Ömer Baba ve Mutluluğun Sırrı

Bu Dünya'da herkezin çözmek istediği bir sırdır "Mutluluğun Sırrı". Kurtlar Vadisi Pusu 'nun dün akşam ki bölümünde dizinin babası Ömer Baba o kadar güzel tarif etti ki, bunu yazmadan geçemedim. Kısaca hikayeyi hatırlayalım.

Mutluluğun sırrını arayan bir genç zamanın Bilgin kişisini bulmak için yollara koyulmuş. Zorlu bir yolculuktan sonra Bilgin kişinin Saray'ına ulaşmış. Saray'a vardığında orada bir hareketlilikle karşılaşmış. Bir yanda çalan müziğin ahengi, diğer yanda Bilgin kişi ile görüşmek için sıraya girmiş insanlar. Sıra bizim gence gelmiş. Genç, Bilgin kişiye mutluluğun sırrını sormuş. O da anlatmanın uzun süreceğini söyleyerek Saray'ı gezmesini ve iki saat sonra gelmesini söylemiş. Bilgin kişi birde gencin eline içine iki damla yağ damlatılmış bir kaşık vermiş. Genç iki saat boyunca Saray'ın her yerini gezmiş, lakin elinde tuttuğu kaşıktaki yağa dikkat ettğinden gezerken etrafı seyredememiş. Tekrar Bilgin kişinin yanına geldiğinde ise: "Nasıl Saray'ı beğendin mi?" sorusuna "Evet, Saray baya büyükmüş" diye cevap vermiş. Bilgin kişi: "Peki halıların desenini beğendin mi? Ya duvarda ki Tobloları? Yada bahceyi, oradaki birbirinden güzel çiçekleri, onları beğendin mi?" diye sorunca, genç hiç birini göremediğini itiraf etmiş. Çünkü genç kaşıktaki yağın dökülmemesine özen gösterip dikkat ettiğinden, etrafındaki güzelliklerin farkına bile varamamış. Bilgin kişi gencin eline yine içine iki dalma yağ damlatılmış kaşığı vererek: "Git ve Saray'ı terar gez ama bu sefer etrafındaki güzellikleri de seyret gelince anlatmanı isteyeceğim" demiş. Genç iki saat sonra yine gelmiş ve bu sefer neşeli neşeli gördüğü güzellikleri bir bir anlatmaya başlamış. Yerdeki halıdan çiçeklere kadar ne gördüyse anlatmış. Bilgin kişi: "Ya kaşıktaki yağ, o nerede?" diye sorunca, çevresindeki güzellikleri seyretmeye daldığından kaşıktaki yağın döküldüğünü farketmemiş bile.

Bizim buradan çıkarmamız gereken ders şu. Hayat insanı farklı farklı dertten ve çeşit çeşit sınavlardan geçirir. Mutlu olmak istiyorsa bir insan, o zaman dertlerini unutmasını herşeye rağmen yaşamanın çok güzel olduğunu kendine söylemesini bilmesi gerekir.

Hayat herşeye rağen yaşamaya değer.

KurtlarVadisi-Pusu.net Haber Servisi SEVDAYOLCUSU

0 Comments:

Post a Comment