Polat ile İskender arasında geçen konuşmayı iyi dinlediğimizde İskender'in konuşmalarında yalan atma eylemi içerisinde olmadıgını görebiliriz.Yani Polat'ın sorduklarını cevaplamayan kişinin Polat'a yaranmak için yalan söylemeye de ihtiyacı yok.

Bu durumda dizide İskender'in Amerika,İsrail adına çalışan,amacının ülkeyi bölmek parçalamak oldugunu düşünüyordu çoğu kişi.Pana film böyle lanse etmişti.Ancak son bölümdeki konuşmalarda İskender'in bütün bunları Vatan için yaptığı izlenimi çıkabilir.Terör örgütü elbette kabulllenilebilir bir duurm değil ancak İskender'in anllattıklarında ; ''Zafere giden yolda herşey mübahtır.Sonuçta Vatan kazanıcak.'' düşüncesi mevcut.Bunu kimse inkar edemez.
Bilemiyorum Pana Film ne yapmaya,ne işaret vermeye çalıştı ancak İskender'in de kendne göre inandığı şeyler var,herşeyi bağımsızlık uğruna yaptığını zaten kendisi de söyledi.

Polat'ta Vatanını seven biri.Ancak devlet yaptığı işlerde masum insanlara zarar gelmesini asla istemiyor.

Kurtlar Vadisi Irak'ta Amerikalı komutanın Polat ile yemekteyken konuşmalarını iyi hatırlayın ; ''Sen Vatanın için bir masumun bile ölmesini göze alamazken ben Vatanım için 100 askerimi kendim öldürürüm (veya 100 masum kişiyi öldürürüm)'' tarzı birşey söylemişti.İskender'in de konuşmalarından bu adamın görüşünde oldugu çıkarılabilir ...

Sizce bu durumda İskender Vatan Sever biri mi,yoksa Vatan haini mi ?

YORUMDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN

2 Comments:

  1. Adsız said...
    İskender geçmiş dönemlerde bir ideolojik gruba girmesi teklif edildiğini kabul ettiğini söylüyor şimdi konjonktürün değiştiğini ve vatanı için mücadele ettiğini belirtiyor.Bence vatansever bir insan, dışarıdan yardım alabileceğini de söylüyor ama VATANIMI SATMAM diyor.Yakın tarihimizde de benzer örnekler görülmüş biraz değindiler ama..cümlenin sonunu getirmediler.Polat ta azılı katilin biri sonuçta.Esas bu rolü çok başarı ile oynayan MUSA UZUNLAR'I KUTLAMAMIZ GEREKİYOR.Bravo bu değerli oyuncumuza.
    Adsız said...
    vatanı her ne pahasına olursa olsun pazarlık konusu yapmak hele buna insanını yokmetmeyi eklemek hainlikten daha ötedir. polat alemdar gereken cevabı vermiştir. kendinizi satılığa çıkarmısınız herkesi bir şey sanıyonuz. zaten kimse kendi için yaptığını söylemiyorki. ihanetin adı vatan sevgisi olmuşsa bu en büyük ihanettir. iskender yaşadığı gibi inanmayıp inandığı gibi yaşamayı seçmiş en büyük haindir.

Post a Comment