Her geçen bölüm her geçen hafta izleyici kitlesi daha da artan Kurtlar Vadisi Pusu'nun 40.Bölümünü yine nefeslerimizi tutarak izledik.Özellikle son sahnede "akıl yaşta değil, baştadır." deyimini hatırlattı bize Polat Alemdar..

Dizinin bu bölümünde yine Kurtlar Vadisi'nin sadece düşman, yok etme, çatışma unsuru değil de genel izleyiciye hitap ettiği bir bölümü izledik.Bir taraftan Polat ve ekibinin vatan için ettiği mücadeleye şahit olduk, bir taraftan Ömer Baba'nın her zamanki gibi muhteşem hitap şekliyle çok anlamlı sözleri işittik ve ders edindik, diğer taraftan da Memati'nin madde bağımlısı bir insanın çevresine yaklaşımını durumunu seyir ettik. Vadi'nin belkide en büyük artılarından biride bu olsa gerek her noktaya değinebilecek bir senaryo alt zemini mevcut.

Bölümün başlarında Polat ile Yıldız'ın konuşmaları çok önemliydi, Özellikle Yıldız'ın anlattıkları bir çok olaya ve gizeme ışık tuttu, İskender'in oluşumunda birilerinin yardımı olduğu ve birileri tarafından seçildiği aşikar dı.Çünkü gücü ve çevresi amiyane tabirle paha biçilmezdi.Ama bu bağlantılarda İhtiyarlar Heyeti'nde de birilerinin İskender'le bir teması oluşunu kimse tahmin edemezi.İhtiyarlar Heyeti'nin diziye dahil oluşunda İstihbaratlar Başkanı nın ibraz ettiği gibi "onlar görünmezler, heryerde uzantıları vardır, ama kimse tarafından bilinmezler." bu denli bir "Gerçek Devlet'te" İskender gibi ülkeye her türlü zararı olan birini aralarında bazılarının desteklemesi ve aynı fikiri yürütmesi ilginç gerçekten.ama asıl İskender'i seçenler başka güçlerinde olabileceğini dile getirdi Yıldız, eski Baron Karahanlı'yı seçen Mason lar veya ABD ortadoğu sorumluları..bu kanıda Yıldız'ın şu sözleride pozitif bakılmasını sağlıyor Yıldız'ın Polat'a "şimdi bu hikayeye başlamak için "İstanbul'un Türkler'in eline geçmesi ve Amerika'nın keşfine gitmek lazım." sözleri..

Yıldız'ın bu sahnelerde konuştukları Dizi'nin ileriki bölümlerinde epey bir beyin fırtınasının olacağının göstergesidir.Yine derinler, masonlar vs. konuları had safhada olacaktır.Bölümde en dikkat çeken sahnelerden biride Polat'ın Hastanede okuduğu kitap 'Psikolojik Savaş'. Türkiye'nin ve Dünya'nın günümüzdeki dengelerin kurulmasındaki en önemli etken diyebiliriz bu kitap için.Artık her bölgede soğuk savaş mevcut ve 21.yy'da Ülkelerin ve tarafların birbirine üstünlük sağlayabilmesi için beyin stratejisini iyi kurgulaması lazım..

Vadi'nin bu bölümünde yine Muro'nun dengelerde ne kadar büyük etkisi olduğunu gördük.Büyük İskender'in yakalanmadan önce düzenlenmesini istediği protokol eylemi çok önemliydi gerçekten, Muro'nun bu eylemleri gerçekleştirmesi demek Ülke'nin çok büyük bir kaos içine gireceğinin göstergesidir.ayrıca Örgüt Başkanının Muro'yu aslında bu eylemleri gerçekleştirmesi için çağırması ve muhtemeldir ki İskender'in emriyle çağırmıştır, Derin Devlet ve Çetelerin Örgüt üzerindeki etkisinide göz önüne sermiş bulunmaktadır ve tabi İskender'in gücünün başka bir göstergesi..

Ve Final sahnesi..Polat Alemdar'ın neden bu kadar güçlü olduğunu düşmanlarının ona yaklaşmaktan neden korktuğunun cevabını verir gibiydi adeta.Devlet'in yetiştirdiği en önemli adamlardan biri Polat Alemdar ve aldığı eğitimi en iyi şekilde uyguluyor..sindirici, sabırlı ve anında analiz-strateji uygulama yeteneğine şahit olduk final sahnesinde..

Kurtlar Vadisi Pusu'nun Sezon finali bölümünde ve önümüzdeki bölümlerde bir çok yeni yapılanmalarla karşılaşacağız gibi görünüyor..Özellikle iyileşmesi beklenenlerden Deve Tuncay'ın da sağlığına kavuşması tekrardan herşeyi hatırlaması, Memati'nin de büyük olasılıkla Gamze ile barışıp yeniden hastaneye yatmaya karar vermesi, iyileşme sürecinin önümüzdeki bölüm olmasa bile önümüzdeki sezona girer girmez sağlığına kavuşması ve Polat'ın ekibinin artık tam hazır oluşu, İskender Büyük'ün de yine vereceği birçok hesaptan ve bilgiden sonra cezasının sezon finali bölümünde verilmesi, Vadi'nin Önümüzdeki Sezonda da amiyane tabirle yine fırtınalar estireceğinin ve istikrarını devam ettireceğinin göstergesidir..

























ABD’de insanlar, 24 dizisini bekliyorlar, ülke nereye gidecek diye. Dizi gelecekteki olayları önceden verdiği için prim yapıyor, hatta öyle ki, daha üç yıl önce Amerika’nın başına bir siyah başkanın geçeceğini anlatmıştı, Ocak 2009’da başlayacak yedinci sezondaysa bir kadın başkanla karşılaşacakmışız... Dünya, ABD’deki durumu, insanlığın bu ülkeye bakışını, yönetimde neler olduğunu 24’ten öğreniyorlar... Ya Türkiye... Pek çok kişinin yalnızca aksiyon dizisi diye tanımladığı Kurtlar Vadisi’nde de Türkiye gerçekleri var; İskender Büyük’ü tanımıyor musunuz; ya da her şeye bulaşan güçlü işadamlarını, ülkeyi oradan oraya savuranları, çoğu zaman yurtseverlerin umutsuz ve çaresiz hale gelişini... Şu sıralarda Mecliste kurulacak araştırma komisyonundan söz ediliyor, AKP’nin önerdiği, muhalefetin reddettiği komisyon... Aklıma, Vadi’deki komisyon geliyor, İskender Büyük’le ilgili bilgi toplamak için kurulan, ama aralarında kötüyle işbirliği yapanlar olduğu için ortalığın kan gölüne döndüğü toplantı... 24 dizisi Amerika’nın aynası, Kurtlar Vadisi de Türkiye’nin, ikisi de sert, ikisi de acımasız, ama ülke yönetimlerinin yumuşak ve şefkatli olduğunu kim söyledi, hele Büyük Ortadoğu Projesi de gündemdeyken...











Alanya Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen toplum hizmeti ödülü sahibini buldu. Ufuk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun 'Medya Okuryazarlığı Projesi' birincilik ödülüne layık görüldü.

Mehter ve Sema gösterilerinin gerçekleştirildiği törende konuşma yapan RTÜK Başkanı Zahid Akman, kendilerini ödüle layık görenlere teşekkür etti. RTÜK Başkanı Akman'ın ödülünü Lefkoşe Belediye Başkan Yardımcısı Celal Cin verdi.

Medya Okuryazarlığı Projesi'nin medyayı doğru okutan, yaşadığı çevreye duyarlı, ülkesinin sorunlarını bilerek medya mesajlarını akıl süzgecinden geçirebilen nesiller yetiştirmeyi amaçladığını kaydeden Akman, proje kapsamında ilköğretim okullarında medya okuryazarlığı dersleri verildiğini ifade etti. Toplantı sonununda Cihan muhabirinin sorularını cevaplayan Akman, özellikle televizyon yayınlarının gençler ve çocukları çok fazla etkilediğini aktardı. Akman, "Yapılan araştırmalara göre gençler en çok 'Kurtlar Vadisi' dizisindeki Polat Alemdar'ı örnek alıyor. Onun gibi olmak istiyor. Yayınların gençlerimiz üzerindeki etkisinin bilincindeyiz. Televizyonda yayınlanan bir kesit gerçek hayata dönüşebiliyor. Kişi kendine o rolü örnek alabiliyor." dedi.

Ekranlara sürekli sınırlamalar getirilerek ve yapılan yayınları sürekli denetleyerek televizyonun etkisinden korunmanın tek başına yeterli olmadığını anlatan Akman, yayını tüketen seyircinin belli bir bilince kavuşması gerektiğine işaret etti. Ailelere tavsiyelerde bulunan Akman, anne ve babaların medyadan gelen mesajların doğru ya da yanlış olduğunu algılayarak programları çocuklarına izletmesi gerektiğini aktardı. Çocuklarının seçtiği programlara ailelerin süzgeçten geçirmesi gerektiğini belirten Akman, televizyondan etkilenerek yetişen çocuklardan oluşan bir toplumdan korkulması gerektiğini vurguladı.




Türk Telekom Tokat İl Yöneticisi Hayrettin Öztaş, dün yayınlanan 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinden sonra 100 kişinin kendisini arayarak videofon talep ettiğini söyledi.

Türk Telekom tarafından hayata geçirilen sesli ve görüntülü haberleşmeyi sağlayan videofon, Tokat'ta da kullanılmaya başlandı. Videofon sistemiyle ilgili bilgiler veren Türk Telekom İl Yöneticisi Hayrettin Öztaş, sesli ve görüntülü haberleşme ile birlikte bu sistemle anlık mesajlaşma, e-mail, internet ortamında gezinti, TV izleme ve web kameralarına bağlanarak görüntü alma gibi çoklu ortam servislerinin tek bir cihaz üzerinden verilmesinin sağladığını kaydetti. Tüm vergiler dahil aylık 29 YTL'ye kampanya çerçevesinde 24 ay taahhüt alınarak cihazın temin edildiğini belirten Öztaş, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Öztaş, dün akşam bir televizyon kanalında yayınlanan 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinden sonra telefonlarının adeta kilitlendiğini ifade ederek, "100 kişi beni arayarak videofondan yararlanmak istediğini söyledi. Kurtlar Vadisi Pusu dizisi bu sisteme talebi artırdı" dedi.












Yapımcı-yönetmen Osman Sınav, Baba Evi, Hayat Bağları gibi sıcak dizilerden sonra nasıl Kurtlar Vadisi gibi sert diziler yapma tercihini anlattı. Sınav, asıl tercihinin ise insan hikayeleri anlatmak olduğunu söyledi.

Balçiçek Pamir'in HABERTURK'teki 'Söz Sende' programına konuk olan Osman Sınav, Süper Baba ile başlayan dizi serüveninde geldiği noktayı değerlendirdi.

Sınav, bir dönemin sevilen ve unutulmayan dizileri arasında yer alan Süper Baba, Hayat Bağları gibi sıcak, samimi insan ilişkilerinin yer aldığı dizilerle birlikte Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi ile devam eden daha sert yapıdaki dizilere yönelişini anlattı. Osman Sınav, "Aslında bu çok komik. Benim çok kişisel tercihim değil. Tamam bu tür şeyleri bana zorla yaptırmıyorlar. Ama ben Deli Yürek'i yaparken aynı zamanda Hayat Bağları'nı yaptım ve 5 yıl ilk üçteydi. Kurtlar Vadisi'ni yaparken de Ekmek Teknesi'ni yaptım. O da ilk sıralardaydı. Yani bunların yanında hep böyle daha soft ve sevgi içeren işler de var. Ülkenin bir yüzü var ki çok sert bir yüzü var ki özlediğimiz, kendi hayatımızla ilgili, çok sıcak ilişkilere dayalı, insan ve aile ilişkilerine dayalı başka bir kültürümüz var. Aslında benim kişisel tercihim diğerini yapmak yani insan hikayelerini, insan ilişkilerini. Gerçekten öyle ama bu bana yapışmış birşey" diye konuştu.

Devamı / Yorumlar

Bu bölümde yine Polat’ ın üstün zekası ile karşı karşıyaydık. Operasyon sırasında 2 dk. da tasarlayıp uygulamaya koyduğu fikirler işe yarıyor.Çok zekice. Bölümde en çok dikkatimi çeken Yıldız’ ın anlattıkları. Acaba İskenderin arkasındakiler kim? Ve Yıldızın şu sözüde “Seni seçenler İskenderide yok ettiler.Onu yok edip tünelin sonuna geldiğinde, tünelden çıkınca yine seni seçenlerin yanına çıkarsın” dedi ve kafalar bir soru işareti bıraktı.

Örgütte artık bağımsız çalışmıyor. Güçlü kimse onun yanındalar. Peki örgüt başkanının Muroya verdiği eylemler gerçekleşirmi? Muro pek gerçekleştirmekten yana değil.Ancak başkan üstüne giderse gerçekleştirebilir.Başkanlığın elinden gitmemesi için yapar bunları.Ama faturanın kendisine kesileceğini anladı.

Polatın okuduğu kitaba dikkat edenler odlumu peki. “ PSİKOLOJİK SAVAŞ” .Arkadaşlar bu kitabı okumanızı tavsiye ederim çünkü çok muhteşem bir kitap biraz içeriğinden ve kitab arkasındaki yazıdan bahsedelim.
Türkiye Psikolojik Harp Teşkilatı Kurucusunun Kaleminden
Psikolojik Savaş nedir? Küresel güçler, Devletler ve Örgütler psikolojik savaş yöntemini neden ve nasıl kullanır. Psikolojik Savaş hakkında bilmeniz gereken her şey bu kitapta
Son yıllarda en çok duyduğumuz tanımlardan birisidir “Psikolojik Savaş”. Ancak bu konuda derinlemesine ele alınmış, nasılı ve nedenleri araştırılmış bir eser bulunmuyordu. Elinizdeki bu kitap, tam zamanında bir çıkış yaparak, hem de uzmanından yazılıp kütüphanelerdeki yerini aldı.
Uzmanından diyorum, çünkü Dr. Tahir Tamer Kumkale, Türkiye’de Psikolojik Harp Teşkilâtını kuran 3 kişiden birisidir. Kurulduğu yıllarda büyük tartışmalar yaratan bu teşkilat şimdilerde kaldırıldı. Ama, dünyada birçok ülke bu yöntemi asla kaldırmadı, kaldırmayı dahi düşünmedi.
***
Ülkemizin büyük bir “Psikolojik Savaş” tehdidi altında olduğunu görüyoruz. Artık savaşlar; tank, top ve tüfekle yapılmıyor. Bu kitapta yeni savaş stratejisi olarak karşımıza çıkan “Psikolojik Savaş”ın hangi argümanlarla özellikle ülkemizi nasıl sardığını açık bir dille görüyoruz.

Türkiye’de psikolojik savaş alanında uygulanan stratejileri, ulusal ve uluslararası teknikler ışığında anlatarak kaleme alınan kitap, Türkiye’nin, dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yapılandırmaya çalışan küresel güçlerin doğrudan hedefi olduğunu ve çok yönlü psikolojik savaş tehdidi ile karşı karşıya bulunduğunu, ancak 24 ülkenin psikolojik savaş saldırısı altındaki Türkiye’nin bu saldırıları karşılayacak teşkilatının ne yazık ki kaldırıldığını ve insanlarımızın savunmasız bırakıldığını anlatarak özellikle son günlerde ülkemizde oluşturulmaya çalışılan etnik ayrımcılıkta, uygulanan ‘psikolojik savaş’ tekniklerinin ne kadar etkili olduğunu çarpıcı bilgilerle anlatıyor
Arkadaşlar kısaca, Küresel Güçler’in yayılmacı politikaları hakkında “ezber bozacak” bir kitap okuyacaksınız.

Ve İSKENDER sonunda Polatın elinde…

Peki Polat iskender’e ne yapacak.İskenderi aldı ama iskenderin bu bölümde yapacağı şeyler yarım kalacak. İskenderin o odada konuştuğu asker ve diğer adam ile birlikte protokolde düzenleyecekleri bir eylem vardı.

Ve bu bölümün eğlencesi Muro Muro….

Muro ve ekibi başkanlık basamaklarını tırmandı ve başkan oldu.Ancak başkanın verdiği eylemler yüzünden muro ne yapar. Muro ve ekibinin evde geçen olayları da çok muhteşem.Çeto nun bulgur ayıklaması gibi.Her bölüm de diziye renk katıyorlar.

Finale yaklaşırken yine senaristler izleyici meraklandırmaya başladı.Bakalım ileriki bölümlerde neler olacak….


‘İyi, güzel, doğru’: Çarşı!

Bir kayıp haberi aldık. Canımız sıkkın. Beşiktaş Çarşı’nın emektarı Alen’in ağzından duyduk bunu:
“Çarşı artık yok!”
Alen’e soruyor şimdi herkes: Neden?
Ben de dün Beşiktaş taraftarı hatırlı dostlar sağ olsun- Çarşı’nın liderlerinden Cem Yakışkan’a telefon ettim. O da sağ olsun, güvendi, anlattı. Bugün köşeyi, böyle bir kaybın ardından, bu kayba en derinden üzülenlerden birinin, Cem Yakışkan’ın söylediklerine bırakıyorum:
- Neden oldu, niçin oldu, polisiye roman ayrıntılarını sormayacağım. Nasılsınız?
- Üzgünüz tabii. 25-30 yıl emek vermişsin, bir anda bitiriyorsun. Bir anda bitirdik işte. Şimdi Birand, Barlas canlı yayına çağırıyor. Ama artık konuşmayacağız. Zaten yeterince malzeme olduk. Artık biraz susalım. Vaktiyle kendimizi yeterince ifade etmemize izin vermeyenler bugün arayıp haber yapmak istiyorlar. Köprüye çıkıp kendimizi atamayacağımıza göre böyle bir çözüm bulduk. Yani bir tür hepimiz birbirimizi çuvala koyduk attık gibi. Çarşı’nın çocukları öksüz mü kalır, Hasankeyf keyfine mi bakar, bilmiyorum artık.

Çarşı çan çalar
- Peki nasıl oldu bu iş?
- Kale, tabii biliyorsunuz, dışarıdan yıkılmaz. Biz de içeriden yıkıldık. Şimdi çocuklar geliyorlar. Çok çirkin şeyler bunlar. Televizyonlardan duyuyorlar tabii. ‘Abi, burada rant varmış’, yok efendim ‘Abi, tribünde çan çalınıyormuş’ diyenler.
- Ne çanı?
- Çarşı çan çalar. Ama bunu Alen’in Ermeniliğine bağlayanlar oldu. Alen şimdi mi Ermeni oldu? Alen, kırk yıldır Ermeni. Ama bunu bile problem edenler oldu. 15 yaşında çocuklar Çarşı poları giymeye başladı. Ama ne giydiğini bilmiyor mesela.
- Lümpenleşme mi bozdu Çarşı’yı yani?
- O poları giyen çocuklara soruyorsun Çarşı’nın A’sı ne diye? Anlatıyorsun işte, ‘Bu anarşizm demek’. Diyor ki ‘O ne?’ Anlatıyorsun işte, sol mol, bilmiyor. Çocuk dediğim de, yanlış anlaşılmasın, 30 yaşında adamlar da var. Tamam, Çarşı’da siyaset amaç değildi ama bizim sosyal bir tarafımız da vardı. Böyle yeni bir gençlik de var biliyorsun, ‘Kurtlar Vadisi’ filan... Neyse ben söylemeyeyim gerisini artık.

‘Çarşı’ başka bir şey
- Şimdi başka bir hayat kuracaksınız herhalde Çarşı’dan sonra.
- Benim kurşun yaram var, bıçak yaram var. Ama bizi kalemleriyle vurdular. ‘Satılmış Çarşı’ diye yazdılar. O tribün benim başıma yıkıldı. Bağırıyoruz muhalif oluyoruz; bağırmıyoruz iktidarın adamı oluyoruz. Halbuki başka bir şey Çarşı. Mesela gecenin ikisinde polis arar beni. Beşiktaşlı çocuklar Barbaros’ta olay çıkardı diye. Çoluğumuzu çocuğumuzu bırakıp gideriz. Böyle bir sorumluluğumuz var çünkü. Ayhan’ın kapısı çalınır, çocuğun biri parasız kalmış, diyelim ki Ankara’ya dönemiyor. Sabaha karşı onu yolcu eder. Böyle bir şeydi ama son olanlarla başa çıkamadık. Böyle oldu.
- Üzüldük biz de. Ama belki ‘Yeni Çarşı’ ya da başka bir isimle, acaba yeniden?..
- Yok olmaz öyle de... Neyse... Bakalım... Su akar yolunu bulur diyelim şimdilik.
Cem Yakışkan’la konuşmamız böyle işte. Kurtlar Vadisi, çan meselesi, vurdulu kırdılı yeniyetmeler...
Türkiye’de canımızı ne sıkıyorsa bugün Çarşı’yı da onlar bitirdi demek ki. Şerif Mardin ‘iyi, güzel, doğru’ üzerine konuşmuştu geçtiğimiz günlerde. Sanırım bir kez daha ‘iyi, güzel, doğru’ kaybetti böylece. Çarşı, giderek derinleşen Kurtlar Vadisi’ne yenildi.
Çarşı’nın güzel abileri kafa tokuşturan yeniyetme mafya özentisi çocuklara kaybetti bu oyunu. Yazık. Ne diyeyim? Geriye güzel hatıralar kalsın. Biz Çarşı’nın en çok A’sını sevmiştik! Çarşı’dan bize o güzel A’nın güzel hatıraları kalsın. Sevenlerinin başı sağ olsun!


Nazım'ın Polat'a silah doğrulttu doğrultmasına ama işler hiç de İskender Büyük'ün istediği gibi gelişmedi.

Polat, İskender'in izini bulduğu ve malikasini bastığı sırada İskender Büyük çoktan sırra kadem basmış ve kaldığı mekandan operasyonu kameralar yardımıyla izliyordu.

Büyük İskender'İn bu küçük kamera oyununu Polat boş çevirmedi ve Aldulhey'e verdiği talimatla İskender'in tüm oyununu bozup adamı Nazım'ı ele geçirdi.

Nazım, Polat Alemdar'ın emriyle İskender'e görüntülü telefon ile ulaşıp operasyonun başarıyla bittiğinin müjdesini verdi. Ama işler hiçde öyle değildi.

İskender azılı düşmanı Polat'ı ayağına çağırdığında büyük pusu ortaya çıktı. İskender'in Nazım'ı, aldığı emirle Polat'ın kafasına sıkmı ama nafile silah boştu.

Böylece İskender Büyük bu küçük kamera oyunu ile Polat Alemdar'ın büyük pusu'sunun içinde buluverdi kendini.




Kurtlar Vadisi Pusu' nun Son Bölümünde Kovalamacanın Artık Bittiğini Gördük... Peki Büyük Finalde Bizleri Neler Bekliyor? Tahminleriniz ve Senaryolarınızı İçin TIKLAYIN

LK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : AB
29 MAYIS 2008 PERŞEMBE

NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 14,50 36,70
2 FINLANDIYA-TURKIYE [NET] TRT1 9,00 22,00
3 ANNEM [NET] KAND 8,10 23,20
4 KAVAK YELLERI [NET] KAND 7,20 19,90
5 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 5,60 15,40
6 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 4,50 20,00
7 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 3,80 17,40
8 TEK TURKIYE [NET] STV 3,70 10,80
9 MACIN ARDINDAN. TRT1 3,30 10,40
10 SINAN CETIN''LE FENOMEN [NET] STAR 3,20 9,00


İLK 100 PROGRAM / HEDEF KITLE : TOTAL
29 MAYIS 2008 PERŞEMBE

NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 14,60 37,70
2 TEK TURKIYE [NET] STV 7,50 21,60
3 FINLANDIYA-TURKIYE [NET] TRT1 7,30 18,40
4 ANNEM [NET] KAND 6,70 19,70
5 KAVAK YELLERI [NET] KAND 6,40 17,50
6 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 4,40 12,00
7 BEZ BEBEK [NET] FOX 3,90 9,90
8 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 3,80 18,20
9 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 3,70 18,40
10 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 3,10 15,10









Allah'sız Müslümanlık


Gerileme Sürecinde İslam'ı Yaşama Sorunu

Ömer Lütfi Mete

Profil Yayıncılık
Ömer Lütfi Mete'den "Müslüman Kimdir?", "İslam Nasıl Yaşanır?" Gibi Soruları Analiz Eden Ve Büyük Tartışma Yaratacak Bir Kitap

"Allah'sız Müslümanlık" deyimi ile ne anlatılıyor?

Bu soruyu bir cümlede ifade etmek gerekirse, "Güçlü ve etkin bir iletişim çabası sergileyerek Allah ile beraberlik kuramayan İslami yaşayış biçimi" derim...

Müslümanlık, kişi için huzur ve mutluluk sağlayan bir tercih değil de, "Ürkütücü bir Tanrı'nın koyduğu külfetler bütünü" şeklinde yaşanırsa bu, gerçek bir dinin hedefleyebileceği durum olamaz.

Öyle inanıyorum ki, çağımızda Müslüman kimliğini önemseyen her insan, yaşadığı çelişkileri özgürce sorgulayıp tartışabilse benimkilere benzer sonuçlara ulaşacaktır.

KİTAP HAKKINDA BİLGİ İÇİN VE SATIN ALMAK İÇİN RESME TIKLAYIN

Kurtlar Vadisi Pusunun 40.bölümünde Polat Alemdar İskender Büyükü yakalamak için çok değişik bir taktik uyguladı.Ancak kafalarda soru işaretleri kaldı.


İskender'in evini Yıldız'dan öğrenen Polat Alemdar, eve baskın yaptığı sırada kameralardan olan bitenin dışarıdan izlendiğini fark etti. İnci ve çocuğunu ateşin ortasında bırakan İskender Büyük, Polat'ın baskınını başka bir yerden kameralar aracılığıyla izlerken İstihbaratçı Vural ve adamlarının ona yardım ettiğinden habersizdi. Nazım, Polat'ı alıp İskender'e götürmek için adamlarıyla villaya geldi ama tuzağa düşmüşlerdi. Polat Alemdar, Abdülhey'in kameraları sabitlemesiyle İskender Büyük'ü teknoloji ile kandırdı. Polat'ın adamları Nazım dışındaki İskender'in tüm adamlarını öldürdü. Nazım'ın silahındaki mermileri boşaltan Polat, onun kendisini yakaladığı süsü verdi ve İskender Büyük'ün saklandığı mekana gitti. İskender, Polat'ın zeki planıyla kıs kıvrak yakalandı.

Ancak, tüm bu olup bitenler izleyicilerin kafasında bazı soru işaretleri de bıraktı. İskender'e çok bağlı olan Nazım'ın nasıl böyle bir ihanetin içinde yer aldığı sorgulandı. Nazım, nasıl oldu da hiç direnmeden İskender Büyük'e gözü kapalı ihanet edebilmişti?

DEVAMI / YORUMLAR



Memati ile Bütünleşen Öldümde Uyandım Adlı Türkü' nün 2. Versiyonu Sizler İçin Hazır...

İndirmek İçin Tıklayın



Kurtlar Vadisi Pusu 40. Bölüm Sitemize Eklendi...

40. Bölüm Download İçin TIKLAYIN

Yapımcı-yönetmen Osman Sınav, neden Kurtlar Vadisi dizisini hiçbir hak iddia etmeden bıraktığını açıkladı.


Balçiçek Pamir’in HABERTURK’te yayınlanan Söz Sende programına konuk olan Osman Sınav, herkesin çok merak ettiği "Kurtlar Vadisi’ni neden ve bir bedel almadan bıraktınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Öyle olması gerekiyordu o zaman. Başka projeler yapmak istedim ve benim için belli bir doygunluğa gelmişti, arkadaşlarıma devrettim. Burada komple teorisi olacak bir şey yok. Her şey göründüğü gibi gayet normal ve doğal. Ben sinemacıyım ve işime devam ediyorum. Yeni projeler yapıyorum, yeni işler yapmaya da devam edeceğim. Benim işim bu."

Yeni proje gençler için


Osman Sınav, yeni projeleri arasında bir gençlik hikayesi olduğunu söyleyerek, "Dolu dizgin bir gençlik hikayesi. İçinde kavga, gürültü, mafya vs. olmayan bir hikaye. Gençlikle mafyayı hiç yan yana getirmek istemem...Türkiye’nin nüfusunun yüzde 40’ı 18 yaşın altında, genç bir ülkeyiz. Avrupa’nın en genç ülkesiyiz. Onun için böyle bir gençlik hikayesi yapmak istedim. Senaryosu hazırlanıyor" dedi.


Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin sevilen karakteri Muro, Hacı Murat’tan vazgeçmiyor.


Bu akşam yayınlanacak yeni bölümde örgüt başkanının ölümüyle birlikte Muro’yu yeni sürprizler bekliyor. Tüm bu gelişmelerin arasında Çeto ve Yıldırım’dan vazgeçmeyen Muro’nun vazgeçmediği diğer şey ise Hacı Murat’ı. Muro, Çeto ve Yıldırım’la yine Hacı Murat’a doluşuyor.

İşte o sahneden ilk fotoğraflar…


Kötü ve acımasız karakterler, dramatik kurgunun vazgeçilmez öğeleridir. Kötüyü oynamak ise zor ve zahmetlidir. Zira insanlara iki tür duyguyu yaşatmak zordur. Birincisi güldürmek, ikincisi de nefret ettirmek. Kötü karakterler aslında dramaların "asist kralları" dır. Zira bir film, oyun ya da dizide kötü karakterler ne denli inandırıcı olursa, iyi karakterlerin doğruluğu, iyiliği ya da kahramanlığı o denli öne çıkar. Yani kötülük, aslında iyiliğin göze daha fazla batmasını sağlayan bir kontür çizgisi, bir gölge efektidir. İşte bu nedenle yerli dizilerin gizli kahramanları kötülerdir. Onlar ne kadar iyiyse, dizinin dramatik kurgusu o denli güçlenir ve inandırıcılık katsayısı da o oranda artar. Peki yerli diziler arasında kötü karakterlerin en kötüsü, yani bir başka deyişle "oyuncuların en iyisi" kim? Ben listeyi alfabetik sırayla aşağıya çıkarıyorum. Gerçek sıralamayı ise size bırakıyorum.

Narkoterör - Mehdi (Atilla Olgaç),Yaprak Dökümü - Ferhunde (Deniz Çakır),Genco - Cüneyt (Enis Arıkan),Annem - İbrahim (Erdal Bilingen),Yaprak Dökümü - Kaynana Cevriye (Güler Ökten),Menekşe ile Halil - Mustafa (Hasan Küçükçetin),Gazi - İlter (İştar Göksever),Elveda Rumeli - Dimitri (Luran Ahmeti),Kurtlar Vadisi - İskender Büyük (Musa Uzunlar),Elveda Rumeli - Abdül (Recep Özgür Dereli),Köprü - Ali Maruf (Tolga Evren),Parmaklıklar Ardında - Gülten (Zehra Alptürk)...

Devamı / Yorumlar

Bugün internet ortamının tanınmış Haber sitesi olan sonsayfa.com Makay53 arkadaşımız tarafından yüklenen 40.Bölüm fragmanını Kurtlar Vadisi Pusu haberinde kullanmıştır.

Videonun kullanıldığı haber için tıklayınız




KurtlarVadisiTeror.org Olarak Basladıgımız Yayın Hayatımıza Kurtlar Vadisi Terör'ün Kaldırılması Sonucu KurtlarVadisi-Pusu.com Olarak Devam Etmiştik.Bazı Nedenlerden Dolayı KurtlarVadisi-Pusu.net ve KurtlarVadisi-Pusu.org Adı Altında Yeniden Sitemizi Acarak Kısa Zamanda 14000 Üye'ye Ulaştık.Ve Her Geçen Gün Büyümeye Devam Ediyoruz.

Saygılar

Site Yönetimi






Fragman'dada Gördüğümüz Gibi Memati Bulut'un Kalbine Bıçak Saplıyor.Daha Sonrada Yukardaki Resimde Gördüğümüz Üzere Uyudan Kalkmış Görüntüsü Var.

Bizce Memati Rüya Görüyor..

Yani Senaristler Fragmanlarla Her Zaman Olduğu Gibi Yine Bizi Ters Köşeye Yatırmaya Çalışıyor..

Tıpkı Abdülheyin Hakanı Arabada Boğazladığı Gibi..

Biz KurlarVadisi-Pusu.org(net) ekibi Olarak Memati'nin Hayal Gördüğünü Düşünüyoruz.Eğer Siz Aksini Düşünüyorsanız veya Bizimle Hemfikir iseniz Aşağıdaki Linke Tıklayıp Yorumunuzu Yapabilirsiniz.

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN






Evet Arkadaşlar,Yukardaki Resimde Gördüğünüz Gibi Polat ve Nazım Dışında İçeri 4 Kişi Daha Giriyor.Bu Adamlar Bizim Ekip Olabilir mi ?

Olabilir.
Çünkü,Maskelilerden Biri (En Soldaki)Göbekli Erhan'a Çok Benziyor.



Üsteki Resim'dede Operasyon'a Gidiyorlar.Çok Büyük İhtimalle İskender'e Gidiyorlar.

Diyelim ki Nazım Polat'ı Ele Geçirdi.

1-) Ekip'in Kolay Kolay Polat'ın Peşini Bırakmayacağı Kesin Gibi Bir şey
2-)Polat Kurtlar Vadisi Pusu Serisinde Bol Bol Pusu'ya Düştü Ama Yakalanmadı.Burdada Yakalanacağını Sanmıyorum.
3-)Fragmanı Dikkat Ettiyseniz Polat Çok Soğukkanlı,Sanki Kafasında Bişey Planlıyormuş Gibi..



Buda O Sahne Yüz İfadesinden Belli Oluyor Sanırım.
Evet Arkadaslar Soruyu Tekrar Soruyorum.

Polat ve Nazım'la Beraber İçeri Girenler Bizim Ekip Olabilir mi ?

Buyrun Tartışalım.



TBMM Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu'nda AKP ve CHP'li üyeler arasında "Molla" tartışması yaşandı.

Uyuşturucu Başta Olmak Üzere Madde Bağımlılığı ve Kaçakçılığı Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Necdet Ünüvar Başkanlığında toplanarak uzmanları dinlemeye devam etti. Komisyon bugünkü toplantısında Televizyon Yapımcıları Derneği Başkanı Nuri Çolakoğlu'nu dinledi. Komisyon, uyuşturucu ile mücadelede televizyonlarda "neler yapılabilir" konuları ve görüşleri tartışıldı.

Edinilen bilgilere göre; AKP ve CHP'li üyeler arasında zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı toplantıya "molla" tartışması damgasını vurdu.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, uyuşturucu ile mücadelede Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerekli mücadeleyi göstermediği eleştirilerini getirdi.

Ersin, "Bu konuda bütün yük polisin sırtında. Uyuşturucu kaçakçılığı en fazla çocukları etkiliyor. MEB, Sağlık Bakanlığı ve Kadın ve çocuktan sorumlu Devlet Bakanlığı bu konuda gerekli çabayı göstermiyor" eleştirilerini getirdi.

Ersin, uyuşturucu ile mücadelede polisin yeterli olmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Kadın ve Çocuktan sorumlu Devlet Bakanlığının da adımlar atması gerektiğini savundu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda çalışmadığı suçlamasını getiren CHP'li Ersin, "Ancak, Bakan uyuşturucu ile uğraşma yerine, "bakanlığı nasıl mollalaştırırım' hesapları yapıyor" sözlerine AKP'li üyelerden de aynı sertlikte tepki geldi. AKP Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Siz 12 Eylül öncesindeki MEB Bakanınıza Mustafa Necdet Uğur, bir de intihar eden (Hikmet Uluğbay) bakanınıza bakın. Şimdi biz de kalkıp onların yaptıklarını mı anlatalım" diye karşılık verdi.

AKP'li üyeler Ersin'e, "Burası muhalefet yapılacak yer değil, ille de muhalefet yapacaksan git Genel Kurul'da yap" sözleri üzerine, Ersin, "Uyuşturucu 5-6 yıldır çocukları yoğun bir şekilde etkiliyor. Çocukları korumak ve kollamak MEB'in sorumluluğu altında" dediği öğrenildi.


-MEMATİ NE HALE GELDİ?-


Bu arada CHP'li Ersin ile MHP'li Hasan Özdemir, uyuşturucu kullananları aşağılayıcı programların gençler üzerinde caydırıcı bir rol oynayacağı görüşlerini dile getirerek, ailelerin de bu konuda eğitilmesi gerektiği görüşlerini savundular.

CHP'li Canan Arıtman da, bazı televizyon dizilerinin özendirici olduğunu belirtmesi üzerine MHP'li Özdemir'in, Kurtlar Vadisi dizisi oyuncularından "Memati" karakterinin örnek göstererek, "Televizyonlarda bu tür uyuşturucu kullananları aşağılayan programların caydırıcı olabilir. Gördünüz mü Memati uyuşturucu kullandıktan sonra ne hale geldi ve herkesi üzdü" dediği ifade edildi.


Şu günlerde pek çok yerde Memati rolü ile Kurtlar Vadisi’nin vazgeçilmezi olan Gürkan Uygun‘un yer aldığı bir sahnede arabadan yükselen şarkı konuşuluyor.


Ömer Lütfü Mete‘nin yazdığı ve Gökhan Kırdar’ın bestelediği “Bu Şehir Girdap Gülüm” isimli şarkın sözleri şöyle;

Bu şehir girdap gülüm
Girdapta mehtap gülüm
Bu şehir girdap gülüm
Girdapta mehtap gülüm

Feleğin bir suyu var
Su değil kezzap güzlüm
Feleğin bir suyu var
Su değil kezzap güzlüm

Yezidin harcı zulüm
Yiğidin burcu ölüm
Yezidin harcı zulüm
Yiğidin burcu ölüm

Feleğe dayandım gülüm
Öldüm de uyandım gülüm
Feleğe dayandım gülüm
Öldüm de uyandım gülüm




Öyle bir dolandırıcılık ki, Polat Alemdar bile alet oldu. Bakın nasıl dolandırdılar?

Nokia’nın piyasaya sürmediği bir telefonu 'İşte Nokia 8700 bu, pusulası ve 3 kamerası var. Polat Alemdar da bunu kullanıyor' diye satan dolandırıcılar yakalandı.

Nokia'nın Türkiye temsilcisi avukat Murat Turan, polise firmasının piyasaya sürmediği bir telefonun Doğubank'ta 'Nokai'nın 8700 modeli çıktı' diye satıldığını ihbar etti.

Harekete geçen ekipler, Eminönü Doğubank İşhanı'na düzenledikleri operasyonda 350 adet taklit ve faturasız cep telefonu ele geçirdi. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda zanlıların sorgusunda olayla ilgili traji komik detaylar ortaya çıktı.

POLAT BUNU KULLANIYOR

Dolandırıcıların Nokia'nın üretmediği bir cep telefonunun üzerine 3 ayrı kamera ve bir adet pusula koyarak "İşte teknolojide son nokta bu, 8700 numaralı Nokia telefonu" diye sattıkları öğrenildi.

Doğubank'ta bir grup esnafın pazarlama stratejileri de dikkat çekti. Zanlılar müşteri çekmek için vatandaşa "Bu telefon Kurtlar Vadisi Dizisi'nde rol alan Polat Alemdar'ın kullandığı telefon. Her türlü teknolojiye sahip" dedikleri öğrenildi.

TURiSTLERDEN SATIN ALDIK

Emniyetteki ifadelere veren zanlıların kendilerini savunma yöntemleri de bir hayli ilginçti.

Dolandırıcılar henüz piyasaya sürülmemiş telefonları yurt dışından İstanbul'a gezmeye gelen turistlerden 80 dolara satın aldıklarını söyledi.

Doğubank esnafı Cuma A, Necati Ç, Aykut B, Hakan K, Yaşar F ve Abdullah D. nitelikli dolandırıcılıktan adliyeye sevk edildi.




28 Mayıs 2008 Çarşamba 12:37

Kurtlar Vadisi'nde nefesler kesilecek. Polat bir kez daha pusuya mı düşecek? Asıl sürprizi Memati Bulut'a yapıyor.
Kurtlar Vadisi Pusu'nun 40. bölümü dizi fanatiklerini heyecanlandıracak. Dizinin final sahnesinde Polat namlunun ucunda kalıyor.

İskender'i katip eden Polat amacına ulaşıyor ama pusunun içine mi düşecek?

Dizi izleyicilerinin internet forumlarından yaptıkları yorumlara göre İskender'in çevresindeki kar maskeliler Polat'ın adamları.

Asıl tuzağa düşecek olan İskender. Tahminler bu yönde. Yine şok bir sahne daha var. O da Gamze ve Bulut arasındaki ilişkiyi öğrenen Memati'nin tepkisi..


Memati bıçağı Bulut'un göğsüne saplıyor. Bulut'un yaşayıp yaşamayacağı merak ediliyor.

Örgüt başkanının ölümüyle birlikte Muro’yu neler bekliyor?
Muro’nun örgütle ilişkisi hangi sürprizlere gebe?

İskender'e bu sefer oldukça yaklaşan Polat Alemdar, bir kez daha mı pusuya düşecek? Bütün bunlar 40. bölümde cevabını arıyor.




;;