Milliyet, 2 gündür Kurtlar Vadisi'ne taktı. Haberleriyle böyle gönderme yapıyor...
Milliyet Gazetesi'nin internet sitesinde iki gündür iki haber dikkatleri çekiyor. Haberler uzunca bir süre ana sayfada tutuluyor.

Başlıklar ve spotlarda Kurtlar Vadisi dizisine gönderme var. Ancak haberlerin içeriğine bakıldığında zaman Kurtlar Vadisi ile ilgili bir bilgi yok.

HABER 1: Yastık kılıflı işkence!
Kurtlar Vadisi'ndeki sahnelere özenip arkadaşlarının katil zanlısını kaçırdılar, bir evde sorguya aldılar

HABER 2: Cezaevinde 'Kurtlar Vadisi'
Trabzon Cezaevinde bir mahkum elinde tabanca koğuş basmaya kalkıştı, ateş açtı, jandarma gaz bombası attı!

Gazetenin her iki haberinde iç sayfalarda verilen bilgilerde Kurtlar Vadisi dizisi ile ilişkilendirmeye yönelik tek bir satır yok.

Haber 1'in spotunda katil zanlılarının Kurtlar Vadisi'ne özendiği ön plana çıkartılmış. Ancak haberin içeriğine bakıldığı zaman zanlıların 'Kurtlar Vadisi'nden özendik' gibi bir ifadeleri bulunmuyor.

Haber 2'nin içeriğine bakıldığı zaman da ceza evinde çete hesaplaşması ile ilgili detaylar var. Ancak bu haberde de 'Kurtlar Vadisi'nden esinlendik' tarzında bir açıklama yok.

Bu başlık ve spotlar tam da yeni yayın döneminin başladığı bu günlerde yapılınca elbette dikkat çekiyor.

Geçmişte de bu tür haberlerde hep Kurtlar Vadisi'ne yönelik göndermelerde bulunulmuş, dizinin yapımcı ve senaristleri de bundan sürekli dert yanmıştı.

Ancak Milliyet'in yeni yayın döneminin başladığı bu günlerde cinayet haberlerinde Kurtlar Vadisi'ne sürekli gönderme yapması da gözlerden kaçmıyor değil...


0 Comments:

Post a Comment