Kurtlar Vadisi Pusu’nun 13 Mart 2008 Perşembe akşamı yayınlanan 30. bölümünün hemen ardından, tüm Kurtlar Vadisi izleyicileri tek bir soruya kilitlendi: Memati yaşayacak mı?


Kurtlar Vadisi Pusu’nun nefesleri kesen 30. bölümünde, Polat Alemdar’ın ihtiyarlar heyetinin teklifini kabul ederek ateşi yakmasının ardından, Büyük İskender, Memati’yi kaçırmıştı.
Polat’tan Memati’ye karşılık Kırmızı kitabı isteyen Büyük İskender, kendisini şok edecek bir cevapla karşılaşmıştı. Polat Alemdar, Memati’ye hakkını helal etmiş, ve kendi deyişiyle “Memati’yi vermiş”ti.

Bu vedalaşmanın ardından Hakan’ın Memati’nin kafasına silah dayamasıyla nefesler tutuldu. Hakan o kurşunu sıkacak mıydı? Vadi’nin vazgeçilmez karakteri Memati, öldürülecek miydi?

Kurtlar Vadisi Pusu izleyicileri, bu soruların yanıtını, 20 Mart Perşembe akşamı yayınlanması planlanan 31. bölümde bulmayı bekliyordu. Ancak dizinin 31. bölümü, 20 Mart Perşembe gecesi yayına giremedi.

RTÜK’ün eski bölümlere verdiği ceza nedeniyle 31. bölümün yeniden revizyona girmesi gereği doğmuş ve Kurtlar Vadisi Pusu, Memati’nin akıbetini merakla bekleyen izleyicileriyle buluşamamıştı. İzleyiciler Memati’ye ne olacağını öğrenmek için bir hafta daha beklemek durumunda kaldılar. Şimdi tüm gözler, 27 Mart Perşembe akşamı yayınlanacak 31. bölüme çevrildi…

13 Mart’tan itibaren, başta Pana Film Forum’da olmak üzere internette tüm forumlarda aynı konu tartışılıyor: Memati’ye ne olacak? Kurtlar Vadisi resmi internet sitesinde yapılan “Memati yaşayacak mı?” anketinde yaklaşık 360 bin kişi oy kullandı. Oy verenlerin %78’i Memati’nin yaşaması yönünde tercih belirtti. Forumdaki “Memati ölecek mi” başlıklı konuya 13 Mart’tan bu yana yaklaşık 2500 mesaj geldi.

Sadece izleyiciler değil, köşe yazarları da Memati’nin akıbeti hakkında duyduklarını, görüşlerini Kurtlar Vadisi fanatikleriyle paylaşma yarışına girdiler. Posta gazetesi televizyon yazarı Mesut Yar, 22 Mart tarihli köşe yazısında kuaförünün Kurtlar Vadisi Pusu’nun tekrarı isyanına yer verdi. Yine aynı gün Halka ve Olaylara Tercüman gazetesi köşe yazarı Tuna Serim, “Kurtlar Vadisi’nde Polat ve Memati’nin helalleşmesi Türkiye’yi tetikte bekletiyor” diyerek, meraklı izleyicilerin hislerine tercüman oldu.

Son olarak Memet Güler, Vatan Gazetesi’ndeki köşe yazısında “Merak etmeyin Memati ölmeyecek!” iddiasını ortaya atarak, tartışmaları iyice alevlendirdi.

Şimdi nefesler tutuldu, tüm vadi hayranları 27 Mart Perşembe akşamı yayınlanacak 31. bölümü ve o sorunun cevabını bekliyor: Memati ölecek mi, yaşayacak mı?

0 Comments:

Post a Comment