Konseptini Ergenekon Terör Örgütü üzerine kuran, Kurtlar Vadisi Pusu, ekrana çok tartışılacak bir sahne ile döndü.

Dizide, aleni bir şekilde, Ergenekon zanlısı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü canlandıran İskender Büyük karakteri ile Polat Alemdar'ın "Cumhurbaşkanı" tarafından buluşturulması şaşkınlık oluşturdu.

Uygun kıyafet seçiminden sonra yola çıkan ve araçta Abdülley ile neden Köşk'e neden çağrıldığı konusunda tartışan Polat Alemdar, "çok önemli bir görev beklediğini" belirtip, Abdülley'e" Seninle Memati'yi barıştırma görevi"
ironisini yapıyor, fakat Köşk'te 'Devlet'in Başı'nın sürpriz bir girişimiyle karşılaşıyor.

BAZI HATALARA RAĞMEN "DEVLETTE KÜSLÜK OLMAZ"

Kurtlar Vadisi Pusu'nun 'süper kahramanı' Polat Alemdar'la müthiş bir savaşın içinde olan ve mevcut siyasi iktidarı yıkma eylemleri yapan İskender Büyük, 'Devletin başı' olarak nitelendirilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çok benzeyen bir kişi tarafından "Devlette küslük olmaz" denilerek Polat Alemdar'la barıştırılmak isteniyor.

'Devletin Başı' diye lanse ettirilen şahsın Köşkü'nde 'emir subayı' tarafından karşılanan Polat'a, Devletin başı, yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor. Ardından ise 'Devletin Başı' fiili darbeci İskender Büyük'ü odaya çağırıyor ve ayakta karşılıyor. Bu sahne öyle ki, Türk halkının kahraman ilan ettiği son kurtarıcı rolündeki Polat Alemdar'ı bile, 'Devlet'in başı böyle bir hareketi nasıl yapabilir' dercesine şoke ediyor...
POLAT ALEMDAR, "DEVLETİN BAŞI" VE İSKENDER BÜYÜK'ÜN KÖŞK TOPLANTISI KÖŞK'ÜN RİCASI HAVADA KALDI

Polat
'ın Köşke koyduğu tavır ise ayrı bir tartışma. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü canlandırdığı izlenimi veren 'Devlet'in Başı'nın, İskender Büyük'e çok sıcak bir karşılama ile huzuruna kabul ettikten sonra, 'Sizi buraya çağırmamın sebebi devletin aranızdaki çatışmadan yıpranmasıdır. Bunun son bulmasını istiyorum. Her ikiniz de devleti bilen insanlarsınız. Yöntemleriniz üslubunuz farklı olabilir. Ama neticede ikiniz de devlete hizmet etmektesiniz." diyor. Bu sözleri duyan Polat Alemdar ise bir anda önündeki porselen çay tabağını kırıp İskender Büyük'ün boğazını kesmeyi hayal ediyor. Devlet'in Başı'nın önünde makamı olan Köşk'te cinayet! Ama asıl şaşırtan ise Polat'ın Köşk'e verdiği cevap; "Ben burada ilk defa İskender Büyük'ün devlete hizmet ettiğini görüyorum."

DEVLETİN BAŞI, ERGENEKON KARŞITLARININ AĞZIYLA KONUŞUYOR!

Polat Alemdar
'ın bu sözleri üzerine Devlet'in Başı'nın dudaklarından dökülen sözler ise, Ergenekon Operasyonlarının devlet kurumlarını yıprattığı gerekçesiyle durdurulmasını savunanlarla aynı paralellikte: "Beyler! Burada kavga etmek için bulunmuyorsunuz. Zaman zaman yapılan hatalar olabilir. Bunlara şimdilik sünger çekmek zorundayız. Devletimizin içinde olduğu şartlar, konjonktür bunu emrediyor. Bölgede güçlü olmamız için, devletin kurumlarının ya da devlet için çalışanların birbiri ile kavga etmemesi lazım. Bunun için barışmak durumundasınız." Devlet'in Başı'nın Polat ile İskender'i barıştırma girişimi, bu sözlerle son buluyor ve Polat bir hışımla Köşk'ü terk ediyor.

Şimdi diziyi izleyip bu sahne ile şaşkına dönenler bu sahne ile neyin anlatılmaya çalışıldığını sorguluyor. İzlenme rekorları kırıp fenomen haline gelen Kurtlar Vadisi Pusu'da, devletin üst düzey kurumlarını bu kadar belirgin bir şekilde canlandırılıp, kirli ilişkilerin içinde tutulması çok tartışılacak gibi...

0 Comments:

Post a Comment