Kurtlar Vadisi Pusu 'ya öyle bir karakter eklendin ki 2 cümleyle haftaya damgasını vuracak cinsten.
Bu karakter Azeri silah kaçakçısı Nazır.

Bu haftaki bölümde Memati ile aralarında geçen diyolog izlenmeye değerdi.

Memati Nazıra sordum sizin Ruslarla aranız iyiymiş diyor Nazır'da yahşi yani iyidir diyor.Memati Ermenistanın arkasında Ruslar yokmu
sen bize Ermenistan sınırını açma diye kızacağına Ruslarla ilişkini kes diyor.Bu diyaloglar gerçekten de çok şey anlatıyor.

Orta Asyada inanılmaz bir güç savaşının içindeyiz.Malesef Orta Asya'nın en güçlü devleti olan Türkiye pasifleştirildi ve pasivize edilmeye devam ediyor.
Türki Cumhuriyetler Türkiye'ye olan sevgi ve saygısı her fırsatta dile getirmekten çekinmiyor.Bırakın onlara sahip çıkmayı kendimize sahip çıkamaz olduk.
Onların bu sevgisi karşısında biz onlara neler verebiliyoruz.....Kocaman bir hiç...Türkiye Ermenistana karşı çok yanlış dış politikalar uygulamaya devam ederken Azerbaycan'da aynı hatayı yapıyor.



Neden Ruslara silah satıyorsunuz o silahların bir gün ülkenize doğrulacağını bile bile...Malesef müdahale edemiyoruz.Artık ne hükmedebiliyoruz nede bu bölgede hükmettirebiliyoruz.Kuyunun içindeki çaresiz bir insan gibi bir çıkış yolu arıyoruz fakat
aradığımız çıkış yollarıda pek parlak gözükmüyor...Ne sizi tanımıyoruz diyebiliyoruz nede elimizi uzatıyoruz.Sanırım şunu kabul etmenin zamanı geldide geçiyor.
Sandığımız kadar güçlü değiliz..Bunu kabullenmek eski günlerimize kavuşabilmemizin ilk şartı.Kendisini tanımayan başkasınıda tanıyamaz.

Özümüz bir diyerek sahip çıkılmayacağını öğrenmemizin zamanı gelmedi...

Bence çoktan geldi.....

1 Comment:

  1. Adsız said...
    Ruslar azerilerden deyil , azeriler ruslardan silah aliyor.Bunun kaniti 30 nisan 2009 sabahi ADNA - Azerbaycan Petrol Universitesinde olan katliam.Silah Makarov tipli tabanca , gecmisde SSRI (Sovet Rusyasi)-de , simdi ise Rusiya Federasyonunda hazirlaniyor.

Post a Comment