KURTLAR VADİSİ İÇİN VİCDANIM RAHAT
Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Pars Kiraz Operasyonu dönemlerinde hiç eleştiri aldınız mı?
Hayır, hiçbir şekilde eleştiri almadım. Kaldı ki Türkiye’nin gündemini sorgulayan işler daha önce Türkiye’de yapılmıyordu. Bunlar bir ilk. Her zaman da yaptığım işlerin arkasındayım.
Yaptığınız dizilerdeki kahramanları örnek alan gençler geçtiğimiz senelerde sokaklarda onlar gibi dolaşıp, racon kesip hatta ve hatta adam yaralamıştı. Olayların bu noktaya gelmesinden dolayı pişmanlık duydunuz mu?
Asla pişmanlık duymadım. Sanki bunlardan dolayı bir sürü insan kötü alışkanlıklar kazanmış, adam öldürmüş gibi konuşuldu. O gündem suni bir gündemdi ve arkasına hiç bakılmadan, ne sosyolojik, ne psikolojik bir gerekçeye dayanmayan tamamen dedikodu tarzında yapı** bir tartışmaydı. Biz bu işi yaparken toplumun gençlerin örnek alacağı karakterler yaratmaya çalışıyoruz. Bu rol model de taklit edilsin, beğenilsin istiyoruz. O yüzden de hiç pişman değilim. Bence birçok genç bu modeller sayesinde kendi kültürüne daha çok yaklaştı. Tabii ki insanların arasında psikopatlar da olacaktır. Yani onun zaten ruhunda psikopatlık olduğu için diziye bakıp ‘Böyle daha artistik oluyormuş’ diyorsa zaten o kişinin tedavi edilmesi gerek. Onların yüzünden de vicdan azabı çekemem. Ayrıca eğer belli bir toplumsal etkilenmeden ve çürümeden bahsedeceksek başka şeylerden söz etmeliyiz. Sabahtan akşama kadar bu toplumun yaşama üslubuna, toplumsal değerlerimize uymayan bir takım insanlar kırıtarak program yapıyor. Bunlar da rol model. Onları da örnek alan genç kızlar var. Neden bunları kimse konuşmuyor ve tartışmıyor?


0 Comments:

Post a Comment