Ve kıyamet koptu... Önce Polat uzun süredir merakla beklenen buluşmayı gerçekleştirdi... O meşhur ama meçhul ihtiyarlarla buluştu. Ardından da izleyenlerin dahi hayal edemeyeceği bir teklifle karşılaştı.

Polat'ın dizinin başından beri edindiği misyon itibarı ile bu teklife hayır demesi elbette olası değildi ve o da beklendiği üzere bu teklifi kabul etti.

POLAT ALEMDAR ARTIK DEVLET

Aslında son dönemde yakaladığı gerçek gündemle parelellikten biraz uzaklaştı senaryo. Dink cinayetine gönderme, misyoner cinayetleri ve Danıştay saldırısının ardından bir parça abartıya kaçtı senaristler. Ancak dizi heyacanı katlayarak fanatiklerİni ekran başında tutmayı başarıyor.

Tam 'İhtiyar'ların teklifine evet demesiyle Polat'ın hareket alanı genişledi derken dizi finaliyle herkesi gelecek bölüme kilitlemeyi yine başardı. Memati belki de tüm dizi boyunca ilk defa bu denli çaresizdi...

Dolayısı ile Memati hayranları bölüm finalinden pek hoşnut değil. Muhtemelen bu durumdan kurtulacaktır ancak Memati dizinin ilk bölümünden itibaren ilk defa bu denli ezilmiş oldu.

MURO KURTULACAK MI?

Son günlerde yüksek sesle konuşulmaya başlanan bir rahatsızlık var diziyle ilgili. Muro karekterinin sempati uyandırması. Bu noktada da Muro karakterine hayat veren Mustafa Üstündağ'ı atlamadan tebrik edelim.

Muro, bölücü terör örgütü yöneticisi, uyuşturucu kaçakçısı ve soğukkanlı bir katil. Ancak son bölümlerde hem insani tarafları ön plana çıkmaya başladı hemde diyalogları itibarı ile sempati uyandırmaya başladı. Bu konudaki rahatsızlıklar dizinin yapımcılarını zor durumda bırakmışa benziyor. Sanırım kısa süre içinde Muro'ya veda edeceğiz.

Netice itibarı ile gelecek bölümde merakla beklediğimiz iki yanıt var; Memati kafasına dayalı o silahtan nasıl kurtulacak? Muro beklendiği üzere ölecek mi?

Bu soruların cevabını bir dahaki hafta öğreneceğiz.


0 Comments:

Post a Comment