Ercüment Bey

Bayram değil seyran değil biz Fransa'yı neden natoya aldık.Rasmussen'nin Nato genel sekreteri oluşu ülkede din üzerinden tartışıldı.
Kimileri başbakanın çıkışını haklı diye nitelendirirken kimileri Rasmussen'in itirazımıza rağmen seçilmesini başarısızlık olarak nitelendirdi.
Ama şu detayı hep beraber kaçırmıyormuyuz.Fransa kendi isteğiyle ayrıldığı Nato'ya Türkiye'nin onayı ile döndü.Peki Türkiye bunun karşılığında Fransa'dan ne aldı.
Avrupa Birliği üyeliğimi hayır çünkü Fransa'nın Nato'ya döndüğü gün Sarkozy Türkiye'ye ancak imtiyazlı ortaklık verilebileceğini açıkladı.
O zaman Türkiye ne aldı büyük bir ihalemi hayır ermeni diasporası tazziğine dur demek mi hayır tek sevindiğim tarafı Yunanistan Nato'ya
dönsün diye 12 eylülde darbe oldu yönetim değişti.Bu sefer darbe olmadı hala demokrasi ile yönetiliyoruz.

Kurtlar Vadisi ekibi medya olayına girdiği günden beri dizide de güncel politika ile ilgili Ercüment Bey karakterinin ağzından vadi
sevenleri aydınlatmaya devam ediyor.

Bu problemlerin gerçek kaynağı istikrarlı bir dış politikamızın olmamasından kaynaklanıyor.Dış Politikada başarılı adımlar atmak için ilk şart
değişmez 100 yıllık dış politikaları uygulamak.Bizde yeni gelen her isim politikada değişiklik yapıyor işte bu yüzden işler arap saçına dönüyor.
Dış Politika soğuk savaştır.Biz herşeyimizi masa başında kaybediyoruz neden sebebi sabit bir dış politikamızın olmamasından.
Türkiye'nin AB üyelik sürecinde Sarkozy ABD başkanını dahi karşısına aldı.Sarkozy çok takıntılı bir kişilik ayrıca çok milliyetçi hatta ırkçı demek daha doğru olur.
şu da bir gerçekki tam bir Türk düşmanı yani Sarkozy'nin bu tutumu beni şaşırtmıyor.Peki Fransa Türkiye'ye karşı bu kadar ön yargılı iken biz neden bir hamle yapamıyoruz.
Son olarak Nato'yada soktuk.Ben anlamakta güçlük çekiyorum.Devletler birbiri ile dost olmaz sadece çıkar ilişkisidir biz kendi ülkemizin çıkarını düşünmek zorundayız.Malesef bunuda beceremiyoruz.
Nato Genel Sekreterliğine getirilen Danimarkalı Rasmussen tam bir Türk düşmanı karşı çıktık evet ama Rasmussen'e alternatif bir isim sunmayı unuttuk.Kafamızda bir isim yok ki karşı çıksan ne olacak.
Sadece halkın gözünü boyamaktan başka bir şey değil.Sonuç ne oldu peki Rasmussen Nato Genel Sekreteri...

Değiştiremeyeceğin hiç bir şeyi konuşmayacaksın eğer bu kişiye karşı isen ve bu görevde görmek istemiyorsan göreve gelmesine
engel olamadın mı Nato'dan çıkacaksın işte onurlu davranış diye buna derim...

Malesef bunu da yapamadık.

0 Comments:

Post a Comment