Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hüsnü Yalınkılıç rolüyle milyonların gönlünde taht kuran Adnan Erdoğan, Vadi'yi, hobilerini ve Ramazan’ı anlattı.

Dursun Kabaktepe'nin röportajı

Kurtlar Vadisi dizisinde Hüsnü Yalınkılıç rolüyle gönüllerde taht kuran Adnan Erdoğan’ın en büyük tutkusu ‘fotoğraf’ Üniversite yıllarından bu yana fotoğraf sanatıyla uğraşan Adnan Erdoğan, fotoğraflarını bir internet sitesinde gösterime açacak. Sultanahmet Kitap Fuarı’nda karşılaştığımız Adnan Erdoğan ile Kurtlar Vadisi Pusu’nun yeni bölümlerini, Hüsnü Yalınkılıç karakterini, hobilerini ve Ramazan’ı konuştuk.

Kurtlar Vadisi Pusu’nun yeni dönem çekimleri başladı mı? Yeni bölümlerdeki gelişmeler neler?

Henüz çekimlere başlamadık. İlk bölüm Ramazan Bayramı’ndan sonra yayınlanacak. Çekimler de ona göre ayın son haftasında yapılır büyük ihtimalle… Vadi’nin yeni bölümlerinde ne olacağını henüz bilmiyoruz haliyle…

Oyunculuğa nasıl başladınız?

1991 yılında prodüksiyonda başladım. Daha sonraki dönemde internet yazılımı ve şirket yazılım programları ile uğraştım. Oyunculuğa ise ilk olarak Kurtlar Vadisi Pusu da başladım.

Hobileriniz neler?

En büyük hobim fotoğraf. Üniversite yıllarından bu yana fotoğraf çekiyorum. Önce analog makine kullanıyordum ama artık dijital fotoğraf çekiyorum. Fotoğraflarımı çok yakında adofoto.net sitesinde yayınlayacağım.




Fotoğraf ile ilgili başka bir siteniz daha var değil mi?

Fotoğraf ağırlıklı değil. Ama fotoğraf yardımıyla çevre kirliliğinden, Türkçe’nin özenli kullanılmasına kadar her türlü estetik olmayan durumu gözler önüne serip, düzeltilmesini amaçladığımız bir sitemiz var. Bu siteye üyelik ile girilebiliyor. Biz etrafımızda lüzumsuz olarak nitelediğimiz tüm resimleri bu siteye koyuyoruz. Ve burada bir toplumsal bilinç oluşturmaya çalışıyoruz.

Böyle bir proje nerden aklınıza geldi?

İki gazeteci arkadaşımla birlikte Karadeniz’de yaptığımız bir gezi sırasında Tosya’da gördüğümüz plastik palmiye ağacı bize bu fikri verdi. Karadeniz gibi yeşilin her tonunun olduğu bir bölgede bile plastik ağaçlar kullanıldıysa buna artık bir ‘dur’ denmesi gerektiğini düşündük. Ve böylece lüzumsuz manzaralar.com’u hayata geçirdik.Bu lüzumsuz manzaraları yayınladıktan sonra düzeltilmiş halini de siteye koyuyoruz.

Ramazan ayındayız. Ve klasik bir soruyla bitirmek istiyorum. Çocukluğunuzdaki Ramazanlar ile şuanda yaşanan Ramazanları kıyasladığınızda nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz?

Çocukluğumun ramazanı insanların birlikte teravihlere gittiği küçük bir köyde geçti. Tabi artık o tadı almak zor. O dönemde insanlar daha samimi idi. Şimdi ise öyle değil. Şimdi ise Ramazan sanki eğlence zamanıymış gibi bir düşünce oluşmaya başladı

Özellikle büyük şehirlerde mahşeri bir kalabalık var. Eskiden daha sade samimi ve sakindi. Özellikle iftar sonrası sanki ticari amaçlı bir etkinliğe dönüşmüş gibi düşünüyorum.



0 Comments:

Post a Comment