve Erdoğan’ın da Polat Alemdar olması, doğru ise bu iddia gerçek oluyor. Fakat Erbakan’ın sert muhalefeti ve Erdoğan’ın da Milli Görüş’e olan olumsuz bakışı böyle bir ihtimalin doğru olmadığını açık şekilde ortaya koyuyor.

--Filmdeki Polat Alemdar, yandaşlarına karşı yumuşak ve koruyucu tavrı ile biliniyor. Yine Polat kendisine ihanet edenlere oldukça sert tavrı ile dikkat çekiyor. Erdoğan da tıpkı Polat gibi adamlarını koruyan ve kendisine ihanet edeni affetmeyen yapısıyla biliniyor.

--Polat Alemdar, vatanseverliği yanında ‘zorunlu olarak’ kirli işlere karışmasıyla biliniyor. Erdoğan da sık sık ‘vatan haini’ suçlamasına muhatap oluyor. Vakıflar Yasası, özelleştirmeler ve ABD’nin Irak’a saldırısına verdiği destek buna örnek teşkil ediyor. Ancak yandaşları bunun bazı alanlarda inisiyatif alabilmek için yapıldığını savunuyor.

--Polat da racon kesiyor Erdoğan da… Erdoğan’ın en büyük övünç kaynağı ise Kasımpaşalı olması…

--Erdoğan’la Polat Alemdar’ın belki de uyuşmadığı en önemli konu medeni hal olsa gerek. Çünkü Polat Alemdar evlenmeyeceğine dair ihtiyarlara söz verdi. Erdoğan ise evli ve halkına da en az 3 çocuk yapması tavsiyesinde bulunuyor. Öte yandan ihtiyarlarla Erbakan arasında da bu konuda fark var. Erbakan, Hz. Peygamber’in bu sünnetine uyulması gerektiğini düşünüyor.


0 Comments:

Post a Comment