İŞTE 'YENİ MİLİS' ADLI RAPORDAKİ İLGİNÇ AYRINTILAR
Kurtlar Vadisi çok ciddi bir tehlikeymiş !
Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Güler Kömürcü'nün bilgisayarında ele geçirilen raporda “Kurtlar Vadisi” ile ilgili bakın neler yazıyor...

Terör örgütü Ergenekon ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan araştırma şirketi Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi'nin (SESAR) Haziran 2004 tarihli Yeni Milis raporu da Ergenekon'un binlerce sayfadan oluşan 441 klasörü içinde yerini aldı. Rapor Ergenekon sanığı gazeteci Güler Kömürcü'nün bilgisayarında çıktı. SESAR'ın Başkanı İsmail Yıldız, Ergenekon davası kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Dizi çok ciddi bir tehike
"Çözülme sürecine akıllı direniş için; kanın son damlasından önce beynin son hücresine kadar mücadele gereği" sloganıyla kaleme alınan raporda sevilen dizi Kurtlar Vadisi'nin ciddi bir tehlike olduğu ileri sürüldü. Tehlike olarak görülen dizi, "Kurtlar Vadisi Etkisi Dizginlenmeli" başlığıyla dizi toplumsal bir dönüşüm olarak değerlendirildi. Raporda geçen değerlendirme ise şöyle:

Çakallar daha uyanık olmalı
"Bugün birçok noktada ‘Kurtlar Vadisi Etkisi’ dediğimiz bir dönüşüm yaşanmakta. Toplumsal bir histeri haline dönüşen dizi, hedeflediği ve hedeflemediği birçok amacı; arka plandaki derin senaryo desteği ile gerçekleştirme konusunda hayli başarılı. Dizi ile toplumun bilinçaltına verilen mesajlar, bir yandan toplumun bir yandan da devletin atomize olmasına ve bunun yadırganacak değil, mevcut konjonktürün doğal bir uzantısı olduğu yolunda ön kabul yaratılmasına yardımcı oluyor."

Türkiye'yi çözülme süresine sokan dış güçlerin, bu tip diziler sayesinde eleman sıkıntısı çekmeyeceğini dile getiren SESAR, nasihat etmeyi de ihmal etmiyor: "SESAR olarak; Kurtlar Vadisi'nde dolaşan çakallara her zamankinden daha fazla uyanık olunması gerektiğinin bilincinde olmak zorunluluğu var."

1 Comment:

  1. Adsız said...
    Kurtlar Vadisi Pusu işlediği konularla ve gerçeklerle bazı çakalların çıkarlarını devletin çıkarlarından üstün görmeleri,devletin gücünü kendi emelleri doğrultusunda kullanmak istemeleri sonucudur. M K Çakıroğlu

Post a Comment