Hakkari'de İki Kız Öğrenci Tarafından 'Karakalem Serim Sergisi' Açıldı.



Hakkari'de iki kız öğrenci tarafından 'Karakalem Serim Sergisi' açıldı.
Kültür Merkezi Salonu'nda hazırlanan serginin açılışına Hakkari Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Emin Özatak, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile bazı bayanlar katıldı. Anadolu Öğretmen Lisesi 2. sınıf öğrencisi Berivan Yiğit ile bir süre önce Cumhuriyet Lisesi'nden mezun olan arkadaşı Nurhan Karaman tarafından hazırlanan serginin açılışını Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Pehlivan, uzun bir zaman sonra ilde ilk kez bir karakalem sergisi açıldığını belirterek, sergiyi açan kızlara teşekkür etti. Daha sonra açılışını yaptığı sergide yer alan resimleri yakından inceleyen Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, sergiyi açan kızlarla bir süre sohbet etti. Pehlivan, birbirinden güzel resimler çizen kızları tebrik ederek, nice güzel resimler yapmalarını diledi. Kızlar ise, sergide yer alan ve ağlayan ağlayan bir bayana ait resmi ise Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan'a hediye ettiler.


Sergiyi açan kızlardan Berivan Yiğit ile Nurhan Karaman ise, bir yıllık bir çalışma sonrasında değişik portre resimler yaptıklarını belirtti. Sergide 50 resmin bulunduğunu dile getiren kızlar, "Yaptığımız resimleri 40 ile 100 YTL arasında satarak aile bütçemize katkıda bulunmaya çalışacağız. 2 gün süre ile halkın beğenisine açık kalacak sergimizde Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, bazı ressamlar ile Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin başrol oyuncusu Polat lakaplı Necati Şaşmaz'ın resimleri yer alıyor" şeklinde konuştular.
Bir gazetecinin Polat lakaplı Necati Şaşmaz'a ait yaptığınız resmi kendisine göndermeyi düşünüyor musunuz? yönündeki soruya ise kızlar, "İmkanlarımız olsa yaptığımız resmi kendisine göndereceğiz. Ancak elimizde adresi yok. Bu nedenle nasıl göndereceğimizi bilmiyoruz. Adresini bulmamız halinde Necati Şaşmaz'a resmini göndereceğiz" şeklinde cevap verdiler.


0 Comments:

Post a Comment