Ankara'yı karıştıran Osman Paksüt öyle eğitimlerden geçmişki, dizi kahramanı Polat Alemdar yanında çırak kaldı
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt meğer neymiş de bizlerin haberi yokmuş. Takip konusunda özel eğitimli çıkan Paksüt dikkatiyle polis dinleme aracını deşifre etti.

Emniyet gizli izleme operasyonun, Paksüt için değil, aynı yerde bulunan Papermoon Restorandaki bir toplantı için yapıldığını savundu. Ancak eski milletvekili Turhan Çömez’in de aynı yerde bulunması, Ergenekon bağlantılarını da gündeme getirdi.

PAKSÜT TAKİP KAÇMA VE KURTULMA KONULARINDA ÖZEL EĞİTİMLİ

Ancak bazı çevrelerce Ergenekon operasyonu ile bağlantı kurulan eski milletvekili Turhan Çömez’in de aynı yerde bulunması farklı şüpheleri de arttırdı. Bu arada Irak’ta Büyükelçilik yapan ve ‘’Takip-tarassut, kaçma ve kurtulma’’ konularında özel eğitimli bulunan eski Büyükelçi Osman Paksüt’ün, araç içindeki ağır cihazlardan dolayı, arka tekerleklerinin inik ve asfalta yapışmış vaziyette olmasından şüphelenmesi ile olayın ortaya çıktığı bildirildi.

ARKADAN GELEN ARAÇTAN ŞÜPHELENDİ
Dün saat 12.30 civarında meydana gelen olayda Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, öğle yemeği için Çankaya’da bulunan mahkeme binasından çıkıp, makam aracı ile Kavaklıdere semtindeki Tenis Kulübüne gitmek üzere yola çıktı. Yolda ise arkadan gelen siyah renkli, arka camları filmle kaplı ve içi gözükmeyen bir araçtan kuşkulandı. Bağdat’ta görev yaptığı için bu tür konulara hassas olan Paksüt, aracın arka tekerleklerinin de asfalta çok yapışık olmasından şüphelendi. Bu nedenle aracın arka bölümünde ağırlık olduğunu fark etti.
POLİS YARDIM ETMEDİ
Paksüt’ün aracı Tenis klübü önünde durunca Doblo marka araç da arkasında parketti. Paksüt aracın yanına giderek, neden kendisini takip ettiklerini sordu ve dinleme cihazı olup olmadığını görmek için arka kapının açılmasını istedi. Kulüp önündeki trafik polisinden de yardım istedi. Ancak trafik polisi, aracın polise ait olduğunu, arka bölümü açtırma yetkisinin de bulunmadığını söyledi. Bu sırada ancak araçtaki iki kişi ‘’Sizi takip etmiyoruz’’ diyerek hızla olay yerinden uzaklaştı.
EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ARADI
Bunun üzerine aracın plakasını alan Paksüt, Ankara Emniyet Müdürü Ercümet Yılmaz’ı arayarak durumu anlattı. Olay yerine gelen Yılmaz aracın Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlar Daire Başkanlığına ait olduğunu ve başka bir konuyla ilgili bölgede bulunduğunu söyledi. Organize Suçlar Daire Başkanı Ahmet Pek de konunun Paksüt ile ilgisi bulunmadığını bildirdi. Organize suçların Tenis Klübünün hemen karşısında bulunan Papermoon restorandaki yemekli bir toplantıyı izlediği bildirildi.
TURHAN ÇÖMEZ FAKTÖRÜ Polisin izleme konusunun Paksüt ile ilgisi olmadığını açıklamasına rağmen, Kavaklıdere Tenis Kulübünde olay sırasında AK Parti'den ihraç edilen Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez’in de bulunduğu bildirildi. Bazı çevreler tarafından Ergenekon operasyonu ile ilişkilendirilen Çömez’in de, bu izleme ile bağlantılı olabileceği öne sürülüyor. Olay sırasında Tenis kulübünde ayrıca Yargıtay’ın bazı daire başkanları da bulunuyordu.

YANIK OTO
Kaçakçılık Organize suçlar Daire Başkanlığına ait siyah doblo marka aracın deşifre olması üzerine, bu aracın emniyet parkına çekildiği ve ‘’Yanık oto’’ diye nitelenerek bir süre operasyonlarda kullanılmayacağı öğrenildi. Emniyet teknik takipte kullanılan araçların deşifre olması halinde arabada renk başta olmak üzere çeşitli değişiklikler yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık Organize suçlar daire başkanlığında bulunan izleme ve dinlemeye yönelik bu araçlar, içlerindeki cihazlar aracılığı ile hedefe 300 metre uzaklıktan, konuşmaları izleyip kayda alabiliyor

İnternethaber

0 Comments:

Post a Comment