Asmalı Konak’ın Arap dünyasına açtığı kapıdan son bir yılda çok sayıda Türk dizisi girdi. Sırada bu dizilerimiz var...

Gümüş’le patlayan ilgi sürerken, Binbir Gece, Kurtlar Vadisi, Yaprak Dökümü için de Arap televizyoncular sırada.

Türkiye’de yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören televizyon dizileri, Arap ülkelerinde reyting rekorları kırıyor. Geçtiğimiz aylarda Dubai’den 22 Arap ülkesine yayın yapan MBC’de gösterilen Gümüş, Arap ülkelerini fethetti. Kanal D’de yayınlandığı dönemde de reyting rekorları kıran dizinin ardından 2 yıl önce Star’da ekrana gelen Kaybolan Yıllar Lübnan’da gösterilmeye başladı. Arap ülkelerinin Türk dizilerini seçmesindeki en önemli neden ise bu dizilerde öpüşme-sevişme ve müstehcen sahnelerin olmaması. Dubai’den 22 Arap ülkesine yayın yapan ve Ortadoğu’nun en büyük kanalı olan MBC ile Kanal D Genel Yayın Yönetmeni İrfan Şahin arasında yapılan anlaşmaya göre, sırada yeni diziler var. Ihlamurlar Altında, Haziran Gecesi, Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Menekşe İle Halil de Arap ülkelerinde yayınlanmayı bekleyen diziler arasında. Ayrıca Pana Film de Kurtlar Vadisi serisi için Araplar’la görüşmelerini sürdürüyor.
Bölüm başına 1000 $
Anlaşmalara göre kanal her diziden bölüm başına ortalama 1000 dolar kazanıyor. Arap ülkelerinin Türk dizilerine olan ilgisi 2002 yılında yayınlanan Asmalı Konak’la başladı.
MBC Group’un, Kanal D’den satın aldığı diziler arasında bulunan Kırık Kanatlar’ın yapımcısı Avşar Film Genel Koordinatörü Murat Çiçek sistemi şöyle anlatttı, “Çağan Irmak’ın yaptığı ’Kabuslar Evi’adlı 36 bölümlük diziyi ve ’Babam ve Oğlum’, Hemşo’, Kolay Para’, ’Salkım Hanımın Taneleri’ filmlerimizi sattık. Dizilerin bölüm başı fiyatı 1000 Dolar, filmlerin tanesi ise 7 bin dolar.” MBC Grup Başkan Yardımcısı Fadi İsmail de, “Türkiye Arap dünyasının gönlünde. Bizim hedefimiz Türkiye’nin Arap dünyasına açılan kapısı olmak” dedi. n Gülden AVUÇ
Lübnanlı yıldız da hastasıymış
Lübnan’ın en popüler şarkıcısı ve Arap dünyasında 40 milyonluk albüm satış rakamına ulaşan Nancy Ajram da Türk dizilerini beğeniyormuş. Arapça yayınlanan dergi Saydati’ye konuşan başarılı şarkıcı, Türk dizisi “Ihlamurlar Altında” nın Lübnan’da yayınlanan bölümlerini hiç kaçırmadan her gün izlediğini söyledi.

0 Comments:

Post a Comment