Türk sinemasının Oscarları olarak kabul edilen Yeşilçam Ödülleri 3 Mart'ta ikinci kez dağıtılacak.






Kurtlar Vadisi dizisinde yer alan Muro karakterinden yola çıkarak hayata geçirilen Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine adlı film Yeşilçam Ödülleri'nde en iyi film adaylarından biri.



Türk sinemasının ''Oscar Ödülleri'' olarak kabul edilen ''Yeşilçam Ödülleri'', 3 Mart 2009'da ikinci kez sahiplerini bulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nın (TÜRSAK) organizasyonu ve Turkcell'in ana sponsorluğunda düzenlenen ''Yeşilçam Ödülleri'' için yıl boyunca gösterime giren tüm Türk filmleri herhangi bir başvuru beklenmeksizin doğal aday kabul edilecek.

11 DALDA ÖDÜL VERİLECEK

''Yeşilçam Ödülleri'', 2 aşamalı bir seçici kurulun değerlendirmesi sonucu 11 dalda verilecek.

Meslek kuruluşları temsilcileri ve filmlerin yaratıcı ekiplerinin yer aldığı Birinci Aşama Seçici Kurulu'nun oy pusulalarını içeren dosyalar, önümüzdeki günlerde gönderilmeye başlanacak. Yaratıcı ekipler kendi filmleri dışındaki eserler için oy kullanabilecek.

Birinci aşamadaki sektör jürisinin her dalda belirlediği 5 aday filmin oylama dosyaları ise yaklaşık 1500 kişinin oluşturduğu ikinci aşamanın geniş katılımlı jürisine ulaştırılacak. Geniş jüri ise her kategorideki bu 5 aday içinden birincileri belirleyecek.

''En İyi Film'', ''En İyi Yönetmen'', ''En İyi Senaryo'', ''En İyi Görüntü Yönetmeni'', ''En İyi Müzik'', ''En İyi Kadın Oyuncu'', ''En İyi Erkek Oyuncu'', ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'', ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'', ''Genç Yetenek'' ve ''Turkcell İlk Film'' kategorilerinde verilecek ödül heykelciklerinin yanı sıra ''En İyi Film'' ödülünün sahibi 150 bin YTL, ''Turkcell İlk Film'' ödülünün sahibi ise 30 bin YTL'lik para ödülüyle desteklenecek.

İstanbul'da 3 Mart 2009'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak ''Yeşilçam Ödülleri'' 2008'in aday film listesi şöyle:

''Rıza, Çılgın Dersane Kampta, Maskeli Beşler Kıbrıs, Çocuk, Ulak, 120, Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım, Recep İvedik, Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi, Plajda, Hayattan Korkma, Mülteci, Miras, Ara, Peri Tozu, Cennet, Vesaire Vesaire, Münferit, O..Çocukları, Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi, Made In Europe, Taş Yastık, Tatil Kitabı, Avanak Kuzenler, Dinle Neyden, Vicdan, Aşk Tutulması, Devrim Arabaları, Üç Maymun, Nekrüt, Güneşin Oğlu, Issız Adam, Son Cellat, Fırtına, Gitmek, Destere, Osmanlı Cumhuriyeti, A.R.O.G: Bir Yontmataş Filmi, Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine, Sıcak, Saddam'ın Askerleri, Sonbahar, Şeytan'ın Pabucu, Yağmurdan Sonra.''


Sinemanın usta yönetmenlerine, yapımcı, oyuncu ve tüm emekçilerine saygı duruşu niteliği taşıyan ''Yeşilçam Ödülleri''nde, geçen yıl Abdullah Oğuz'un yönettiği ''Mutluluk'' ''En İyi Film'', Fatih Akın ise ''Yaşamın Kıyısında'' adlı filmiyle ''En İyi Yönetmen'' seçilmişti.

''Turkcell İlk Film Ödülü''nün sahibi ise ''Beyaz Melek'' ile Mahsun Kırmızıgül olmuştu.

0 Comments:

Post a Comment