Tiyatro sanatçısı Can Gürzap, 'Yedi Tepeli Aşk' isimli oyunun tepkiler nedeniyle gösterimden kaldırılmasını eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki Şehir Tiyatroları’nda oynanan “Yedi Tepeli Aşk” adlı oyunda, bakireliğini kaybetmiş bir Alevi kızın, Sivaslı Alevi bir adamla evlendirilme aşamasında duyduğu endişelerin müstehcen şekilde anlatılması tepkilere neden olmuştu. Oyun, özellikle Alevi seyirciler tarafından şikâyet edilince gösterimden kaldırıldı. İBB Sanat Danışmanı Kenan Işık da şikâyetleri doğrulamış ve oyunu “faşizan ve incitici” olarak değerlendirmişti.

NTV'de 'Haydi Gel Bizimle Ol' programına konuk olan Can Gürzap, Kenan Işık'ın sansüre karşı birisi olmadığını bildiğini belirtti ve bu oyun ile ilgili durumu ilk kez duyduğunu anlattı.

SAHNEDE 'ALEVİ GELİN' TARTIŞMASI HABERİ

Gürzap, "Ben sanatta sansürü kabul etmiyorum. Milleti ayaklandıracak çeşitli yasalar bütün dünyada vardır. İyi tiyatro vardır, kötü tiyatro vardır. Oyuna sansür uygulanmış, ben sansüre karşıyım. İyi oyun vardır, kötü oyun vardır" diye konuştu.

Oyunların sahneye gelmeden önce kuruldan geçtiğini hatırlatan Can Gürzap, bu oyunun kuruldan geçmesine dikkat çekerek, gösterimden kaldırılmasının yanlış olduğunu ifade ettti.

0 Comments:

Post a Comment