Kurtlar Vadisi'nin baskın bölümü tam Türk işi oldu. Polat'ın adamları efsunlu çıktı.
Kurtlar Vadisi Pusu'nun yeni yayın dönemindeki ilk bölümüne eleştiriler var. Vatan'dan Mehmet Güler bakın neler yazdı;

"Bir minibüs dolusu özel tim görevlisi. Hepsi de tam teçhizatlı. Ellerinde uzun namlulu, nokta vuruşu yapan, demir-metal tanımadan parçalayan tüfeklerle Polat’ın ofisine dalıyorlar. Mekân da baskına uygun. Hemen girişteki yuvarlak pencerelere konuşlanıyorlar. Ve başlıyorlar kurşun yağdırmaya.

Bizimkiler de o anda ne bulurlarsa masaydı, sandalyeydi arkasına geçip saklanıyorlar. Ve nasıl oluyorsa oluyor, karşı tarafın dakikalarca kurşun saçmasına rağmen bir tek kişinin burnu kanamıyor. Deriden koltuklar ve ahşap masalar kurşunlara geçit vermiyor. Silahlar ateş kusuyor, mermiler havada uçuşuyor ama Polat ve adamları belli ki okunmuş, tek bir kurşun bile hedefini bulamıyor. Türk işi aksiyon da işte bu kadar oluyor. İnsan kendi kendine aylardır beklediğimiz bombalama sahnesi bu muydu diye sormadan duramıyor.

GELENEK BOZULDU

Aslında Kurtlar Vadisi’ne bu sezon bir şeyler oluyor demek daha doğru galiba. Önce yıllardır korudukları “Kendi gününde, kendi saatinde” sloganını terk ettiler. Dizilerini, Galatasaray maçından çekinip ilk defa iki saat erken verdiler. Sonra bir baktık, daha önce hiç yapmadıkları şekilde magazin programlarında boy göstermeye başlamışlar.

DİZİ SETİ AÇILDI

Kimselere kapısını açmadıkları dizi setlerinin kapılarını ardına kadar açmışlar. Çeşitli magazin programlarının kameralarına mutfaklarını dolaştırıyorlar. Anladık ki artık onlar da reyting kaygısı taşıyorlar. Yoksa bu ekip kolay kolay ne yayın saatini değiştirir ne de magazin programlarından medet umardı.

ANNEM’E GEÇİLDİLER

Bu kervana Kurtlar Vadisi Pusu da katıldı. Dizi, ilk defa aynı gün yayınlanan bir başka yapımın, Kanal D ekranındaki Annem’in arkasında kaldı. Yani sözün özü Kurtlar’ı, yayın saatini değiştirme operasyonu da kurtaramadı. Kanalların dizi savaşları bütün hızıyla devam ediyor. Artık en iddialı yapımların bile koltuğu tehlikede. Ekrandan sonuçlarını kimselerin tahmin edemeyeceği yepyeni bir dönemin ayak sesleri yükseliyor.


0 Comments:

Post a Comment