Pendik Devlet Hastanesi'nin bir polikliniğinde güvenlik görevlisi olan Hasan Yeşilyurt'un doktorların mühür ve kaşelerini kullanarak silah ruhsatı için gerekli "Doktor Heyeti Raporu" hazırladığı belirlendi. Yeşilyurt, sadece insanlara yardım ettiğini ve karşılığında para almadığını iddia ederken, polis hazır bekleyen 43 heyet raporunu ele geçirdi.

Taşıma ve bulundurma silah ruhsatı, av tüfeği tezkeresi ve işyeri açma ruhsatı için gerekli heyet raporlarını hazırlayan Hasan Yeşilyurt Pendik Asayiş Büro Ekipleri tarafından yakalandı. Pendik Devlet Hastanesi'nin İstasyon Polikliniği'nde güvenlik görevlisi olarak görev yapan Yeşilyurt'un özellikle silah ruhsatı almak için gelen insanlarla irtibata geçtiği belirlendi.

Heyet raporu için gerekli 7 doktorun onaylanmış kaşe ve mühürlerini kullanarak heyet raporu düzenleyen Hasan Yeşilyurt, ihbar üzerine Pendik Asayiş Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ruhsat almak isteyenlere sadece yardım ettiğini ve para almadığını ileri süren Yeşilyurt'un işyerindeki aramada bir de ruhsatsız silah bulundu.

Bilgisayarına da polis tarafından el konulan Yeşilyurt'un, Kurtlar Vadisi'nde Polat Alemdar rolünü canlandıran Necati Şaşmaz'a da silah ruhsatı alması için sahte rapor haz ırladığı iddia edildi..

kaynak: internethaber

0 Comments:

Post a Comment