On gün önce, Türk Protestanlar Birliği, Show TV’de yayınlanan "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisiyle ilgili RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir şikayette bulundu.

Şikayet dilekçesinde, dizinin 8 ve 15 Kasım 2007 tarihli bölümlerinde, Türkiye’de misyonerlerin organ ticareti, mafya ve fuhuşla bağlantılıymış gibi sunulup hedef gösterildiği iddia ediliyordu. Malatya Katliamı’nın da anlatıldığı ve provokasyonlara karşı önlem alınması istenen dilekçenin üzerinden 1 hafta geçtikten sonra İzmir’de bir rahip bıçaklandı. Uyarıyı Protestanlar yapmıştı ama 19 yaşında bir genç, Katolik rahibe saldırdı. İlk ifadesinde ise "Kurtlar Vadisi’nden etkilendim" dedi. İzmir’deki Katolik rahip olayı, sıradan cemaat üyelerinin başına gelen saldırı ve tehditler dışında, son 2 yıl içinde Türkiye’de Hıristiyan din adamlarına yönelik gerçekleşen 4. saldırıydı.

SON SALDIRI Meryemana Kilisesi Rahibi Adriano Franchini (65)

TARİH 16 Aralık 2007

YER İzmir

Balıkesirli Ramazan Bay (19), İzmir Bayraklı’daki Saint Antoine Kilisesi’nde pazar ayinini yöneten Rahip Franchini’ye bıçakla saldırdı. Karnından tek bıçak darbesiyle yaralanan Rahip, hastanede gördüğü tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlattı. Sabıkası olmadığı anlaşılan Bay, ilk ifadesinde "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinden etkilendiğini söyledi. 3 kardeşin en büyüğü olan ve 9 yaşında annesini kaybeden Bay’ın babası, "Buraya gelip gitti, nereye gittiğini nerede çalıştığını bilmiyorum. Üç senedir gelmiyordu" dedi. Köyün muhtarı da "Biz onu iyi bir çocuk olarak bilirdik. İnşaatlarda çalışıyordu. Nasıl bu işlere karıştı anlayamadım."



0 Comments:

Post a Comment