Böyle pusu kurulmadı, böylesi gerçekten görülmedi... Kurtlar Vadisi 'Pusu'nun neden pusu olduğu ekrana gelen son bölümde ortaya çıktı... Oysa ki, yeni sezonda 'Kurtlar Vadisi Pusu' başladığından beri senaryonun değiştirildiği düşünüldü, yazıldı ve konuşuldu.
Sonuçta dizinin gerçeklerle hiçbir bağlantısı olmadığı söylense de hepimiz senaristlerin Türkiye'nin gündemini ekrana aktardığının farkındaydık. Dizi başladıktan çok sonra kadroya eklenen İskender Büyük'ün Veli Küçük olduğu spekülasyonları medyayı ve dizinin fanlarını uzun süre meşgul etti.

ZEKA ÜRÜNÜ
Ama kabul etmek gerekir ki, yeni sezonun başından beri en büyük pusu İskender Büyük'e kuruldu. Bu zeka ürünü pusu, Polat'a kendi mekanında kurulan pusuyu bile geride bıraktı. Ayrıca kabul etmek gerekir ki, 'Bir daha dene Nazımım' kısmı, Polat'ın uzun süredir gölgede kalan 'cool' kimliğinin de altını çizdi.

BAŞARILI KURGU
Dizideki flashback kısımı da teknik açıdan oldukça başarılıydı. 'Baba' filmini hatırlatan kurgu sayesinde Polat'ın cool cümlesini iki kere izleme şansını da yakaladık... Ama yine de dizi bittikten sonra biz hala Muro'nun sözlerine gülüyorduk... İşte Muro'nun bu haftaki incileri:
Ne öyle sağ kulağına su kaçmış yengeç gibi yürüyorsun...
Bu olayların faturası bana, KDV'si sana, ÖTV'si Yıldırım'a kesilir.
Kapitalist sistem çocukları, benzine su katmadan rahat etmezler. Zaten anaları bunların sütüne de su katmış.
Bunlar sadece aklımda kalanlar... Tabii her hafta tekrarlanan 'Lanet olsun içimdeki insan sevgisine' cümlesini hiç saymıyorum. Ne de olsa bu cümle artık bir fenomen...


0 Comments:

Post a Comment